Zabíjanie hudby

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

Flinstone napísal:Na slovensky hip hop mam vlastny nazor ... asi taky ze aj skoda cdcka to napalit .. nic v zlom ale mne sa hudba robena na pocitaci nepaci ... kazdy sme iny :roll: ale take nieco ako horkyze slize si kupujem originalky .... lebo mi to stoji za tie prachy ...
aky mudry, a mas odkial ze sa robi na PCckach? niekedy sa robila, teraz to uz je nieco ine..
no ked sa ti to nepaci, tvoja vec, som radsej ticho..
Steju napísal:v amerike som kupoval nove CDcka za 14 dolarov.. tak si to spocitajte
14 dolarov? to nemozes tak prepocitavat..
tu v priemere (brigada) zarobis tak 60sk a musis robit na CD 10 hodin kde v USA mas priemerne 10 dolarov a robis 1,5hod.
no za 1 1/2 mzdu v USA si tam kupis nike tricko (14-15 dolarov) a na slovensku tak ponozky..

a slovensku scenu (hlavne hip-hopovu) nepodporujem ani tak kupou CDciek ale navstevou na koncerte..
mimo ineho ponuky a tak..
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

DeFeAt, akakolvek hudba sa po nahrati elektronicky spracuje, aj ked dajme tomu ze slovensky hip hop je po hudobnej stranke len zvukovy zaznam, nie hudba tak aj tam co su tie zvuky na pozadi tak su dodane pocitacom. Teda vobec vsade to je, spevak sedi v studiu a maximalne tak on moze este okrem spevu hrat na jednom nastroji ale ajtak je to vsetko, ak je to cela skupina tak ti sice hraju ale ak by sa to neupravilo tak by museli este zavolat orchester na nahravanie takze skladba aspon z polovice zavisi na zvukarovi. Kazdy si hovori ze "ako on/ona pekne spieva" a pri tom ak by mali pocut iba cisto spev tak by asi z toho bol dobry grc.

Ostatne, neviem naco sa vydavaju este vobec CDcka, nech predavaju wavka po internete a maju pokoj a kto chce to mat na CD tak si to vypali tak ci tak a co sa tyka slovenskej sceny nie je tu co pocuvat, chyba tu viac skupin ala Ine Kafe.
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Sheep napísal:DeFeAt, akakolvek hudba sa po nahrati elektronicky spracuje, aj ked dajme tomu ze slovensky hip hop je po hudobnej stranke len zvukovy zaznam, nie hudba tak aj tam co su tie zvuky na pozadi tak su dodane pocitacom. Teda vobec vsade to je, spevak sedi v studiu a maximalne tak on moze este okrem spevu hrat na jednom nastroji ale ajtak je to vsetko, ak je to cela skupina tak ti sice hraju ale ak by sa to neupravilo tak by museli este zavolat orchester na nahravanie takze skladba aspon z polovice zavisi na zvukarovi. Kazdy si hovori ze "ako on/ona pekne spieva" a pri tom ak by mali pocut iba cisto spev tak by asi z toho bol dobry grc.

Ostatne, neviem naco sa vydavaju este vobec CDcka, nech predavaju wavka po internete a maju pokoj a kto chce to mat na CD tak si to vypali tak ci tak a co sa tyka slovenskej sceny nie je tu co pocuvat, chyba tu viac skupin ala Ine Kafe.
samozrejme ze sa spracuje ale som to myslel tak, ze beaty sa nerobia na PC atd..
jednoducho, tak ako kapela robi rytmiku a hudbu na nastrojoch v hiphopovych pesnickach hudbu robi DJ spojenim roznych zvukov a podla mna je to dost kreativne..
som reagoval na Flinstona
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

je jasne ze za mixaznym pultom dokazes urobit kdeco skvele ale neviem ci sa to da nazvat hudobnym nastrojom
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Sheep napísal:je jasne ze za mixaznym pultom dokazes urobit kdeco skvele ale neviem ci sa to da nazvat hudobnym nastrojom
to iste mozem povedat aj ja len v opacnom garde
ide o to, komu sa co viac paci.. len vkus :)
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

AXO napísal:slovensky interpreti ? ved to je vsetko komercia a su tu len aby si zarobili na svoje brucha... keby zanikly vsetky, tak si to ani nevsimnem
Spev nahravany na 150sk mikrofone na pocitaci doma v izbe a hudbu robenu v eJayi si tak trochu vsimnes.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

Indigo napísal:Spev nahravany na 150sk mikrofone na pocitaci doma v izbe a hudbu robenu v eJayi si tak trochu vsimnes.
a prečo by to, že je niekto nekomerčný znamenalo, že to musí byť zvukovo nekvalitná nahrávka? :roll:
boborko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa boborko »

hmmm...zabijanie hudby...tak som potom masovy vrah :D ale aby sa nepovedalo najdu sa aj nejake tie originali ale vela ich neni
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

M142 napísal:a prečo by to, že je niekto nekomerčný znamenalo, že to musí byť zvukovo nekvalitná nahrávka? :roll:
pretoze ked nie su prostriedky nie je technika, ked nie je technika, nie je zvukova kvalita;) bezny posluchac si ani nevie predstavit co vsetko sa da robit so zvukovou nahravkou, resp. co vsetko uz je robene na tom co pocuvame aby to znelo aspon tak dobre ako to znie(co je aj tak mnohokrat na uvazenie...ale to je uz kapitola)
Jake44
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Jake44 »

Presne tak. Cim viac ma clovek prostriedkov, tym lespi zvuk sa da dosiahnut. Samozrejme je tu este jeden faktor a to, aky clovek robi mix a master nahravky. A je skutocne velmi vela moznosti ako sa da nahravka ozivit, urpavit alebo aj pokazit. Ale zaklad je jedno. Na vsetko potrebujes peniaze. Som zvedavy kto by chcel robit hudbu tak, ze by nahraval a vydaval CD z vlastnych nakladov...
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

a prečo by nemali mať nekomerčné kapely žiadne prostriedky?to, že je kapela nekomerčná predsa neznamená, že chodia hrať zadarmo, hrajú na jolanách a nahrávky majú nahraté na magnetofone..a z vlastných nákladov robí cd veľmi veľa kapiel, však prečo nie, ak sú dobrý, tak sa ím to v pohode vráti..
Jake44
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Jake44 »

Hej, to je pravda. Az na to, ze sa to vrati len niektorym kapelam. Komercnym. Minimalne na Slovensku je to tak.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

M142 napísal:a prečo by nemali mať nekomerčné kapely žiadne prostriedky?to, že je kapela nekomerčná predsa neznamená, že chodia hrať zadarmo, hrajú na jolanách a nahrávky majú nahraté na magnetofone..a z vlastných nákladov robí cd veľmi veľa kapiel, však prečo nie, ak sú dobrý, tak sa ím to v pohode vráti..
ano najdu sa aj take kapely, ale je ich ako safranu, vies, ked niekto hrava po kluboch, prip raz do mesiaca v miestnom kulturaku, asi tazko bude mat peniaze nato aby si zaplatil prenajom profesionalneho studia, so zvukarom a technikom na spickovej urovni na niekolko mesiacov aby sa stihlo nahrat vsetko v klude, zmixovat, popripade niektore party ponahravat aj zo tri-styri krat, upravit aby nebola jedina zla nota, povrstvit to na seba, popridavat tomu kopu efektov roznych priestorovych vychytavok aby to znelo poriadne a kopu dalsich veci o ktorych sa laikovi ako som ja ani nesniva, taketo veci stoja velmi vela penazi a taketo investicie si mozu dovolit objednavat len velke nahravacie spolocnosti, alebo niekto kto mal peniaze uz predtym ako zacal s muzikou
Napísať odpoveď