Aký mate fotoaparát ?
-
jin
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Už dávno som chcel niečo analógové, buď SLR, alebo obyčajný kompakt, surfoval osm po nete, no žiadna ponuka ma nejako moc neupútala.
Prednedávnom som si splnil však sen. V antikvariáte v neprebernom množstve starých harabúrd na mňa zrazu žmurkol objektív. Tak osm sa ku nemu prepracoval, obzrel, vyskúšal, kúpil. Čo?
OLYMPUS TRIP 35
Aktuálne v ňom mám ISO400 B&W film, teším sa na prvé fotky. Je to fakt stroj s duchom. Viac o ňom TU
Prednedávnom som si splnil však sen. V antikvariáte v neprebernom množstve starých harabúrd na mňa zrazu žmurkol objektív. Tak osm sa ku nemu prepracoval, obzrel, vyskúšal, kúpil. Čo?
OLYMPUS TRIP 35
Aktuálne v ňom mám ISO400 B&W film, teším sa na prvé fotky. Je to fakt stroj s duchom. Viac o ňom TU
-
chlapec10
Addict
tak to uz ano, stary krasavecjin napísal:Už dávno som chcel niečo analógové, buď SLR, alebo obyčajný kompakt, surfoval osm po nete, no žiadna ponuka ma nejako moc neupútala.
OLYMPUS TRIP 35
film si budes vyvolavat sam ci normalka v labe
-
existpierre
Medium Star
-
in your world
Light Star
ja mám tento, síce som chcela zrkadlovku, ale nakoniec som si kúpila tento. stačí na bežné fotenie
http://www.hej.sk/digitalne-foto/obchod ... 010-black/
nechcem ta strasit, ale ja by som sa MJUckam vyhybalin your world napísal:ja mám tento, síce som chcela zrkadlovku, ale nakoniec som si kúpila tento. stačí na bežné fotenie![]()
Tým starým určite (500 a menej), ale tie nové sú na bežné fotenie pre obyčajného smrteľníka na normálne rodinné fotky v pohode. Napr. moje mju 410D je dnes dosť odveci, ale minulý rok som videl fotky zo sedmičkovej rady mjučka.. a tie boli naozaj pekné. Akurát nevýhodou je plná automatika.Sheep napísal:nechcem ta strasit, ale ja by som sa MJUckam vyhybal
OLYMPUS E-500
+ 14-45mm 1:3,5-5,6 (kit)
+ 40-150mm 1:3,5-4,5 (kit)
+ SIGMA 135-400mm 1:4,5-5,6 APO DG
+ SIGMA EX 105mm 1:2,8 DG MACRO // uplne perfektne sklo
+ OLYMPUS mju 790SW (ktory som pred tyzdnom skoro utopil na zlatych - fotil som s nim vo vode a padol mi zapnuty asi do dva a pol metrovej hlbky. po pol hodine sa mi ho nastastie podarilo najst a fici zatial v pohodicke
)
+ 14-45mm 1:3,5-5,6 (kit)
+ 40-150mm 1:3,5-4,5 (kit)
+ SIGMA 135-400mm 1:4,5-5,6 APO DG
+ SIGMA EX 105mm 1:2,8 DG MACRO // uplne perfektne sklo
+ OLYMPUS mju 790SW (ktory som pred tyzdnom skoro utopil na zlatych - fotil som s nim vo vode a padol mi zapnuty asi do dva a pol metrovej hlbky. po pol hodine sa mi ho nastastie podarilo najst a fici zatial v pohodicke
-
pavelbure999
Novice
caute,mam canon A590IS , a nejde mi hofdit fotky do COMPA . nevem co je zle , ci neaky software , usb , ale nenacita mi ho v PC a ani nic nespravy ,nenajde ho ,ak ho chcem pripojit cez CameraWindow- pls odpiste mi na mail. ak mozte neko .. dakujem [email protected]
-
Edward88
Light Expert
Tak tieto dve krásavice mám doma. S5000 je vynikajúca mašinka za strašných 20000 asi v roku 2004. Ani dňa neľutujem, že som za to vyvalil tie strašné peniaze za 3 Mpix. Koze bolo dobre a šla na ľad tancovať, kúpil som si o pár rokov S9600. Totálny kvalitatívny prepad oproti S5000, stál okolo 13000 a neoplatilo sa. Fotky slepé, farby ako vyžmýkané, ostrenie ako sa mu zachce, proste to nevyšlo. A nie je to vec iba tohto kusu. Všetky S9600 fotia tak ako moja. Mal som ich v ruke niekoľko. Človek musí potom stráviť veľa času úpravou a to u S5000 nemuselo byť.
Inak sú to pre mňa najkrajšie kusy, žiadny foťák spomedzi kompaktov sa mi tak nepáči ako tieto.
Ale doba pokročila a rozhodujem sa medzi Canon 450D, alebo Nikon D90. Sklá sú veľkou otázkou. Od 5 do 200.000. Hmmm? Neviem. Som zaťažený na Nikon D70, ozaj vynikajúci foťák vo svojej kategórii. Perfektný výstup so sériovými sklami, dosť mojich známych ho má, ale už dožívajú a nepredávajú sa. Ani sa nečudujem, majú nabehané niekoľko desiatok tisíc fotiek ako ich poznám.
Inak sú to pre mňa najkrajšie kusy, žiadny foťák spomedzi kompaktov sa mi tak nepáči ako tieto.
Ale doba pokročila a rozhodujem sa medzi Canon 450D, alebo Nikon D90. Sklá sú veľkou otázkou. Od 5 do 200.000. Hmmm? Neviem. Som zaťažený na Nikon D70, ozaj vynikajúci foťák vo svojej kategórii. Perfektný výstup so sériovými sklami, dosť mojich známych ho má, ale už dožívajú a nepredávajú sa. Ani sa nečudujem, majú nabehané niekoľko desiatok tisíc fotiek ako ich poznám.