Žurnalistika alebo Krajinné inžinierstvo?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Žurnalistika alebo krajinné inžinierstvo?

Žurnalistika
10
40%
Krajinné inžinierstvo
15
60%

Celkom hlasov: 25

dew6
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Žurnalistika alebo Krajinné inžinierstvo?

Príspevok od používateľa dew6 »

Nie som si istá, či je to vhodná téma, no mám fakt dilemu a už som v koncoch. Neviem sa rozhodnúť, kam mám ísť na výšku. V oboch prípadoch sa jedná o Nitru. Snažila som si spísať klady a zápory, no moc to nepomohlo...
Zaujímajú ma vaše názory a postoje :new04:

Žurnalistika:
- vraj sa tam skoro nič neučia a skoro každý, kto tam nastúpi, to aj spraví
- je to teda menšia výzva
- asi by ma to bavilo
- celá tá škola je vraj jeden veľký bordel
- v prípade úspešného ukončenia titul Mgr.

Krajinné inžinierstvo:
- vraj je to dosť ťažké
- je to pre mňa väčšia výzva
- úzko to súvisí s mojou predchádzajúcou školou (stavebná)
- výborná organizácia zo strany školy
- v prípade úspešného ukončenia titul Ing.

Pôvodne som bola názoru, že ma titul nezaujíma a že chcem niekam ďalej napredovať, no väčšina ľudí mi vraví, že titul je najdôležitejší...
(A Ing. je vraj viac uznávaný ako Mgr.)
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

na tvojom mieste by som zvolil krajinn inzinierstvo. na slovensku je momentalne stavebny boom a myslim ze este par rokov potrva. dalej, na zurnalistike je podla toho co si napisala bordel a na krajinnom nie, to o niecom podla mna sveci. a v neposlednom rade titul

na tvojom mieste by som dal este hlasovanie (aspon kvoli prehladu)
Dizzy
Star
Star

Príspevok od používateľa Dizzy »

dew6: tiez neviem, co na slovensku so zurnalistikou, ked je v praxi plno ludi, ktori okolo zurnalistiky ani nesli. keby ta to ozaj bavilo, skolu na to nepotrebujes /staci dobry kontakt, ktory by si potrebovala aj so skolou/ mam pocit, ze si uz aj tak skor rozhodnuta pre to krajinne inzinierstvo. ja by som sa pre tento odbor rozhodol asi tiez.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

ja mam dojem ze Ing.>Mgr. platilo v minulosti, ale teraz uz ani nie, su podla mna rovnocenne...v dnesnej dobe uz mas jedno kam pojdes, lebo aj keby si vystudovala smetiarstvo tak pri znamostiach mozes robit hocikde a hocico
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

mirak2.. v podstate by tak malo byť, ale aj tak má stále plno ľudí z dôb minulých, že Ing. je niečo viac ako Mgr... aj ja som rád, že som Ing. a nie Magor.. :P

dew6.. pokiaľ výšku nechceš len kvôli titulu, resp. len kvôli oddialeniu skutočnej dospelosti (na tieto účely sú takéto podobné bordel-školy), tak choď na to krajinné inžinierstvo. Ak chceš okrem titulu aj niečo viac, tak choď radšej na niečo serióznejšie. Pokiaľ to berú vážne, aj Ti to veľa dá. Ale ešte si skús spísať, že kde všade sa budeš môcť zamestnať ako žurnalista a kde všade ako krajinný inžinier.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Mne sa viac pozdava zurnalistika, ale ako pozeram, tak krajinne inzinierstvo ma viac plusov a pravdepodobne si vnutorne rozhodnuta prave pre tuto alternativu.
Co sa tyka toho, ze je to jeden velky bordel, to je skoro na kazdej skole a to, ci chces ist studovat len kvoli titulu, to je na tebe. Ale podla mna, studovat pre titul je hovadina. :roll:
d4nt3
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa d4nt3 »

Tento rok si aj ja volím školu a zatial som bol tri roky pevne rozhodnutý ísť na žurnalistiku. Ale nie toho odpadu do Nitry či Bratislavy, na Slovensku je na takmer každej škole bordel, a to mám toho precestovaneho vela, takže to možem objektívne povedať. Preto volím alternatívu ísť študovať do Čiech, konkrétne do Brna, tam je univerzita vraj na skvelej urovni. Neviem to však hmatatelne :P ....v praxi nemám absolutne šajnu v čom by som sa v živote uplatnil okrem povalačstva a písanie je moja zaluba a baví ma , ale ako všetci vravíte, praktické upllatnenie sa lahko nehlada. Pridávam sa k prosbe o radu, čo poviete na žurnalistiku ..ako školu aj uplatnenie v živote ....dikes za odpovede..
Xaredon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Xaredon »

brm napísal:mirak2.. v podstate by tak malo byť, ale aj tak má stále plno ľudí z dôb minulých, že Ing. je niečo viac ako Mgr... aj ja som rád, že som Ing. a nie Magor.. :P

dew6.. pokiaľ výšku nechceš len kvôli titulu, resp. len kvôli oddialeniu skutočnej dospelosti (na tieto účely sú takéto podobné bordel-školy), tak choď na to krajinné inžinierstvo. Ak chceš okrem titulu aj niečo viac, tak choď radšej na niečo serióznejšie. Pokiaľ to berú vážne, aj Ti to veľa dá. Ale ešte si skús spísať, že kde všade sa budeš môcť zamestnať ako žurnalista a kde všade ako krajinný inžinier.
HH len tak pre doplnenie. Napriklad v zahranici titul ing nemaju. Ale mgr of something. Akurat, ze to nepisu mgr ale mag. Tak apriklad mag of technology je ing :D cize vlastne si mgr aj tak :))
A podla mna dnes na titule vobec nezalezi. Osobne poznam ludi co maju mgr a skoncili Omnoho lepsie na tom ako ing. Vsetko zavisi od schopnosti ludi sa presadit
dew6
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dew6 »

Mne práve o ten titul ani nešlo - bol by pre mňa nezmysel, keby som mala chodiť 5 rokov do školy, aby som si mohla napísať nejaké písmenká pred meno...

Ide mi skôr o to, aby som niekam napredovala a niečo sa naučila. Chcem niečo v živote dokázať a nechcem tzv "zomrieť sprostá" ... :oops:

To s tým titulom som uviedla viac-menej len kvôli porovnaniu...

Hlasujte, prosím, nech mám prehľad :cry:
Xaredon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Xaredon »

Ja byt tebou by som isiel za tym, za cim si myslim, ze je to bude pre teba lepsie. A v tvojom pripade sa mi ozaj zda, ze viac ta to laka k tomu inzinierstvu. Lenze rovnez tak to mozu byt len zvuky z okolia tak rozhodni sa sama podla seba nie podla druhych. To co ta najviac laka. Len nechod na skolu koli titulu alebo koli tomu co druhi vravia. Ale skor koli sebe a svojim zalubam. Je lepsie ked sa rozvijas v obore, ktory ta bavi ako v niecom co nie.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Re: Žurnalistika alebo Krajinné inžinierstvo?

Príspevok od používateľa p4ra »

dew6 napísal:Pôvodne som bola názoru, že ma titul nezaujíma a že chcem niekam ďalej napredovať, no väčšina ľudí mi vraví, že titul je najdôležitejší...
Heh, Jezisi Kriste. :)

Rob to, co je ti lahsie. Lebo titul je ti tak na dve veci.
ETieNne
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ETieNne »

Prepáč, ale ak naozaj veríš že budeš napredovať a niečo Ťa v tej škole naučia tak si na omyle. Vyber si ľahšiu školu, kde sa budeš môcť flákať alebo kde neprídeš o nervy kvôli náročnosti. Užiješ si študentský život. Školou preplávaš v pohode, budeš mať pekné spomienky, získaš maximálne nejaké tie základy. Nakoniec aj tak budeš robiť niečo iné a nakoniec sa aj tak budeš učiť to čo Ti povedia v práci asi tak :) Budeš mať papier a to je hlavné, nič viac Ti netreba.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

jednoznacne K I, ale stava sa, ze aj odtial vyjdu INéGumi :wink:
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

v zurnalistike sa uplatnis hoko-tazko. budes rada ze budes rada z toho ze ta zobrali.
do Noveho Casu sa da pisat aj bez Mgr. zo zurnalistiky (nebolo myslene ako urazka)
z krajinnym inzinierstvom by malo byt uplatnenie sa v porovnani so zurnalistikou jednoduchsie
Napísať odpoveď