Wifi access point + bridge

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
TGiJack
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Wifi access point + bridge

Príspevok od používateľa TGiJack »

takže mám wifi router ktorý je cez wan napojený na internet,k netu maju pristup len ludia s heslom a povolenou mac adresou,všetko ide ako má nič nepadá signal je stabilnýa zabezpečenie funguje 100%, tak kto mávšetký tieto veci tak sa vpoode pripoji čo sa tika NB a ostatných zariadený,teraz si ujo kupil dalši wifi router k svojmu PC a v obchode mu povedali nech si ho nastavý ako bridge a všetko bude ok .hmmm len skutočnosť je trochu inakšia, a ja som sa už v tom uuplne zamotal neviemte mi poradiť ako to nastaviť aby aj on sa pomocou svojho ruotra pripojil a mal tak net ? ja mám ZCOMAX a ujo ASUS WL-530V2 ak by vedel nikto mi pomôct nech mi napíše SS. BUDE velmi vdačný za pomoc :)
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

A tvoj ujo sa chce pripojit na net cez svoj internet či cez tvoj internet?
peterha
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterha »

neviem ci ti to pomoze, ja len aby si neriesil podobny problem aky som mal ja s routrom rovnakej znacky (neviem ci ten isty typ), ale pre istotu:

http://www.hojko.com/novy-router-a-nesc ... 97199.html
TGiJack
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

tak tu je približný nákres ako to vyzerá "má vyzerať",ale je to velmi strušne v skutočnosti je to omnoho komplikovanejšie lebo v sieti je ešte jeden router a 2 switche musim ich nekedy vymenieť za jeden poriadný asi ale tak to nehrá lolu lebo mne idem hlavne oto wifi prepojenie a na wifi mi net ešte ide normálne len neviem ako prepojiť "spojiť tu ujovu wifinu" isto si stým neviem rady ak ešrte budete niečo potrebovať vedieť tak napíšte ..hmmmm ja poskitujem net ujovi
Prílohy
topolocia.jpg
goten
VIP
VIP

Nastav jeho router ako gateway a wifi na client. Na tvojom routery mu pridel ip alebo povol mac adresu jeho routera. Ak sa bude on na ten svoj router pripájať z NB cez wifi tak musíš u neho nastaviť router aby pracoval ako AP a client súčasne. Keďže podla obrázka sa bude pripájať na router cez kábel tak v jeho routery nastav wifi na client.

edit//: Alebo to skús spraviť cez ten bridge ako vraveli v obchode a wifi na jeho routery nastav na client.
TGiJack
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

tak začneme nastavovať môj router OK ?
všetky obrázky ti budem posielat do tohoto prispevku aby som zbytočne nespamoval:
OB1: čo tu mám nastaviť alebo ako ?
OB2: tu treba niečo meniť?
OB3: tu by malo byt asi vštko nastavené podla mna OK
OB4: tu su zapisané mac adresi ktore maju pristup
OB5: a tu vôbec netuším čo mám spraviť alebo načo to služi :(
Prílohy
ob1.jpg
ob2.jpg
ob3.jpg
ob5.jpg
ob4.jpg
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

takze gratulujem ku kupe produktu ktory nema funkciu client...
riesit zbytocne WDS namiesto hlupeho pripojenia apcka je naozaj skvele zabity cas. enjoy
goten
VIP
VIP

TGiJack napísal:tak začneme nastavovať môj router OK ?
Nastaviť musíš ujov router. Tvoj router je nastavený dobre. Daj screeny z nastavení ujovho routera.
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Daj sem PrintScreeny z toho Asusu, alebo oscanuj manual, ak si k tomu dostal, bo na nete ho nemozem najst.

A je to ASUS WL-530gV2
TGiJack
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

nech sa páči tu to je,ak by ste ešte niečo potrebovali čo sa týka možnosti výberu v položkách tak napíšte:

//autoeditácia príspevku ( 06 Jul 2008, 10:46 )
Prosiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim pomooooooc :cry: :cry: :cry: :cry: PLS
Prílohy
as5.JPG
as4.JPG
as3.JPG
as2.JPG
as1.JPG
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

OK, este hod printscreeny z casti Wireless - Bridge. Tam je v prvom riadku AP Mode a vybrate tam je AP only,chcem vediet co je tam na vyber dalej.
TGiJack
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Don_Pipino napísal:OK, este hod printscreeny z casti Wireless - Bridge. Tam je v prvom riadku AP Mode a vybrate tam je AP only,chcem vediet co je tam na vyber dalej.
1.AP only
2.WDS only
3.Hybrid
toto je všetko čo tam je
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Mno tak myslim ze tu sme skoncili. Ale zaujimave ze to nema Client mode. A preco vlastne si ujo kupoval router namiesto ja neviem PCI wifi karty do PC ?? alebo PCMCIA do NTB ak nema vstavane wifi??:.....

Dal by sa este vyuzit ten WDS mod, ale to by sme potrebovali este wifi prijimac do PC.
TGiJack
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Don_Pipino napísal:Mno tak myslim ze tu sme skoncili. Ale zaujimave ze to nema Client mode. A preco vlastne si ujo kupoval router namiesto ja neviem PCI wifi karty do PC ?? alebo PCMCIA do NTB ak nema vstavane wifi??:.....

Dal by sa este vyuzit ten WDS mod, ale to by sme potrebovali este wifi prijimac do PC.
no lebo v obchode mi predavač povedal že to bude takto lepšie aj ked som tomu velmi neveril ale tak uja presvedčil o tom a ten to takto kupil ja som chcel osobne nech si kupi wifikluč alebo tu kartu ale tak nooo u
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

njn, predavac. Mno nic, tak bud to tam niekde je,co ako sme sa presvedcili, ze nieje. Tak este jedine skusit ten WSD mod. Kedy by to malo fungovat zhruba tak, ze router bude prijimat signal od teba a zaroven vysielat u seba pre svoje zariadenia. Ak nie tak wifi USB alebo PCI.
Napísať odpoveď