slabsie skvrny-liehom alebo alpou silnejsie-najprv vtierat olej, potom potriet tvrdym mydlom, striedevo vypierat s vodou a s terpentinom. Nakoniec potriet terpentinom, latku vlozit medzi 2 pyjave papiere a prejst horucou zehlickou. Skvrna by mala uplne zmiznut.
Nemam odskusane, za vysledok nerucim. To som nasla v jednej mudrej knihe
GL
ked to mas na polyesterovom obleceni, daval by som si pozor na rozne technicke rozpustadla, mohol by si dopadnut dost zle skus najprv na nejakom skrytom mieste, co to spravi
v každom prípade dávaj pozor, ak je oblečenie farebné. Ja som to skúšal riedidlom a zostal mi tam vyblednutý flak, ale to som bol ešte mladý a sprostý.
ale keby som už musel - určite by som chcel tú smolu nejak zmakčiť, zrejme parou a potom by som ju dával dolu zrejme nejakou škrabkou asi, potom už len do práčky viac krát.
ako sa ti podarila dostať smola na šaty? nebodaj si cestár
ProfionQQ napísal:ja osobne by som sa na taký odev asi vykašlal....
ale keby som už musel - určite by som chcel tú smolu nejak zmakčiť, zrejme parou a potom by som ju dával dolu zrejme nejakou škrabkou asi, potom už len do práčky viac krát.
ako sa ti podarila dostať smola na šaty? nebodaj si cestár
Kamosko neuveris, kupil som si plavky a bol som na kupalisku, mal som ich PRVY krat na sebe, asi ked som sa opaloval som tu smolu niekde vychytal a kaslat na ne, uff stali 1200 sk tak ich chcem zachranit ked som ich mal iba raz oblecene
mmt: smola=zivica (ter, alebo ako nazvat hmotu ktorou sa pokryva cesta)?
smola=miazga vacsinou ihlicnateho stromu?
smola=v horehronskych nareciach zuvacka?
jackb napísal:mmt: smola=zivica (ter, alebo ako nazvat hmotu ktorou sa pokryva cesta)?
smola=miazga vacsinou ihlicnateho stromu?
smola=v horehronskych nareciach zuvacka?
sorry kamo zle som si to precital, je to ta druha moznost, teda ta zivica zo stromu
a sme doma
neviem ci to nemoze to oblecenie znicit, ale na maly kusok vyskusaj sprej proti asfaltu, ktory sa predava v na cistenie aut... ale negarantujem vylsedok. je to jedine co ma na cestarsku zivicu napada
marian152 napísal:zivicu za stromu som si daval dole z auta nedavno s liehom, treba to v liehu vyprat alebo este predtym by som oskrabal s nozikom opatrne co sa da aby to rychlejsie zmizlo. Ked budes prat cele plavky tak ti hadam nebude vadit ze sa zmeni farba...co ti nemozem zarucit.
muhehehhe
vyprat v liehu ? to kde si videl ? to tam ma dat 8 litrov liehu do pracky a prat alebo nebodaj v rukach ? boze dat tak na tvoje rady tak chodi holi..