Nefunkčny PC po burke
Nefunkčny PC po burke
Po burke mi odišiel PC ,neda sa ani zapnuť.Mam doma nahradny zdroj,tak som ho vymenil, ale aj tak neide. Bud mi odišla Zakladova doska,alebo Procesor.Čo vy na to ?
-
nejakymarko
Addict
-
nejakymarko
Addict
jednoznacne sa to neda povedat. ja som sa v zime bavil pri zapnutom PC s pridavnym fanom a som ho odpojil lebo moc hucal. Potom sa mi s tym nechcelo babrat, tak som ho zasunul s5 (pri zapnutom pc) a pc sa vypol
. Tak som popozeral ci su vsetky kable od zdroja zapojene tam kde maju byt. vsetko bolo ok a pc sa aj tak nezapol. uz som myslel ze zdroj alebo MB. ale ked som pc asi po 4hodinach skusil zapnut zapol sa, no pri loadovani winu sa restartol. nakoniec bola chyba v spalenej DVD mechanike
viac TU
viac TU
-
rixo
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
U nás sa tak jemne blískalo kdesi v pozadí, tak ma napadlo že radšej si vytiahnem hlavnú zásuvku kde mám všetky spotrebiče v izbe(PC,TV, repro, volant, lamy, klímu a pod.)V noci tá búrka akoby prešla rovno nad nás a pár krát drblo vedľa nás dosť blízko a susedom odpálilo telku a tuším aj PC, inak v dome máme predlžovačky s prepeťovou ochranou:)Odporúčam pred búrkou vytiahnuť z elektriky veci na ktorých vám záleží.
PS.:na svokru majte nachystané krokodílky aby ste ich mohli rýchlejšie pricvaknúť
:D:D
PS.:na svokru majte nachystané krokodílky aby ste ich mohli rýchlejšie pricvaknúť
-
Makovnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Pri vysokom prepati zvykne odist zdroj a ten obvykle vezme so sebou vsetko, co je nanho priamo napojene, tzn mechaniky, disky, MB a dalsie komponenty priamo zivene. Divne je, ze chladice zvyknu prezit.
Prezije zvycajne grafika, zvukovka, ramky, procak, pretoze sa spalia sucasti skor, ako to dojde dalej. Ak napr. udrie blesk a naindukuje sa to cez telefonnu linku, odchadza obvykle len integrovany modem, ak by bol externy, este je sanca, ze po LAN kabli vam to odpali MB alebo len cast MB s LANkou. Smola byva, ze elektricke vedenia to preziju. Totiz su dimenzovane daleko viac ako citlive sucasti pocitaca. Siet vydrzi az 4kV impulz, ak je dobra aj viac.
Preto pouzivajte prepatove ochrany, ako bolo spomenute. Zhorety pocitac som uz videl aj v pripade, ze skrat sposobil vysavac. Odislo vsetko okrem grafiky a procaku a ram.
Blesk vas totiz malokedy trafi priamo a aj tak sposobi skody elmag. indukciou.
Prezije zvycajne grafika, zvukovka, ramky, procak, pretoze sa spalia sucasti skor, ako to dojde dalej. Ak napr. udrie blesk a naindukuje sa to cez telefonnu linku, odchadza obvykle len integrovany modem, ak by bol externy, este je sanca, ze po LAN kabli vam to odpali MB alebo len cast MB s LANkou. Smola byva, ze elektricke vedenia to preziju. Totiz su dimenzovane daleko viac ako citlive sucasti pocitaca. Siet vydrzi az 4kV impulz, ak je dobra aj viac.
Preto pouzivajte prepatove ochrany, ako bolo spomenute. Zhorety pocitac som uz videl aj v pripade, ze skrat sposobil vysavac. Odislo vsetko okrem grafiky a procaku a ram.
Blesk vas totiz malokedy trafi priamo a aj tak sposobi skody elmag. indukciou.