Zdravím Vás!
Mám problém, ktorý už trvá od doby ako som si kúpil do compu tv kartu. Jedná sa o WinFast TV 2000 XP Expert.. Prívod televízneho signálu do pc mám riešený cez rozbočovač, pretože v izbe mám aj normálny televízor.. Keď však zapnem pc, automaticky mi to začne rušiť televízor až do doby, kým v compe nezapnem televíziu (cez program WinFast Wizard). Vtedy rušenie prestane a obraz je opäť normálny Viete mi poradiť ako tomuto rušeniu predísť? Napr. nejakým uzemnovačom alebo tak..
Díky za pomoc!
dudo02 napísal:Mal by si pouzit priechodziu TV krabicku.Ak pripajas TV len tak pomocou obycajneho T-cka,moze dojst k vzajomnemu ruseniu. http://www.sos.sk/?str=371&artnum=E001068
To čo je na tom linku je skôr len obyčajná zásuvka, cez ktorú sa pripája tv a rádio.. Maník v obchode mi povedal, že si mám spraviť predlžovačku v ktorej budú zapojené len dva káble (nie trojkolík, ako ide do pc zdroja). Vraj by to malo zabrániť rušniu.. Trošku sa mi to ale nezdá, pretože keď nie je kolaxiál pripojený do TV karty, rušenie signálu pri zapnutí pc nenastane..
REKLAMACIA,, jednoducho to reklamuj ako vadny kus,, vyrobky vyrabane alebo predavane v europskej unii musi splnat pravidla a standardy ohladom rusenia ostatnych spotrebicov.. to ze samotna karta rusi tv signal ked nie je spusteny jej program je jednoducho CHYBA/VADA...a s tou predlzovackou bez zemnenia mozes akurat tak predavaca vysibat co ti nabuduce poradi, odizolovat fazu? idiot/...
Neviem, či po reklamácií sa problém vyrieši. Rušenie je nepekná vec, ale asi bude náročné prikázať TV karte, aby nerobila bordel na vedení počas nespusteného programu na prehrávanie.
Jedine čo ma napadá, je vhodný filter, ktorý neprepustí interferencie z TV karty (mimo patričného pásma, samozrejme) do vedenia. Ale ani toto nie je zaručené riešenie v prípade, až ten bordel je v tom užitočnom pásme - tu by pomohlo len mechanické odpojenie TV karty od obvodu.
fikus-kukis napísal:Neviem, či po reklamácií sa problém vyrieši. Rušenie je nepekná vec, ale asi bude náročné prikázať TV karte, aby nerobila bordel na vedení počas nespusteného programu na prehrávanie.
Jedine čo ma napadá, je vhodný filter, ktorý neprepustí interferencie z TV karty (mimo patričného pásma, samozrejme) do vedenia. Ale ani toto nie je zaručené riešenie v prípade, až ten bordel je v tom užitočnom pásme - tu by pomohlo len mechanické odpojenie TV karty od obvodu.
S tou reklamáciou by som asi neuspel To s tým trojkolíkom mi poradil chlapík v obchode, kde predávajú televíznu techniku a opravujú.. Ale aj tak nechápem ten princíp rušenia.. Akonáhle pustím ten program, prestane to Najjednoduchšie by bolo natiahnuť kolaxiál čisto len do tej karty a potom by to nemalo čo rušiť.. Ale kedže kabel ide cez úzku dieru v stene, je to trochen problém.. Čo tak použiť niečo podobné ako je tu??
Ta zasuvka nie je vobec obycajna ako pises.Priechodzia krabicka obsahuje pasivny filter,ktoreho funkciou je zabranovanie vzajomneho rusenia sa zariadeni.Tak ako pisal fikus-kukis..
Ak by si lepsie pozrel existuje aj koncova krabicka,ktora je obycajna.Avsak priechodzia onsahuje spominany filter.Takze do priechodzej privod signalu a z nej vyvod signalu na dalsie zariadenie...Jednoduche ako facka.Tvoj problem som parkrat riesil a pomohlo presne to co opisujem.Mozno to nepomoze,ale za pokus to urcite stoji.
vilko napísal:REKLAMACIA,, jednoducho to reklamuj ako vadny kus,, vyrobky vyrabane alebo predavane v europskej unii musi splnat pravidla a standardy ohladom rusenia ostatnych spotrebicov.. to ze samotna karta rusi tv signal ked nie je spusteny jej program je jednoducho CHYBA/VADA...
V prvom rade by mala byt spravne prevedena instalacia rozvodov!Pokial si len tak rozdvojis TV signal bez nejakeho prvku na to urceneho(napr.ten odkaz co som sem dal) a nasledne ti to zacne rusit-vobec sa necuduj.
dudo02 napísal:Ta zasuvka nie je vobec obycajna ako pises.Priechodzia krabicka obsahuje pasivny filter,ktoreho funkciou je zabranovanie vzajomneho rusenia sa zariadeni.Tak ako pisal fikus-kukis..
Ak by si lepsie pozrel existuje aj koncova krabicka,ktora je obycajna.Avsak priechodzia onsahuje spominany filter.Takze do priechodzej privod signalu a z nej vyvod signalu na dalsie zariadenie...Jednoduche ako facka.Tvoj problem som parkrat riesil a pomohlo presne to co opisujem.Mozno to nepomoze,ale za pokus to urcite stoji.V prvom rade by mala byt spravne prevedena instalacia rozvodov!Pokial si len tak rozdvojis TV signal bez nejakeho prvku na to urceneho(napr.ten odkaz co som sem dal) a nasledne ti to zacne rusit-vobec sa necuduj.
Oke, tak to teda skúsim. Ako to mám ale zapojiť? Hlavný koaxiál privediem priamo na vstup tej priechodzej krabičky alebo vstup napojím až za T-čkovou rozdvojkou? ..a potom by som výstup ťahal priamo do karty.. Prikladám obrázok, ako to je zapojené teraz, pre lepšiu predstavu..
Prílohy
Nie je to nejak esteticky poriešené, ale je tam naozaj obmedzený priestor
lol4 napísal:Ale aj tak nechápem ten princíp rušenia.. Akonáhle pustím ten program, prestane to
To máš približne rovnako ako so zvukovou kartou: pokiaľ sa ti štartuje PC, počuješ v leprákoch brum, šum, kadečo iné. Akonáhle sa naštartuje Windows, začuješ lupnutie v leproduktoroch - to je signál, že ovládač na zvukovú kartu začal účinkovať, konkrétne že zaplo sa zemnenie a zvukovka je plne pod kontrolou.
V Tvojom prípade kým nezapneš ten oblužný program, TV karta robí bordel do vedenia (čo je trochu nedoriešené od pánov konštruktérov; predpokladám, že nepočítali s tým, že čo ak nebude sama na antennom dráte ... ).