Let, prestupovanie USA
Let, prestupovanie USA
takze mam problemik a potrebujem aby mi s tymto niekto pomohol...
zacatkom augusta (ak dostanem viza) mala by som letiet do usa. ako 16 rocna sa dost bojim...ci uz prestupovania kontrol a pod...a kedze som nehorazny stresak pridava mi to na probleme..
...sestra mi vravi ze mam letiet z kosic do prahy a tam prestupit na let do new yorku..a tohto sa dost bojim tak ak mi niekto vie poradit co a ako sa robi pri prestupovani a tak kam mam ist ked vystupim a proste vsetko okolo toho tak piste...
diik.
Ako mas letenky? Kosice-Praha, Praha-NY? Alebo je to transfer flight?
Ak je to ten prvy pripad, musis si ist zobrat batozinu a ist o5 na Check In do NY. Ak je to ten druhy pripad, sa nezaujimas, ides uz len k prislusnej brane. Batozinu ti automaticky prelozia z jedneho lietadla do druheho (snad toho spravneho
)
Ak je to ten prvy pripad, musis si ist zobrat batozinu a ist o5 na Check In do NY. Ak je to ten druhy pripad, sa nezaujimas, ides uz len k prislusnej brane. Batozinu ti automaticky prelozia z jedneho lietadla do druheho (snad toho spravneho
-
zuzkazuzka
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Presne tak. Vystúpiš na jednom letisku, prejdeš do tranzit zóny a tam len vyhľadáš na tabuli číslo svojho letu a keď sa pri ňom objaví číslo gate-u, vyberieš sa k nemu a o nič sa nemusíš starať.
Ak máš dostatočne veľa času medzi letmi, nemusíš mať vôbec stres. Okrem toho, aj keby ti meškalo lietadlo a nestíhala by si svoj prípoj, letecké spoločnosti čakajú na takýchto pasažierov.
Žiadne strachy
Ak máš dostatočne veľa času medzi letmi, nemusíš mať vôbec stres. Okrem toho, aj keby ti meškalo lietadlo a nestíhala by si svoj prípoj, letecké spoločnosti čakajú na takýchto pasažierov.
Žiadne strachy
ja som letel z prahy (Ruzyne) do NY (JFK), kde som stravil 4 dni, potom som letel z Newark airport (NY) do Washington Buff, kde som prestupoval na let do Buffala... nieco som o tom napisal tu..
hlavna vec, co ti mozem poradit je pocuvaj hlasenia a sleduj informacne tabule a ak nieco nevies zistit nehambi sa spytat! mne napr dva krat zmenili vo washingtone boarding gate a zasa v Buffale som nevedel naist baggage claim, (neboli nikde nablizku tabule) tak som sa zasa spytal a nikto ma neuhryzol
personal, je povacsine mily ako koniec - koncov vacsina americanov, takze pohodicka .
mam 17
inac necital som co ti radili ludia nadomnou, ale ak chce aby som ti napisal ako to vsetko presne prebeha alebo mas ine otazky tak napis do diskusie pod clanok co som ti dal link alebo SS tu na fore (o ut nemam cas casto chodit takze za skoru odpoved nerucim)... inac priprav sa, ze pri vnutrostatnom lete budes urcite doplacat za batozinu, v USA maju totizto zmenene pravidla prepravy (asi mesiac).. lisi sa to od leteckej spolocnosti.
ked letis praha-NY, as povolene 2x 23kg, ja som mal 1 kufor ktory mal 30 kg, nemusel som platit nic. no ked som letel vnutrostatne, musel som im zacvakat naviac 100 usd (takmer polovica z letenky), takze maj po ruke kreditku alebo nejaky cash
Kód: Vybrať všetko
http://www.exchangeusa.sk/2008/08/tak-a-je-to-tu-uz-som-na-mieste/mam 17
inac necital som co ti radili ludia nadomnou, ale ak chce aby som ti napisal ako to vsetko presne prebeha alebo mas ine otazky tak napis do diskusie pod clanok co som ti dal link alebo SS tu na fore (o ut nemam cas casto chodit takze za skoru odpoved nerucim)... inac priprav sa, ze pri vnutrostatnom lete budes urcite doplacat za batozinu, v USA maju totizto zmenene pravidla prepravy (asi mesiac).. lisi sa to od leteckej spolocnosti.
ked letis praha-NY, as povolene 2x 23kg, ja som mal 1 kufor ktory mal 30 kg, nemusel som platit nic. no ked som letel vnutrostatne, musel som im zacvakat naviac 100 usd (takmer polovica z letenky), takze maj po ruke kreditku alebo nejaky cash
-
mikkimikki
Medium Professional
ja by som mal tiez otazku na tieto prestupy, ako tu citam tak vacsinou ludia prestupuju v prahe ... ale mna ak caka tak caka let s prestupom v Londyne Heatrow a potom dallase .. resp. amsterdam a memphis / frankfurt a charlotte ... letenky som si hladal cez pelikan.sk a nasiel mi aj lety s prestupovou dobou okolo 45 minut resp. hodinu a nejake drobne ... nemyslite ze je to malo ?? kolko je najlepsi cas prestupu ? ... dalsia otazka .. kebyze mi let meskal a nestihnem let po ktorom ma caka na letisku doletu dalsi prestup ako sa to riesi ? DAKUJEM
BTW: ty co mate skusenosti z vacsimi letiskami typu JFK, Heatrow, Frankfurt a tak - su tieto letiska prehladne ze by som nasiel cestu z arrivalu do departure aj sam alebo je tam pravdepodobnost straty ak sa neopytam (personalu) ?
THX
BTW: ty co mate skusenosti z vacsimi letiskami typu JFK, Heatrow, Frankfurt a tak - su tieto letiska prehladne ze by som nasiel cestu z arrivalu do departure aj sam alebo je tam pravdepodobnost straty ak sa neopytam (personalu) ?
prestupova doba 45 minut ?mikkimikki napísal:ja by som mal tiez otazku na tieto prestupy, ako tu citam tak vacsinou ludia prestupuju v prahe ... ale mna ak caka tak caka let s prestupom v Londyne Heatrow a potom dallase .. resp. amsterdam a memphis / frankfurt a charlotte ... letenky som si hladal cez pelikan.sk a nasiel mi aj lety s prestupovou dobou okolo 45 minut resp. hodinu a nejake drobne ... nemyslite ze je to malo ?? kolko je najlepsi cas prestupu ? ... dalsia otazka .. kebyze mi let meskal a nestihnem let po ktorom ma caka na letisku doletu dalsi prestup ako sa to riesi ? DAKUJEM
BTW: ty co mate skusenosti z vacsimi letiskami typu JFK, Heatrow, Frankfurt a tak - su tieto letiska prehladne ze by som nasiel cestu z arrivalu do departure aj sam alebo je tam pravdepodobnost straty ak sa neopytam (personalu) ?THX
No, letiet som mal 8:30 z Palma De Mallorca. Na letisko sme prisli 7:40, lebo moja teta ma donutila ( nechcelo sa jej vstavat ) ze to sa stiha. Prisli sme tam, pozreli na tabuli cislo, kde hodim batozinu. Predo mnou asi 1500 ludi. Ked som sa dostal na rad, dal som slecne pas, vylozil kufor. Tuka slecna do PC a tuka...nic. Zavolala niekam, zase tuka,..... nic. potom mi vravi : Musite pockat, lebo let je uz uzavrety ( letenku som si mal vyzdvihnut na letisku ) prve co mi prebehlo hlavou : Takychto situacii uz bolo, to sa moze stat len mne, co uz, to sa zvlaaadne. Prisla po mna nejaka pani, ze : Podte za mnou. OK, idem za nou, prisiel som na ine cislo, tam ma odmietli. OK, vravi, Podte za mnou, krokom sme presli ku nejakej nakladnej preprave ci co to bolo
Poviem vam, nechcite to zazit. Najviac ma prekvapil ten CHECK IN, ze chlapik ma len tak prehladal a MF, a potom dlzka Letiska na Mallorke
PONAUCENIE : 2 hodiny pred odletom lietadla je MALO aby clovek vsetko v klude postihal. Zalezi od typu letiska, Mallorka - dovolenkova destinacia, vela turistov, vela ludi na letiskach.
VELA STASTIA PRE TYCH, CO MAJU KRATKE PRESTUPOVE DOBY..... nechcel by som
-
mikkimikki
Medium Professional
-
mikkimikki
Medium Professional
sry nemam ja moc skusenosti s lietadlami takze mam otazocky na tebaFabo napísal:Toto je ale nastup nie presztup
45 minut je urcite malo, to tak v Košiciach alebo Blave... ale urcite nie v Dllase, CLT, AMS a pod., to chce tak tie 2 h pre prípad meškania. Ak by si meškal viac a nedalo sa stihnúť, tak ťa prebookujú na ďalší let.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Aerolinky vedia o tom kto z akého lietadla prestupuje, v prípade, že v čase príletu už bude gate closed by ťa mal pri výstupe čakať zamestnanec handlingu aby ti povedal čo a ako.
Podstatná vec je, že ak máš na seba bezprostredne nadväzujúce lety, tak v 90% prípadov sa checkujes iba na prvom letisku, kde ti vystavia palubné vstupenky na všetky lety, ktoré máš na tej istej letenke (takže napr. v Košiciach dostaneš vstupenky na všetky lety na trase KSC-PRG-CDG-ATL-BHM) a ideš rovno do gateu.
V prípade nejasností sa neboj opýtať najbližšieho zamestnanca letiska/spoločnosti, keď budeš milý neverím, že nepomôžu
Podstatná vec je, že ak máš na seba bezprostredne nadväzujúce lety, tak v 90% prípadov sa checkujes iba na prvom letisku, kde ti vystavia palubné vstupenky na všetky lety, ktoré máš na tej istej letenke (takže napr. v Košiciach dostaneš vstupenky na všetky lety na trase KSC-PRG-CDG-ATL-BHM) a ideš rovno do gateu.
V prípade nejasností sa neboj opýtať najbližšieho zamestnanca letiska/spoločnosti, keď budeš milý neverím, že nepomôžu