Letné olympijské hry 2008

O športe...

Najuspesnejsi tym na olympiade

Čína
69
47%
Usa
55
37%
Rusko
24
16%

Celkom hlasov: 148

M.a.R.o.s.H
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Letné olympijské hry 2008

Príspevok od používateľa M.a.R.o.s.H »

Letné olympijské hry 2008 (alebo Hry 29. Olympiády) sa budú konať od 8. augusta 2008 do 24. augusta 2008 v Pekingu. Hry budú otvorené otváracím ceremoniálom o 20:08:08 čínskeho štandardného času (00:08:08 UTC) na Pekingskom Národnom Štadióne. Športovci budú súťažiť v 28 športoch, 302 disciplínach (165 mužských disciplín, 127 ženských disciplín a 10 zmiešaných disciplín), čo je o jednu disciplínu viac ako v Aténach. O konaní hier v Pekingu rozhodol Medzinárodný olympijský výbor (MOV) 13. júla 2001. Oficiálne logo hier bolo pomenované ako "Tancujúci Peking", jedná sa o štylizovaný písomný znak jīng. Hry majú rekordný počet maskotov, päť postáv nazvaných "Šťastné deti"(福娃; Fúwá). budete sledovat olympiadu?aky mate nazor vseobecne na olympijske hry v tomto roku a ktoru krajinu tipujete za najuspesnejsiu? :)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ja uz tesim, ako na kazdu olympiadu. Mam sice vyhrady voci Cine, ale odhliadnuc od toho si myslim, ze to bude skvele. Moj tip na najuspesnejsiu krajinu je jednoznacny - Amerika. Tesne za nimi budu Rusi.
jakub199
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jakub199 »

Tak tak ani mne nieje Čína celkom po srsti ale to nič nemení na tom že sa na každú olympiádu teším je jedno či zimná alebo letná i keď je môjmu srdcu bližšia zimná ale to je jedno hlavne nech prebehne v Mier!!
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

ohladne OH sa najviac tesim na to ze bude stv vysielat aj 3 kanal. a som zvedavy ci zacnu davat po OH aj ine nie tak tradicne sporty (napr. futsal, hadzanu,... sem-tam by mohol byt hokejbal )

inak osobne si myslim ze sa budu chciet cinania vytiahnut a medaile budu zbierat ovela viac ako po minule roky.
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M.a.R.o.s.H »

tuti napísal:ohladne OH sa najviac tesim na to ze bude stv vysielat aj 3 kanal. a som zvedavy ci zacnu davat po OH aj ine nie tak tradicne sporty (napr. futsal, hadzanu,... sem-tam by mohol byt hokejbal )

inak osobne si myslim ze sa budu chciet cinania vytiahnut a medaile budu zbierat ovela viac ako po minule roky.
no aj ja som zvdedavy.na stv3 co to bude zac,pretoze neviem odkial chceu brat normalnych komentatorov,ked jediny schopny je merciak 8)

//autoeditácia príspevku ( 16 Jul 2008, 22:29 )
skuste viac prispievat :)
profik
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa profik »

tego2000 napísal:no aj ja som zvdedavy.na stv3 co to bude zac,pretoze neviem odkial chceu brat normalnych komentatorov,ked jediny schopny je merciak 8)

//autoeditácia príspevku ( 16 Jul 2008, 22:29 )
skuste viac prispievat :)
bude tam komentovat aj merciak, raz som videl v tv rozhovor, kde hovoril, ze bude komentovat aj na stv3. Na olympiadu sa velmi tesim a prajem nasim vela uspechov. Celkovo to vyhra podla mna USA, kedze maju skvelych sprinterov tak vyhraju vecsinu medaili v kratkych bezeckych disciplinach(100,200,400,4x100,4x400,,,110 vyhra cinan). A tiez sa tesim na Michaela Phelpsa :shock: Podla mna prekoná rekord. Ale rusi zas nazbieraju medaili v technickych disciplinach a v zapaseni kde vyhraju 6 zo 7titulov. Ale aj cinania budu mas dost medaili, tak ako pred 4rokmi niektory greci, ktorych nebolo nikdy nejak extra vidiet a maly medaily.
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomPD »

No na OH sa nejako extra netesim, urcite si pozrem nejaky ten sport ked budem mat cas, ale viac su mi blizsie zimne OH.
Myslim, ze celkovo by to mohli vyhrat Rusi a hadam aj nasi reprezentanti nieco dosiahnu. Kazdopadne budem drzat palce.
Drago
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Drago »

Tesim sa nenormalne, 8. augusta zacina vysielat aj STV 3, takze super.

Budem sledovat nasich reprezentantov, basketbal, plavanie, atletiku, tenis, stolny tenis, bedminton...
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

je*em sa tu s cinanmi kazdy den, je to najneslusnejsi, najegocentrickejsi a najsebeckejsi narod co som kedy videl...
Precestoval som desiatky krajin ale nechapem ako korejci mozu byt slusni, thajci uplne tiez, a japonci a slusnost a ohladuplnost su 3 rovnake slova, ale zmrdi cinski piju nervy kazdy den...
Dufam ze ich vsetka zla karma sa nahromadi a sa im tie olympijske hry mega doj*bu...
Nie som rasista a nevadil mi doteraz nikdy nikto, mal som GF z indie a japonska takze mi tu rasisticke kecy nehadzte do tvare, no ked ste nebyvali v meste kde je 10 ryzakov na 2 europanov tak neviete ake to je :evil:
mfp
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mfp »

Ja odchadzam 8.augusta na 10 dni na dovolenku a ide ma je*nut. Raz za 4 roky je olympiada a akurat vtedy si musia rodicia zmysliet ze ideme k moru :x
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

kubooo: ja si myslim ze aj keby si isiel na dovolenku na Island, budes pocut o udalostiach na OH, ak tam aspon prelistujes noviny

sledovat budem, dufam ze na Trojke, nevem este ci ju budem chytat...hadzana, vodne sporty, mozno futbal...skoda ze plazovy futbal a hokejbal ani florbal nie su na olympiade a pozemny hokej stvcka davat nebude (ano aj to by som rad sledoval, je to celkom zaujimave)
Drago
Guru
Guru

mirak2, ja si myslim ze STV3 automaticky naladi kazdy, kto plati koncesionarske poplatky, sak snad to bude verejnopravna TV ci sa mylim ?
Fiju
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Fiju »

Drago: to sa mylis, Trojka bude vysielat len cez kablovku...
mfp
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

mirak2 napísal:kubooo: ja si myslim ze aj keby si isiel na dovolenku na Island, budes pocut o udalostiach na OH, ak tam aspon prelistujes noviny
Je ine docitat sa v novinach ako si to pozriet v TV...a navyse po chorvatsky moc neviem :lol:
profik
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa profik »

kubooo napísal:Je ine docitat sa v novinach ako si to pozriet v TV...a navyse po chorvatsky moc neviem :lol:
v chorvatsku je vela slovakov a ked nejaky slovak nieco dosiahne podla mna sa to urcite dozvies :wink:
Drago
Guru
Guru

Tak som trochu sklamany, do Pekingu len 56 nasich.

Športovci výpravy Slovenskej republiky na Hry XXIX. olympiády v Pekingu 2008:
Atletika (17): Dmitrij Vaľukevič (trojskok), Libor Charfreitag (kladivo), Matej Tóth (chôdza na 20 km), Peter Korčok, Miloš Bátovský, Kazimír Verkin (chôdza na 50 km), Zuzana Malíková (chôdza na 20 km), Martina Hrašnová-Danišová (kladivo), Jana Velďáková (diaľka), Dana Velďáková (trojskok), Lucia Klocová (beh na 800 m), Jozef Repčík (800), Milan Haborák (guľa), Peter Horák (výška), Miloslav Konopka (kladivo), Miriam Bobková (100 m prekážky), Zuzana Tomas (maratón)
Bedminton (1): Eva Sládeková (dvojhra)
Cyklistika (3): Matej Jurčo - preteky s hromadným štartom, časovka Roman Broniš - preteky s hromadným štartom Ján Valach - preteky s hromadným štartom
Džudo (1): Zoltán Pálkovács (do 100 kg)
Jachting (1): Patrik Pollák (RS:X)
Plávanie (3): Martina Moravcová (50 m v.sp., 100 m v.sp., 100 m motýlik), Denisa Smolenová (200 m motýlik), Ľuboš Križko (100 m znak)
Rýchlostná kanoistika (7): Marián Ostrčil (C1), Ivana Kmeťová, Martina Kohlová (K2), Richard Riszdorfer, Michal Riszdorfer, Erik Vlček, Juraj Tarr (K4)
Stolný tenis (1): Eva Ódorová (dvojhra)
Streľba (7): Jozef Gönci, Daniela Pešková (puškári), Pavol Kopp (pištoliari), Mário Filipovič, Erik Varga, Zuzana Štefečeková, Danka Barteková (brokári)
Športová gymnastika (1): Ivana Kováčová
Tenis (4): Dominik Hrbatý (dvojhra), Daniela Hantuchová (dvojhra, štvorhra), Dominika Cibulková (dvojhra), Janette Husárová (štvorhra)
Triatlon (1): Pavol Šimko
Vodný slalom (5): Michal Martikán (C1), Peter a Pavol Hochschornerovci (C2), Peter Cibák (K1), Elena Kaliská (K1)
Vzpieranie (2): Martin Tešovič (do 105 kg), Ondrej Kutlík (do 85 kg)
Zápasenie (2): David Musuľbes (voľný nad 120 kg), Attila Bátky (gréckorímsky do 84 kg)
Fiju
Professional
Professional

profik napísal:v chorvatsku je vela slovakov a ked nejaky slovak nieco dosiahne podla mna sa to urcite dozvies :wink:
a navyse, v Chorvatsku sa predavaju aj slovenske noviny :)
mfp
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ing. FijoK napísal:a navyse, v Chorvatsku sa predavaju aj slovenske noviny :)
Dobre o to nejde ale ja si to chcem aj pozriet nie len precitat vysledky...
Fiju
Professional
Professional

tak ale LOH sa vysielaju po celom svete, tak ked budes nieco chciet pozerat, vynechas lenosenie na plazi, ziadny problem :P
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ing. FijoK: Netreba zabudat na to, ze v Cine je o 7 hodin viacej ako u nas, takze dost disciplin sa bude vysielat az neskoro v noci alebo doobeda ;)
Napísať odpoveď