tonovane skla
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
jasne ze to nesplna funkciu folii, ale ma to aj ten efekt, aj ked nie v tom meradle. mne osobne sa lepsie jazdi s tonovanymi sklami, menej sa namahaju oci
sice to boli sede skla, ale aj tak. modre som nemal moznost vyskusat z pozicie sofera, tak isto ani inu farbu. na to UV a podobne zalezitosti som pozabudol 
nieco "odborne":
Použitím tejto technológie sa z Vášho obyčajného autoskla stane filter zabraňujúci vnikaniu až 98% slnečného UV žiarenia do interiéru vozidla, čím sa chránia plasty i textílie - poťahy proti zvetrávaniu, nestrácajú farbu tak, ako pod vplyvom žiarenia. Takto vybavená sklenná plocha dokáže obmedziť prenikanie slnečného tepla do vnútra auta až do cca 25% oproti sklu číremu. Samozrejme rovnako dôležitými sú aj podstatne zvýšené súkromie posádky a ochrana pred náhodnými krádežami voľne položených predmetov na sedadlách .... príležitosť robí zlodeja.
Popri uvedených praktických výhodách tónovaných autoskiel je často krát dôvodom rozhodnutia pre tónovanie i otázka citová. Tónované autosklá sú vhodným estetickým doplnkom vozidla.
Tónované sklo má rovnakú odolnosť voči oterom a poškriabaniu ako sklo netónované.
-
Kibo
Hardcore addict
kto pise len o mercedese?Matej18 napísal:hehe že len mercedes:D hh mám to aj na mojom fáre fiate seicento také do modra ale ked sa to rozbije musíš zohnať také iste no a to je menší problém
da sa tonovat aj dodatocnemarian152 napísal:a da sa to dodatocne dorobit, alebo treba kupit nove skla?
Tónovanie autoskiel je vlastne ich pokovovanie nanášaním niekoľko µ (mikrónovej) vrstvy titánu na vnútornú stranu skla vo vákuu.
KOĽKO TO TRVÁ?
- Približne 4 hodiny
Za bežných okolností jedno vozidlo s demontážou a montážou.
ODTIEŇ MOŽNO VYBRAŤ?
- V zásade áno !
Odtieň je potrebné vybrať na mieste podľa vzorovníka.
JE MOŽNÉ TÓNOVANIE ODSTRÁNIŤ ?
- Áno, tónovanie sa dá chemicky odstrániť.
ÚDRŽBA? - Ako bežné sklo.
Tónované sklá nevyžadujú žiadnu zvláštnu údržbu. S tónovanými sklami je možné narábať presne tak, ako so sklami netónovanými.
-
Kibo
Hardcore addict
ale je rozdiel mat tonovane okno na polrocnom passate a tonovane okno na 25 rocnej skodovkemarian152 napísal:ved folie na zadne su dovolene ked maju atest. Ale na predne sa nemoze dat tonovanie? Ved jak hojko napisal, kolko aut ma uz od vyroby tonovane vsetky skla.