T-com DSL a NASTAVENIE D-Link DSL 362T modem + WiFi router

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Kentus
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

T-com DSL a NASTAVENIE D-Link DSL 362T modem + WiFi router

Príspevok od používateľa Kentus »

No rad by som sa spytal, ci je mozne napojit "D-Link ADSL modem DSL-362T" namiesto doterajsieho Draytek Vigor 318DSL modemu, a k nemu pripojit "D-Link Wi-Fi router G DI-524" a tym umoznit pristup k netu naraz viac PC ?
net od T-comu, DSLko
cez tento moj modem (vigor) sa net musi stale vytacat pri zapnuti PC.
a este otazka,ten Dlink modem ma podla letaku isteho obchodu kde budu teraz obe tieto hracky v akcii aj USB rozhranie (pripajam foto,aj ked ten typ na obrazku a popise celkom nesedi...), no na nete som to nenasiel...to hlavne preto, lebo moj stolovy PC nema sietovku,tento moj modem je USB...takze ak by mal, bolo by to super ze do toho PC by som zapojil zneho USB a ethernetom do routeru, cez ktory k dalsim PC a cez Wifi k NB....
Dakujem
Prílohy
D-link.jpg
Shrekzv
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shrekzv »

napojit si mozes co chces...ale nik ti nerucitza to ze ti to bude fungovat....t-com ma niekde na stranke zoznam zariadeni ktore na 100% pojdu bez problemov....to by som si pohladal...kamarat kupoval dsl router linksys a nebol medzi nimi...vsetko ide ok...iba ked vitazi spojenie na maximum..napr ked nieco stahuje..........vecinou jedine stahovanie to vytazi na max....tak mu to obcas odpoji....niekedy neodpoji..niekedy odpoji....podla nalady....

k umozneniu pristupu viac pc na net.....s tym t-com nema nic kolko mas doma pocitacov pripojenych....prakticky to nemozu obmedzit.....bo za dsl router si mozes dat switchov kolko chces.....je to ciste tvoja vec....ja mam doma pc 3....budu 4....mam dsl router...od T-comu Vigora 2600ku
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

jj,pojde ti to, mozes kupit.
Kentus
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kentus »

No tak uz to mam,no teraz by som potreboval presny navod co a ako ponastavovat...zatial som skusal len ten modem (pripojovanie a nastavenie toho wifi routra az neskor),akoze vymenit ten stary....dal som tam meno aj heslo,na siet ma napoji, no na net nie....
co vsetko treba nastavit ? napr je tam ten pripajaci protokol..PPPoE,PPPoA a este nake 2....ktore mam dat? PPP sttings a PVC settings, ake hodnoty ?
prosim o uplny navod pre zaciatocnika
ako som uz pisal mam DSL od Tcomu,predtym modem Draytek Vigor 318DSL
Dakujem

//autoeditácia príspevku ( 26 Jul 2008, 8:54 )
no uz som rozbehal modem, takze ide mi aj cez ethernet kabel aj cez USB,ale iba zvlast, naraz nie ...
aby ste chapali, na stolovy pocitac mam USB (ten nema sietovku) a na NB (s vistou :? ) mam zatial ten ethernet,no potom pojde este cez router....
ked som zapojil naraz oba, tak na NB mi vypisalo ze niekto ma rovnaku IP (vid obrazok) ako ja a odpojilo ma, samozrejme snazil sa napajat spat ale neslo mu to...
ako to spravit aby mohli oba naraz fungovat?

+ ako to nastavim aj spolu s tym routrom, som vtom zaciatocnik,ale podla toho co som nasiel na nete, som nastavil na modeme bridge, a potom na routry PPPoE a chvilu to slo, teda cez ethernet,wifi nie, no potom to prestalo fungovat...
zatial hlavne aby isel net (aj cez wifi), a potom este nake zabezpecenie aby som mal, nech sa mi nepripaja hocikto (susedia a tak:P)
Prílohy
ip.jpg
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Tak mi teraz povedz, co je na tom divne, ze ti jeden z nich vypise, ze jeho IPcka je v konflikte. Ved ked sa snazis naraz pouzivat jednu sluzbu, tak bodaj by nie.

Ako zapojt ten DSL router, na to si uz asi prisiel,ked ti to uz islo.V tom pripade si kup sietovku do PC a funguj tam kabolm a na NTB cez wifi.
Napísať odpoveď