N81 8GB - pamat telefonu a update firmware

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

N81 8GB - pamat telefonu a update firmware

Príspevok od používateľa jackb »

1.)az velmi neskoro som prisiel na obrovsku nevyhodu tohto zariadenia: cokolvel primane cez BT musi ist najskor do pamate telefonu a az po priajati je to mozne presunut na mass mem :(
v phone mem som zmazal vsetky velke subory, x-plorer ukazuje ze je prakticky prazdna (okrem zoznamu a sprav), ale aj tak je z 23MB volnych len 1,2MB :samovrazda:
co ako uvolnit pamat telefonu?
2.) co vsetko si musim zalohovat pred updatom FW v telefone? budem musiet instalovat vsetky aplikacie znova? nemoze sa stat ze sa mi zmaze aj mass memory?
D!eSel_78
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: N81 8GB - pamat telefonu a update firmware

Príspevok od používateľa D!eSel_78 »

jackb napísal:1.)az velmi neskoro som prisiel na obrovsku nevyhodu tohto zariadenia: cokolvel primane cez BT musi ist najskor do pamate telefonu a az po priajati je to mozne presunut na mass mem :(
v phone mem som zmazal vsetky velke subory, x-plorer ukazuje ze je prakticky prazdna (okrem zoznamu a sprav), ale aj tak je z 23MB volnych len 1,2MB :samovrazda:
co ako uvolnit pamat telefonu?
2.) co vsetko si musim zalohovat pred updatom FW v telefone? budem musiet instalovat vsetky aplikacie znova? nemoze sa stat ze sa mi zmaze aj mass memory?
Zálohuj údaje ako kontakty, správy a poznámky z kalendára. Určite sa nestane, že sa zmaže mass memory. Aplikácie ti samozrejme zostanú.

Pamäť by sa mohla zväčšiť práve tým preflashovaním, Nokie majú problémy so zahlcovaním pamäte (dynamickej), čiže určite rieš firmware. A ak nepomôže to, asi tam máš veľa súborov.
jackb
Redeemer
Redeemer

FW je sice novy, ale jedine co sa zmenilo su asi 2 ikony v telefone, inak ziadna zmena :(
D!eSel_78
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:FW je sice novy, ale jedine co sa zmenilo su asi 2 ikony v telefone, inak ziadna zmena :(
Ani v pamäti?
jackb
Redeemer
Redeemer

nn, dufal som ze si to zoberie celu pamat telefonu a ze budem musiet tahat zoznam, etc. zo zalohy, ale ono tam vsetko zostalo... normalne som tahal FW cez PC Suit, nie N-Series, lebo ten nevedel zalohovat PM, vyhadzoval daku chybu, tak som to nahodil cez klasicky... je este moznost updatovat to cez wifi, bez PC, ale asi novsi FW este v obehu nieje...
neda sa daky "temp", priecinok kde sa ukladaju prijmane subory, zmazat bez formatovania?
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

neviem ako tu ale ked som mal e50 tak mi to co som prijal cez BT,IRDA hodil do zlozky sprav a tu Feexplorer nevidi
cize sa skus pozriet do sprav ci tam nemas nejake velke subory ....
jackb
Redeemer
Redeemer

ob3l1x napísal:neviem ako tu ale ked som mal e50 tak mi to co som prijal cez BT,IRDA hodil do zlozky sprav a tu Feexplorer nevidi
cize sa skus pozriet do sprav ci tam nemas nejake velke subory ....
nemam. vypis PM vyzera nasledovne:
  • 24MB - Memory in use
    1092kB - Free memory
    5kB - Calendar
    54kB - Contacts
    84kB - Messages
    67kB - Images
    0B - Sound files
    0B - Video files
    1kB - Documents
    2231kB - MIDP apps
nerozumiem kde sa mohlo 20MB len tak stratit. z PM mam presunute vsetky veci prijate BT presunute na MM...
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

aplikacie? MIDP je java nie?
jackb
Redeemer
Redeemer

pershing napísal:aplikacie? MIDP je java nie?
neviem, je to mozne... vcera to tam pridal PC Suit
D!eSel_78
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:neviem, je to mozne... vcera to tam pridal PC Suit
Ano, MIDP je Java. Nemas spustene nejake velke aplikacie na pozadi neustale a ani o tom nevies? Skus... Myslim, ze multiasking vies ovladat tak sa tam pohrab...
jackb
Redeemer
Redeemer

Schre! napísal:Ano, MIDP je Java. Nemas spustene nejake velke aplikacie na pozadi neustale a ani o tom nevies? Skus... Myslim, ze multiasking vies ovladat tak sa tam pohrab...
podla zobrazenia v menu je pusteny len realplayer (defaultny prehravac hudby), ale ten sa tusim ani neda vypnut...
ako inak, okrem zobraznia v menu zistim, ktore aplikacie bezia bohuzial netusim :(
D!eSel_78
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:podla zobrazenia v menu je pusteny len realplayer (defaultny prehravac hudby), ale ten sa tusim ani neda vypnut...
ako inak, okrem zobraznia v menu zistim, ktore aplikacie bezia bohuzial netusim :(
Dlhsie podrz tlacitko, ktorym vstupujes do menu. Daj vediet ako si dopadol
jackb
Redeemer
Redeemer

len Standby a Music player. nic viac
Dedomil
King
King

Príspevok od používateľa Dedomil »

Kazda nokia cez BT prijma subore na pamet telefou defautlne pokial si v nastaveniach sprav nezvolis pouzit pamet karty. Co sa tyka toho zaplnenia pamete a ak to dobre citam tak si spusti x-plore stlac cislo 4 a ak tak nieco mas presun na kartu.
jackb
Redeemer
Redeemer

Dedomil napísal:Kazda nokia cez BT prijma subore na pamet telefou defautlne pokial si v nastaveniach sprav nezvolis pouzit pamet karty. Co sa tyka toho zaplnenia pamete a ak to dobre citam tak si spusti x-plore stlac cislo 4 a ak tak nieco mas presun na kartu.
vdaka. uz som to nastavil na massmemory 8)
phonemem: to je problem. podla "kontrolneho" suctu o par postov vyssie je v nej zahadynch 20MB, ktore nevidi ani x-plore
Napísať odpoveď