SteelSeries IKARI Mouse (Optical/Laser), bola prednedavnom aj pre mna totalna novinka, no odkazy na nu som si nasiel v niektorej z dlhosiahlych vasnivych diskusii o tom, aka myska je na hry vlastne dobra. V tom case som sa este rozhodoval, ci kupim Logitech G9, alebo nejaku inu, len som nevedel aku inu (vedel som len tolko, ze razer urcite nie)
Pravdupovediac, v zrovnani poctu reakcii na logitech (ci uz pozitivnych, alebo negativnych), s poctom reakcii na SteelSeries som ostal zaskoceny, ze tu mys (SS) snad nikto nepouziva. Nakolko ale som len prilezitostny hrac, rozhodol som sa, ze risknem znacku SS, ktora svoje produkty tolko nehypuje, a venuje sa predovsetkym hernej komunite.
Tak uz vyse mesiaca som spokojnym uzivatelom SteelSeries IKARI Laser Mouse. Ake argumenty ma pred kupou zaujali?
- myska vychadza z konceptu MS IE3.0, ktora je stale medzi progamermi mimoriadne oblubena, dotiahnuta do dokonalosti v spolupraci s hernymi klanmi...
- oproti logitechu je trochu dost vacsia (mam velke ruky), navyse sa mi po ergonomickej stranke javila lepsou volbou pre uskladnenie prstennika a malicka (navyse prave tuto vlastnost vychvalovali u tejto mysi snad vsade)
- k jej pouzivaniu nie je potrebny absolutne ziaden SW, potrebny je len na naprogramovanie si makier (ale to nepouzivam) a ulozenie do pamati mysi. Ten SW bol pre mna dost podstatny, nakolko som nevedel ci nova verzia setpoint od logitechu, pre G9, mi neporobi problemy so sucasnym setom, ktory pouziva verziu starsiu.
- nastavenie citlivosti senzora - takzvane on-the-fly, kedy sa da kedykolvek zmenit hodnota DPI (SS uvadza ako CPI) koleckom mysi, pricom aktualnu hodnotu vidno na displeji zospodu mysky. Myska si toto rozlisenie pamata, navyse je mozne si nastavit nizku a tiez aj vysoku citlivost, prepinanie medzi nimi je bleskove a zaroven indikovane kontrolkou zboku. Mozne nastavenie CPI je od 1 do 3200, s krokovanim po 1 (takze nie je problem nastavit si napr 1337

)
- no a v neposlednej rade, bolo to pokusenie, skusit nieco menej komercne, ale napriek tomu v podobnej cene ako vsade omielany logitech G9. Aj ked som zastancom Logitechu, skusil som zmenu.
Verdikt? Tak nejak som si na nu rychlo zvykol, MX Revolution lezi cely cas bokom, aj ked tu som chcel pouzivat ako primarnu (navykovy MicroGear), a novu SS som planoval pouzivat len pocas hrania.
+ Pohodlna, pevna, primerane lahka (alebo primerane tazka?), zaujimavy plast, na ktorom ruka proste drzi ako prikovana aj pocas dlheho hrania...
- Predsalen po dlhom case pouzivania MX1000/MX Revolution, prva, az prilis plastova mys, s obycajnym kolieskom ktore cvaka silnejsie nez som zvyknuty (ale zato isto a nepreskakuje [teda zatial]), pri pohodlnom ulozeni ruky, je pouzivanie bocneho tlacidla "dopredu" dost nemozne (nuz aj tak ho moc nepouzivam, zato bocne tlacidlo "dozadu" je riesene vyborne - len ked to zrovnam s logitech mysami, tam som nemal problem s dostupnostou ani u jedneho tlacidla)