Den proti coca cole?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

webmaster ja umyjem zachod aj s hovnom.To znamena ze obsahuje kyselinu fosforecnu?Vsetci vravite akky ste zdravy ludia a coca-cola je sracka ale kofolu pijete a pritom je to rovnaka sracka ako kofola.Ja pijem kofolu tiez ale som si vedomy ze je to sracka plna cukru a kravin

EDIT: // Zajtra poprosim den proti hranolcekom z Mac Donaldu
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

coca cola alebo kofola sak to je jedno, chutia mi obidve ale aj tak to moc casto nepijem

inak neviem preco je na fore take logo ked ju admin teraz nasava pred kompom :D
heelie
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa heelie »

ja mam den bez coca-coly kazdy den :P
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

yazoo: Pretoze mas bud Colu alebo Pepsi, zalezi s kym si podnik podpise zmluvu. Keby aj Kofola dala take vyhody ako tieto dve firmy, tak nie je o com. Niekto ti da chladnicky, boxy, pohare, doplnkovy tovar, rozne zlavy a podobne hluposti, niekto len sud kofoly. Navyse vo vela podnikoch predavaju len flaskove napoje.
Fiju
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Fiju »

kofola dava tiez chladnicky, zastery, obrusy a pod., ale zamestnava neskutocnych ludi, ktori si ani nevedia zapisat objednavku bohuzial...
last_knight
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa last_knight »

no to je mile, hlavne aby pravnici nechceli nieco :) to vies, pravnik da zalobu na hocico

//tiez ju nemusim :)
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

neznasam ket dakto povie ze cocacola a kofola je rovnaky sajrajt.. LEBO NEJE boha. v kofole neje kyselina fosforecna a ani polovicakonzervacnych latok a sladidiel co v coca cole
un_know
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa un_know »

KOFOLA: Sirup Kofo, hlavná prísada Kofoly, pozostáva zo 14 prírodných prísad (akými sú výťažky z jabĺk, čerešní a ríbezlí, alebo z bylinnej arómy), cukru a karamelu. V porovnaní s Pepsi alebo Coca-colou obsahuje o 30% menej cukru, o 50% menej kofeínu a neobsahuje kyselinu fosforečnú.

Coca Cola:

Tak nehovorte ze je to to iste.
Prílohy
cistenie-zachodu-7.jpg
tomasso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasso »

chcem sa opytat, ci viac skodi Coca Cola, alebo tie lacne Coly za 5sk zo supermarketov?
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

darmo sa tu hadate co je vacsi humus , ale aj jedno je humus aj druhe , mal som niekedy rad kofolu aj kolu , alu uz sa bez toho zaobidem
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No ok, ale nastastie mam prijem tak 0,5 l kofoly alebo coca-coly za mesiac :) (osobne mi vadi hlavne velke mnozstvo cukru)
Inak nieco o tej kyselinke:
Čtvrtina z celkové hmotnosti všech kyselin, které se používají v potravinách, připadá na kyselinu fosforečnou, E 338. Tato nejlevnější a zároveň nejsilnější okyselující látka má i jiná využití: umocňuje účinek antioxidantů v rostlinných tucích, zabraňuje nežádoucím reakcím kovů v potravinách, působí jako zdroj fosforu a udržuje kyselé prostředí při výrobě droždí.

Používá se při výrobě nápojů, sýrů, tuků, margarínů a mnoha dalších potravin. Kyselina fosforečná okyseluje nápoje typu Coca-Cola a dodává jim charakteristickou štiplavou chuť. V mírných množstvích je kyselina fosforečná bezpečná pro lidské zdraví. Avšak v době, kdy se Coca-Cola a jí podobné limonády stávají národním nápojem, je nutné mluvit o tom, co se stane konzumujeme-li nadměrná množství kyseliny fosforečné a fosforečnanů. O možných nežádoucích účincích při nadměrném příjmu těchto látek pojednává následující odstavec o fosforu.

Fosfor: Kyselina fosforečná představuje zároveň zdroj fosforu. Fosfor je hned po vápníku druhý nejzastoupenější minerální prvek v našem těle a podílí se zde na mnoha různých pochodech. Dostatek fosforu je nezbytný pro pevné a zdravé zuby a kosti. Většina lidí přijímá dostatečné množství fosforu ve stravě a jeho nedostatek není častý. Větší nebezpečí představuje přebytek fosforu. Fosforečnany se totiž vylučují z těla jako fosforečnan vápenatý. Vysoké dávky fosforečnanů mohou proto narušit rovnováhu mezi vápníkem a fosforem v těle a zapříčinit nedostatek vápníku, a tím například i úbytek kostní hmoty. Vegetariány by mělo zajímat, že fosforečnany snižují přisvojitelnost železa z rostlinných zdrojů.

Ve Spojených státech proběhla studie, která sledovala děvčata konzumující pravidelně vysoká množství coca-colových nápojů (které obsahují kyselinu fosforečnou). Ukázalo se, že tyto dívky jsou více náchylné k různým zlomeninám než jejich vrstevnice, které podobné nápoje nepijí. Možná interpretace těchto výsledků spočívá právě v nedostatku vápníku, který je způsoben nerovnováhou mezi vápníkem a fosforem.

Většina dlouhodobých studií na zvířatech potvrdila, že pokud zvířata přijímají vyšší dávky kyseliny fosforečné nebo fosforečnanů v potravě (více než 0,5%), jsou ohrožena zpožděným růstem, ukládáním vápníku ve tkáních a orgánech a poškozením ledvin a srdce. Avšak pozor: čím nevyváženější je strava z hlediska příjmu ostatních minerálních látek, tím horší mohou být následky nadměrného příjmu fosforečnanů !
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Ali-G napísal:KOFOLA: Sirup Kofo, hlavná prísada Kofoly, pozostáva zo 14 prírodných prísad (akými sú výťažky z jabĺk, čerešní a ríbezlí, alebo z bylinnej arómy), cukru a karamelu. V porovnaní s Pepsi alebo Coca-colou obsahuje o 30% menej cukru, o 50% menej kofeínu a neobsahuje kyselinu fosforečnú.
Tiez som niekde cital, ale ak mam byt uprimny tak vlemi tomu neverim. :?
dexter7007
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dexter7007 »

boze ako keby to nebolo jedno.......kazdeho osobna vec.....mne chuti a pijem ju....a viem ze ma ecka a fosforecnan plus umele sladidla ale tak vecne tu zit nebudem a ttoto ma do hrobu nedostane.....no a stavim sa ze vecsina z vas fajci+obcas si da nejaky alkohol......tak sa netvarte ako SVATY :lol: a ked uz spominate velke mnozstvo cuku tak ZERO COLA COCA nema cukor..
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Google našiel takéto zloženie kofoly:
pitná voda, sirup Kofo, (ovocný sirup, pitná voda, cukor, karamel - pálený cukor, farbivo - karamel E-150d, kyselina citrónová E 330, chlorid sodný, esencie pre Kofo - aromatická látka, prírodne identická, bylinný extrakt - prírodne aromatická látka, extrakt zo sladkého drievka - prírodne aromatická látka, chemická konzervačná látka E 211, kofeín) oxid uhličitý.
Obsahuje kofeín max. 150 mg/l,.
A tie bylinné extrakty.. tiež určite obsahujú zopár ďalších Ečiek..
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Coca Cola, Sprite, Fanta-fuj, vsak to je take sladke, ze sa z toho creva lepia a clovek sa z toho ani nenapije. Mne kofola tiez chuti lepsie. Aj to len obcas v lete. Leto+bicykel+kofola, to je sila zvyku :)
A den proti Coca Cole-tiez som rano vyplestila oci, ze co to za novinku.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

pryja: Tak si daj Colu Light ci Zero ;)
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:pryja: Tak si daj Colu Light ci Zero ;)
ok, vyskusam niekedy :P
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

hojko napísal:pryja: Tak si daj Colu Light ci Zero ;)
No pri tych este viac vynikne chemicka chut, mal som pocit ako keby som pil nejaky domestos :lol:
Kofola bez cukru je na tom o nieco lepsie...ale najprirodzenejsie mi aj tak chuti Kofola so skoricou.
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

brm napísal:Google našiel takéto zloženie kofoly: A tie bylinné extrakty.. tiež určite obsahujú zopár ďalších Ečiek..
ale E-čka su aj normalne neskodne konzvervacne latky nie vsetky ecka su skodlive, to sa uci na zakladke v 8. rocniku prosim ta
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

GothaR napísal:No pri tych este viac vynikne chemicka chut, mal som pocit ako keby som pil nejaky domestos :lol:
Kofola bez cukru je na tom o nieco lepsie...ale najprirodzenejsie mi aj tak chuti Kofola so skoricou.
A na Morave som par krat pila take nieco ze Grena-je to Kofola s citrusovou prichutou. Ta tiez ujde. Chutila mi viac ako klasicka.
Napísať odpoveď