Windows Vista vs. Windows XP

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
DjBass
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

ja mam vistu ultimate sp1 a icq mi este kvoli viste nikdy neblblo.. iba ked niekedy vypadol na niekolko sekund net.. ale kvoli viste urcite nie... a pri icq6 uz mysleli aj na podporu windows vista takze problemy by si nim byt nemali.. mne skor padala miranda.. stale nejake error a vyplo program..
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

skus novsie ovladace na wifinu, ale nie zo stranky vyrobcu NB ale zo stranky vyrobcu WiFi (predpokladajme ze intel). Kamosovi robilo tiez toto, ze ho proste na moment odpojilo a zase pripojilo... Vypadok WiFiny bol sice polsekundovy, ale icq sa prihlasuje dlhsie... Preinstalovanim ovladacov, sa mu uz problem neobjavuje. Btw, ten NB nie je nahodou FujitsuSiemens?

//btw nepozname sa nahodou?
veronique
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa veronique »

je to toshiba
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

ak mas nato comp tak jednoznacne vistu
XtremeQTXX
Expert
Expert

Príspevok od používateľa XtremeQTXX »

ked mas 2 GB RAM a nepotrebujes hrat hry na viste tak jednoznacne vistu
mmv38
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa mmv38 »

stretol som sa sa s pripadmi, ked nejaky clovek sa zacat venovat zrazu internetu a vlastne aj PC, s nikym sa neporadi a kupi si nejaky akciovy produkt aj s PC s VISTOU, toto PC vobec nesplna HW poziadavky visty, a po zavireni mam akurat tak nervy. Vista urcite pojde dopredu vo funkcnosti, ale netreba podcenovat minimum HW pre vistu
veronique
Light Expert
Light Expert

hmno, uz vazne uvazujem o tom XPcku. keby niekho zaujimalo, vista mi zabera 51% mojej 2GB Ramky :aasmile2:
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

No a? Pamäť je na to, aby sa používala. Normálny OS (operečný systém) uvoľňuje pamäť iba vtedy, keď nejaký program tú pamäť bude potrebovať. V inom prípade je to len strata času (môže tam byť niečo, čo sa bude o chvíľu potrebovať, takže ak by sa to odtiaľ vymazalo, muselo by sa to potom znovu načítať z disku...).
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

po tolkych diskusiach ohladom pamate a visty, sa divim, ze niekto este dokaze napisat taku blbost ze zere tolko a tolko.. vista sama osebe zere 400-500MB, zvysok sa snazi efektivne vyuzivat.To je ako mat autobus, a vozit sa v nom osamote - kontraproduktivne.
veronique
Light Expert
Light Expert

Koci: hmm..nepochopila som
chrono
VIP
VIP

KoCi napísal:po tolkych diskusiach ohladom pamate a visty, sa divim, ze niekto este dokaze napisat taku blbost ze zere tolko a tolko.. vista sama osebe zere 400-500MB, zvysok sa snazi efektivne vyuzivat.To je ako mat autobus, a vozit sa v nom osamote - kontraproduktivne.
Ak je naozaj pravda, že Vista potrebuje pre seba 400-500MB, tak tie reči o tom, že je nenažraná sú pravdivé. :)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

je to pravda... hned po nainstalovani bez nejakych programov mimo operacneho systemu to zralo 550mb a plna rit vselijakych zapnutych procesov.. ale dneska ma uz kazdy aspon 2GB ram.. cize by nemal byt problem pre takeho uzivatela.. kto na to nema, tak si necha XP
oproti XP 130mb
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Naco vam je potom tych 2GB-4GB RAM ked nariekate ze vam Cista Vista zozere 500MB ... Sak na to ramka je aby bola vyuzita.
Keby sa dal dat OS na RAM Drive to by bola rychlost ;) Na to si Vista vsetko uklada do ramky.
Jake44
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Jake44 »

Shark NX napísal:Naco vam je potom tych 2GB-4GB RAM ked nariekate ze vam Cista Vista zozere 500MB ... Sak na to ramka je aby bola vyuzita.
Keby sa dal dat OS na RAM Drive to by bola rychlost ;) Na to si Vista vsetko uklada do ramky.
Na co? No na nic...vzdy lepsie mat 2GB RAM s XP kde mi zozerie max 200MB ako s Vistou. Skus niekedy robit v Nuende 3 s kopou VST pluginov a pochopis...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Zase VST Pluginy :D Vas po svete beha nejak vela ... v Robote ma takto otravuju uz traja.
Takto ... Caching ramky na Viste ma aj nejaky ucel. Ja mam pekne vyladenu Vistu aj ubuntu.
Vista ked je 100% Rozbehnuta zere 980MB RAM ... zapnem Winamp a asi 0,5s na to mi uz hra hudba ... Kliknem na Mozillu v priebehu 1s mam otvoreny iGoogle a diskova aktivita je okolo 1%
Vista sa proste uci ako ju pouzivas a prisposobuje sa. A vie ktore app casto pouzivas a tie si po spusteni nahadze do RAMky. A k robote s VST ... Ked nejaky program potrebuje RAMku Vista mu ju uvolni ...

Teraz nedavno som si vyladil ubuntu 8.04HH 64Bit
Po zapnuti vyuziva 101MB RAM a nabehne za par sekund. Ale co mi to da ked kliknem na audacious a disk act je na urovni 85% a natahuje vsetko z disku cim je pomaly.
Teraz mi ubuntu uz bezi 1den 15hodiin 27minut vyuziva 575MB RAM a mam spusteny Pidgin, Audacious, Mozillu a Thunderbird na GMail.
chrono
VIP
VIP

Asi máš niečo blbo nastavené. Mám relatívne pomalý počítač, na rozdiel od teba používam KDE (takže GTK knižnice nemám načítané) a audacious mi štartuje rýchlo. ;)

PS: Disk zaťažiť na 85% je dosť nereálne (nemá totiž nejakú pevnú maximálnu rýchlosť, takže ak sú tam naozaj percentá, to číslo je len vymyslené).
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nehovorim ze Audacious mi natahuje pomali ... ale pomalsie ako Winamp na rozbehnutej Viste. (2-3sek)
A to percento je vypocet zakladnej rychlosti disku s aktualnou...
veronique
Light Expert
Light Expert

Shark NX napísal:Zase VST Pluginy :D Vas po svete beha nejak vela ... v Robote ma takto otravuju uz traja.
Takto ... Caching ramky na Viste ma aj nejaky ucel. Ja mam pekne vyladenu Vistu aj ubuntu.
Vista ked je 100% Rozbehnuta zere 980MB RAM ... zapnem Winamp a asi 0,5s na to mi uz hra hudba ... Kliknem na Mozillu v priebehu 1s mam otvoreny iGoogle a diskova aktivita je okolo 1%
Vista sa proste uci ako ju pouzivas a prisposobuje sa. A vie ktore app casto pouzivas a tie si po spusteni nahadze do RAMky. A k robote s VST ... Ked nejaky program potrebuje RAMku Vista mu ju uvolni ...

Teraz nedavno som si vyladil ubuntu 8.04HH 64Bit
Po zapnuti vyuziva 101MB RAM a nabehne za par sekund. Ale co mi to da ked kliknem na audacious a disk act je na urovni 85% a natahuje vsetko z disku cim je pomaly.
Teraz mi ubuntu uz bezi 1den 15hodiin 27minut vyuziva 575MB RAM a mam spusteny Pidgin, Audacious, Mozillu a Thunderbird na GMail.
hmm, a ako sa da vista vyladit?
Napísať odpoveď