Ale chodte si to pozret, oplati sa
Bathory
-
Plexxak
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Tak, ako som uz avizoval bol som na tom vcera... celkovo som dost spokojny mylsim ze stoji zato ist si to pozriet, krvi bolo dost
, sceny celkom dobre, aj ked mi vadili niektore moc lyricke casti, ktore boli vytrhnute z deja... Jedina scena ktora bola fakt brutal, bolo to mrtve dieta v tom kvadri ladu, to som normalne prestal jest pritom...
+ podľa mňa úžasný film
+ skvele herecke obsadenie (presne ako bolo spomenuté herci sa strašne hodili na dané postavy ktoré hrali)
+ efekty, hudba a pod.
+ mne osobne sa páčilo aj to že Jakubisko si to urobil tak "po svojom" že vlastne vyvrátil to že sa kupala v krvi...
- dosť dlhý film, niekedy až zbytočné naťahovačky
takže neľutujem tých 120,- podľa mna sa oplatí film vidieť-
+ skvele herecke obsadenie (presne ako bolo spomenuté herci sa strašne hodili na dané postavy ktoré hrali)
+ efekty, hudba a pod.
+ mne osobne sa páčilo aj to že Jakubisko si to urobil tak "po svojom" že vlastne vyvrátil to že sa kupala v krvi...
- dosť dlhý film, niekedy až zbytočné naťahovačky
takže neľutujem tých 120,- podľa mna sa oplatí film vidieť-
Nj som zabudol napisat dojmy takze az teraz: Vela som od toho necakal kedze to nieje moj styl a isiel som na to hlavne kvoli priatelke ale musim povedat ze ma to prekvapilo. Herci boli vyborne, ich vykony tiez, rozpravanie pribehu, dabing, akcne sceny, obcasne vtipy atd. to vsetko ma naozaj dostalo a u mna je to tak 8z10. Ale ked si uvedomim ze to tocil slovak, tak klobuk dolu a hned je to 10/10.
-
forgottten
Medium Star
heh no jo...lekoklatik napísal:Počítam s tým že kvôli krv krv krv... pôjde na film drvivá väčšina metalistov. Veru ja sa pridávam tiež na krv. Jakubiska moc nemusím.
-
lekoklatik
VIP
Ano, cele je to pojate pre mna ovela prijatelnejsie, cize tie povery o krvy boli len klamstva urcene na jej politicku likvidaciu, pravda bola taka ze kvoli svojej chorobe sa musela kupat vo vode s bylinkami ktore ju zfarbili do syto cervena. No a pocetne umrtia sluzobnictva na jej panstve boli viac-menej nestastne nahody (teda aj vrazdy, ale nie spojene s kupanim v krvi).
-
PAIN
Light Professional
http://film.moviezone.cz/bathory/recenze/
....mne sa ten film vôbec ale vôbec nepacil....ani som nedopozeral
dost v pohode recenziaNa první pohled rozmáchlý kostýmní epos, který rychle odsýpá, lahodí oku a nešetří krví a nahými těly. Ta epika je však bezzubá a jen zoufale přežvykuje příliš velké sousto, které si Juraj na stará kolena ukousl. Výpravné scény jsou směšné, dobová atmosféra nulová, kamera většinou televizní, emoce z čachtické půdy nevydolujete ani bagrem. Frielka a Roden se snaží, ale ostatní herci jsou v lepším případě do (úctyhodného) počtu, v horším vysloveně otravují. Důsledkem toho všeho je, že divák ani na okamžik nepřijme filmovou realitu. Shlédnutí Bathory se tak mění ve 2 hodiny pozorování televizně nasnímaných herců v směšných parukách (Vašutovy vrkoče vládnou) a pestrobarevných, vypraných kostýmech, jak pobíhají po skanzenech lidové architektury a interiérech pamětihodností, z nichž někdo na chvilku odstranil ty kovové stojany s rudými provazy a cedulkami „Zákaz vstupu“. A někde v rohu těsně mimo záběr netrpělivě přešlapuje zámecký hlídač, chřestí klíči a čeká, až ti filmaři konečně vypadnou a on se může jít na vrátnici dívat na fotbal.
toto bol tak nudny film ako citanie telefonneho zoznamu...
v polke som zaspal... priatelka ma potom zobudila
cakal som od toho asi moc... neviem kde sa podel ten rozpocet...
exteriery bola dost smiesne, boje boli tiez smiesne...
a jakubisko si samozrejme neodpusti tu jeho trapnu nahotu. A ta jeho zena tam samozrejme tiezmusela hrat, pretoze toby asi bol hriech...
ten film nemal spad od zaciatku az do konca, chyba mu dynamika a riadny kus napatia... nijako ma to nedrzalo v sedadle...
cize sa mi len potvrdila jedna vec : uz nikdy na ziaden slovensky film do kina...
vyhodene prachy a zabite 2 hodiny
a jakubisko si samozrejme neodpusti tu jeho trapnu nahotu. A ta jeho zena tam samozrejme tiezmusela hrat, pretoze toby asi bol hriech...
ten film nemal spad od zaciatku az do konca, chyba mu dynamika a riadny kus napatia... nijako ma to nedrzalo v sedadle...
cize sa mi len potvrdila jedna vec : uz nikdy na ziaden slovensky film do kina...
Tento film bol urceny pre filmovych divakov, nie pre zabludencov z OC, ktori si to pozru preto, lebo si to pozreli aj ich znamy. Dlzka 140 minut, ktora obsiahla 3 dejstva je podla mna adekvatna, nenudil som sa, doteraz si pamatam cely dej filmu a ked si predstavim ze to su 2 hodiny a 20 minut, tak ma skoro hodi o zem, ale vobec som si nemyslel, ze to je dlho
Film bol vyborny, ale ten hlas, aky dali Jirimu Madlovi bol este lepsi
Na slovenske pomery stredny nadpriemer.
Film bol vyborny, ale ten hlas, aky dali Jirimu Madlovi bol este lepsi
Na slovenske pomery stredny nadpriemer.
no, konecne sa vyjadrim aj ja, tento film bol podla mojho nazoru velmi vydareny, nemyslim si ze surealisticke scenky tam nepatrili, resp ze by posobili lacno, dlzka mi prisla primerana, nenudil som sa, dve veci mi prekazali a to bola kamera v exterieroch a postavy dvoch 007 mnichov, zrejme to bolo myslene na odlahcenie, ale cely film to podla mojho nazoru pokazilo, naozaj si enviem vybavit ze by mal nejaky iny film v poslednej dome rusivejsi prvok ako boli tieto dve postavicky
celkovo hodnotene vzhlaodm na vcelku smiesny rozpocet(v porovnani s filmamy s ktorymi to vsetci porovnavaju, ako su ostatne historicke velkofilmy ako napr troja alebo alexander velky) hodnotim velmi pozitivne, 8,5/10
celkovo hodnotene vzhlaodm na vcelku smiesny rozpocet(v porovnani s filmamy s ktorymi to vsetci porovnavaju, ako su ostatne historicke velkofilmy ako napr troja alebo alexander velky) hodnotim velmi pozitivne, 8,5/10
-
lekoklatik
VIP
-
JohnFrusciante
Star
-
ANONYMKA17
Light Star
-
tereza
Medium Star
videla som a pacil sa mi. sice som si ho predstavovala trosku inac, ale dalo sa. vobec mi neprisiel dlhy. ani som sa nenudila.
a vazne... vypredane kino, no sranda.. naschval sme si zobrali listky tam na kraj kde su tri sedadla (v poluse) ze bude vedla nas volne, a nenarval sa tam niekto do kelu??!!
a vazne... vypredane kino, no sranda.. naschval sme si zobrali listky tam na kraj kde su tri sedadla (v poluse) ze bude vedla nas volne, a nenarval sa tam niekto do kelu??!!
Tak vcera som bol v kine na tomto filme. Tuto temu som cital este predtym a mal som celkom strach, ze sa tam unudim k smrti, ale OPAK bol pravdou. Ani neviem ako a film koncil. Kino vypredane, co som v Prievidzi uz peknych par rokov nevidel. Film bol velmi dobry a ked vyjde DVD tak si ho urcite este raz pozriem v pohodli domova. U mna ma hodnotenie 9/10. (ta 9 kvoli tomu dabingu, Lucku Vondrackovu nemuseli dabovat do slovenciny mohla sa nadabovat sama).
-
D!eSel_78
Star
V poslednej dobe to bude skor vyzerat, ze ti vtieram, no vystihol si to. Hlavna postava, Anna Freil, bola vyborna, dovolim si povedat genialna. Len mi niekedy vadili tazkopadne, resp. zbytocne sceny (napr. ked taliansky maliar utekal nahy za vozom - tato scena mi mala co dat?). Inak velke plus.Gangy napísal:Nj som zabudol napisat dojmy takze az teraz: Vela som od toho necakal kedze to nieje moj styl a isiel som na to hlavne kvoli priatelke ale musim povedat ze ma to prekvapilo. Herci boli vyborne, ich vykony tiez, rozpravanie pribehu, dabing, akcne sceny, obcasne vtipy atd. to vsetko ma naozaj dostalo a u mna je to tak 8z10. Ale ked si uvedomim ze to tocil slovak, tak klobuk dolu a hned je to 10/10.
//autoeditácia príspevku ( 09 Aug 2008, 1:25 )
Absolutne nesuhlasim so vsetkym! A myslim, ze Deana Horvathova-Jakubiskova sa ulohy zhostila bravurne.masino napísal:toto bol tak nudny film ako citanie telefonneho zoznamu...
//autoeditácia príspevku ( 09 Aug 2008, 1:27 )
A este - osoby - uvedomte si, ze to je Jakubiskova fantazia, nesnazi sa film uviest ako historicky dokument podlozeny hmatatelnymi dokazmi. Je to umelec, snazil sa tam vlozit svoju fantaziu. Toto je vec, ktora mnohym unika a potom su sklamani.