Po vlozeni disku nejde PC

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Palio
Light Expert
Light Expert

Po vlozeni disku nejde PC

Príspevok od používateľa Palio »

kupil som si 40GB disk ATA133. Ked som ho nainstaloval do PC (na primary kabel spolu so starym HDD, je mozne ze som zle prehodil jumper), chcelsom ho zapnut. Najprv mi nabehlo vsetko normalne (zdroj, bios). Hned som behol do BIOSu a tam neukazovalo ziadny disk iba opticke mechaniky na secundary kabli. Tak som dal exit without saving, potvrdil a vypol hned PC. Ked som novy disk odpojil, skusil som zapnut PC a ten iba 3xpipne (1x dlho a 2x normalne), nezobrazi sa nic na monitore, HDD zaskrka, FDD tiez, ale to je vsetko. Co mozem s tym robit? Je mozne,ze som odpalil stary HDD?
Za odpoved vopred dik.
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Akú máš dosku/typ? Aký názov biosu? (award, ami, phoenix..)

1 dlhé a dve krátke by mala znamenať chyba grafiky. Skontroluj ju, či si ju omylom nevytiahol, či máš všetky káble v poriadku, či si nezabudol zapojiť kábel od grafiky.

http://www.pchell.com/hardware/beepcodes.shtml
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

pri vytahovani toho disku si drbol do ramky alebo do grafickej karty takze ich zasun naspat a pojde to, inak tie disky zapoj naspat a nastav im spravne prioritu lebo sa asi bili na jednom slote
Palio
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Palio »

dik pani. uz to ide. bola zledotlacena grafika :D Inak na 1. kabli mam 2 disky a na 2 kabli mam 2 mechaniky. snad to tak staci
Napísať odpoveď