Windows Vista vs. Windows XP

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
veronique
Light Expert
Light Expert

Windows Vista vs. Windows XP

Príspevok od používateľa veronique »

nenasla som ziadnu podobnu temu, ak taka uz niekde je, vopred sa ospravedlnujem :smt059

Na novom notebooku mam predinstalovanu windows vistu a po jednom dni uz uvazujem o preinstalovani na win XP. Ma niekto skusenosti s vistou? mam si zvyknut alebo radsej hned preinstalovat? Okrem ineho mi zacalo aj padat icq, mam taky pocit ze je za tym ta vista.
:new04:
drunkenR!DER
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa drunkenR!DER »

medzi XP a Vistou je tozdiel napriklad aj v tom ze ak mas v tom booku napr.4Gb ramky tak ti ju XPcko nezobere bude ti fungovat teraz neviem ci na 3 alebo len 2Gb... inak ak si ju chces preinstalovat iba koli ICQ, tak ICQ je crep , nainstaluj si QIP chvilku si budes zvykat ale ja uz by som ICQ nechcel... a to QIP uz ti padat urcite nebude a su tam krasny smajlici a mozes si pridat dalsich... :wink:
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Qip si neinštaluj (je to odpad). ;)

Dnes je asi rozumnejšie nechať si tú Vistu. Microsoft bude XP podporovať už iba pár mesiacov, takže to znamená, že čím ďalej tým viac nových programov bude Vistu potrebovať. Môžeš si tam povypínať všetky tie úžasné efekty, takže to nebude zbytočne počítač zaťažovať (a nebudú ani otravovať). :)
drunkenR!DER
Light Expert
Light Expert

tak to ano ked je QIP odpad tak nepoznam nazov pre ICQ mozno tak downloader spywerov alebo take nieco...ale sak ako myslis...
profik
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa profik »

drunkenR!DER napísal:...
na xp ti pojde 4GB ramky, ja som mal ten problem a poradili mi, ze treba 64bitovy windowsXP a nie 32 a uz mam plne 4GB. A stymi spywarmi na icq :shock: pouzivam ho uz min. 7rokov a este ani jeden spywar cez icq, a to boli casi, ekd som bol bez antiviru
drunkenR!DER
Light Expert
Light Expert

jj s tym 64bit je to mozne... a to ICQ mas en. alebo zo zoznam.sk ?
profik
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

drunkenR!DER napísal:jj s tym 64bit je to mozne... a to ICQ mas en. alebo zo zoznam.sk ?
anglicke
a aby som nebol celkom off topic tak podla mna je este stale lepsie mat XP vista ma akurat trochu lepsi vzhlad ale este stale ma vela bugov, ale neskor urcite prejdem na vistu, ale je nato este cas
veronique
Light Expert
Light Expert

no moj nazor je podobny, ze by som radsej este nechala vistu vypracovat sa..ale vraj sa chysta uz aj nejaky novy windows na rok 2011 tak mozno vista dopadne ako win millenium.

na viste sa mi fakt paci ten design len je dost tazke sa v novom prostredi zorientovat-aspon mna to unavuje :woa:
okrem toho vista nie je az o tolko lepsia ako xp a vraj xpcko by mi islo lepsie.

co odporucate, ked ICQ ani QIP nie?
drunkenR!DER napísal:medzi XP a Vistou je tozdiel napriklad aj v tom ze ak mas v tom booku napr.4Gb ramky tak ti ju XPcko nezobere bude ti fungovat teraz neviem ci na 3 alebo len 2Gb... inak ak si ju chces preinstalovat iba koli ICQ, tak ICQ je crep , nainstaluj si QIP chvilku si budes zvykat ale ja uz by som ICQ nechcel... a to QIP uz ti padat urcite nebude a su tam krasny smajlici a mozes si pridat dalsich... :wink:
toto som moc nepochopila. to znamena ze ked mam lepsi hardware, uz mi na tom nemusi bezat starsi OS?

btw, mam intel core 2 duo T8300, 2.4GHz,2x1GB RAM
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

si daj mirandu, ked uz mas vistu na booku-pri hladani driverov by si si hodila maslu...
miranda: nemusis mat XYZ instalacii messangerov, lebo ti staci jeden priecinok, kde pridavas miniaturne dll kniznice klientov. mas vsetko v jednom, mas to pod kontrolou, nehrozia ti spyware... pi***** bello
profik
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

veronique napísal: toto som moc nepochopila. to znamena ze ked mam lepsi hardware, uz mi na tom nemusi bezat starsi OS?

nie, stary OS bude bezas, len nepodporuje 4GB ram, XP podporuje ale musi byt 64bit :wink:
Sheep
Addict
Addict

Re: Windows Vista vs. Windows XP

Príspevok od používateľa Sheep »

veronique napísal:nenasla som ziadnu podobnu temu, ak taka uz niekde je, vopred sa ospravedlnujem :smt059

Na novom notebooku mam predinstalovanu windows vistu a po jednom dni uz uvazujem o preinstalovani na win XP. Ma niekto skusenosti s vistou? mam si zvyknut alebo radsej hned preinstalovat? Okrem ineho mi zacalo aj padat icq, mam taky pocit ze je za tym ta vista.
:new04:
nechaj si vistu a icq nahod s inym klientom a urcite to pojde, btw XP 64bit vie adresovat 4GB
veronique napísal:toto som moc nepochopila. to znamena ze ked mam lepsi hardware, uz mi na tom nemusi bezat starsi OS?

nemusi
chrono
VIP
VIP

Mimochodom nevšimol som si, že by písala niečo o tom, že má 4GB pamäte (alebo viac). A ak by toľko pamäte v tom NB mala, tak by potrebovala, na plnohodnotné využitie, používať 64 bitový OS. Takže to tiež nerieši problém, či XP, alebo Vista.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

vsetci pisu o tom, ako vista zobere 4GB RAM a XP iba ak je 64bit... Vista zobere 4GB RAM tiez len 64bit - standardne je v notebookoch aj tak dodavana 32bit verzia, takze v tomto pripade moc nie je co riesit. Mat sa mordovat s ovladacmi pri prechode na XPcko (bohvie ci este nie aj piratske), radsej si zvyknut na vistu, zase tak strasne to nie je.
veronique
Light Expert
Light Expert

k notebooku som dostala original XP (tusim professional, pre info)
aa no, mam 32bit...

taaakze vsetci suhlasite s tym ze to icq pada kvoli viste? notebook pouzivam asi 28hodin od zaciatu jeho zivota takze moc bordelu som tam narobit nemohla..
chrono
VIP
VIP

Ja si nemyslím, že je problém v tej Viste. Skôr je nestabilné internetové pripojenie... Aký internet vlastne máš?
veronique
Light Expert
Light Expert

mam chello s routerom na ktory sa pripajam cez WiFi
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

a ako to pada? zruti sa program a kriticka chyba? alebo sa to len odpoji a nejde dalej? lebo icq je vobec vec co povinne padne aspon raz denne
veronique
Light Expert
Light Expert

na PCcku mi nepadlo ani raz.
nehlasi mi ziadnu chybu, len sa odpoji, a vsimnem si to az ked sa mi znovu pripoji()sam)
chrono
VIP
VIP

PC asi nemáš pripojené cez Wifi. Niektoré programy si s krátkodobým výpadkom poradia lepšie, a iným to vadí.
veronique
Light Expert
Light Expert

ale to je blbost. wifi nemoze byt take nestabilne ze pada aj ked mam plny signal , okrem toho som asi 5metrov od routera
Napísať odpoveď