Na vchode do obytnych priestorov ...
Na vchode do obytnych priestorov ...
.. sa nemoze zdruzovat skupina ludi co jest 3 a viac ludia.Moze mi niekto poskytnut cislo zakona?Google nepomohol
Pokial ide o to, ze pri jednom vchode (aj ked je uzavrety) ste mali sedacky a matrace,tak vas mozu vyhnat.Dieg0 napísal:Mame vchod z jednej aj z druhej strany.Z jednej je kvoli niecomu uzavrety uz asi 15 rokov.Tam sme mali sedacky a matrace a podobne.A vcera prisli ze mame vypratat lebo sa stazovali.Takze pokial nie je zakon a nemaju to v domovom poriadku tak policajtov mozem poslat domov?
Nie kvoli zhromazdovaniu: To je blbost a to vam ani policajti nemohli potvrdit.
Existuje zakon o poziarnej ochrane. Je ich viac. Jedned z nich (97/2004 Zb) hovori, ze kazda obytna budova vyssia ako 22,5 m musi mat minimalne dva unikove vychody. A to bezne panelaky maju (predny a zadny vchod).
Dalsi zakon (314/2001) hovori, ze tirto unikove vychody musia zostat volne a nesmu sa zatarasovat a musia byt volne. Su urcene na pripadnu evakuaciu obyvatelov a samozrejme su aj pristupova cesta pre hasicov.
Takze pokial ste mali zadny vchod zalozeny matracmi a lavickami, blokovali ste unikove vychody a spravca budovy vas ma pravo odtial odohnat.
Pokial ale tam len postavate a sedite napr. na schodoch, nic neporusujete (iba ak hlukom rusite susedov
Ono napr. poziarne zakony tvrdia i to, ze tieto unikove vychody nesmu byt zamknute, ale to sa zase klbci s nariadeniami na ochranu majetku. A tak, podla toho ako sa to komu hodi to prekruti
Zhrniem:
Pokial tam len stojite, sedite a bavite sa, nic neporusujete. Pokial tam mate naukladane veci (lavicky), blokujete poziarne unikove vychody (je jedno ze je zamknuty) a mozu vas odhnat.
A povoluje im to zakon i domovy poriadok (a ten nesmie ist proti zakonu)
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Nas panelak ma len jeden vchod, lebo stoji na takom kopci, ze zadny vchod by vysiel pod zemou... takze porusujeme zakon ani o tom nevieme.cov napísal:Existuje zakon o poziarnej ochrane. Je ich viac. Jedned z nich (97/2004 Zb) hovori, ze kazda obytna budova vyssia ako 22,5 m musi mat minimalne dva unikove vychody. A to bezne panelaky maju (predny a zadny vchod).
(asi to plati len pre nove stavby, vsak...)