Apple MacBook

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ares
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ares »

Myslis asi so zahrievanim. :D Ano zahrievaju sa viac, pretoze su komplet z hliniku, ale zatial ich funkcnost to nejako neovplyvnuje.

Nove rady MBP su vzdy za tu istu cenu, ako bola rada, ktoru vystriedali.
mikkimikki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mikkimikki »

dair napísal:to ze sa vraj chipy rozpadaju som este fakt nikdy nezazil, pri notebooku uz vobec nie. BTW ked pridu na trh nove notasy tak budu aj za novu cenu ;) , ale aspon to bude znamenat ze starsie pojdu nizsie :)

MA NIEKTO SKUSENOSTI S NAHRIEVANIM MACBOOKOV PRO, pretoze vraj je to s jednych ich zaporov...
jo jo tak macbook pro sa tea obcas fakt zahrieva jak svina :lol: ale to vo vacsine pripadov len ked je velmi vytazeny, cize ak ho mas na kolenach a mas ,,hole,, nohy alebo nejake tenke gate tak ta drbne :D .. ale myslim ze keby si uz isiel robit nejaku vec co viac zatazuje hardware aby sa zahrieval tak si ten notas polozis niekam na podlozku no ...

ale zas nejaky az tak extra problem to neni neboj :)
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

ok, skocim este za kamaratom do APPLE CENTRA a potom sa rozhodnem.
Este co ma napada je ze asi si do toho hodim rovno XP no rozmyslam ze teoreticky ked by som musel poriesit VISTU (dobrovolne nutene), ako je to s podporou? Pocul som ze konfigureacie mackov pro su paradoxne jednych s najlepsich pre vistu (shame on mrkvosoft) :lol:
BTW ked tam nahodim XP, zmanena to ze budem musiet zohnat uplne nove ovladace na cely hardware co tam mam? :?
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

dair napísal:ok, skocim este za kamaratom do APPLE CENTRA a potom sa rozhodnem.
Este co ma napada je ze asi si do toho hodim rovno XP no rozmyslam ze teoreticky ked by som musel poriesit VISTU (dobrovolne nutene), ako je to s podporou? Pocul som ze konfigureacie mackov pro su paradoxne jednych s najlepsich pre vistu (shame on mrkvosoft) :lol:
BTW ked tam nahodim XP, zmanena to ze budem musiet zohnat uplne nove ovladace na cely hardware co tam mam? :?
No aj ja som nieco take pocul. Ale pamatajte, ze Microshit a Apple velmi uzko spolupracuju.

Inak tie velke vysoke teploty MBP ak su blizko genitalii, sposobuju impotenciu - no kidding :shock:

Po dlhsom case zistis, ze na Mac zozenies vsetko, co potrebujes, odbodne ako na Win. No skor by som odporucal Parallels. Kupis si 4GB RAM (co je dnes za facku) a pojde to bezproblemovo. Aj ja to pouzivam. Pekne si spustis Win v okne.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

eh dmnce 4GB ramky v notasi sak natom ked vyuzies 1GB tak vela
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

eh dmnce, zase sheep pise .... 2GB je dnes uz standard, 1GB cloveku zmizne pod rukami ani nevie ako (a to mam na NB linux)
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Sheep napísal:eh dmnce 4GB ramky v notasi sak natom ked vyuzies 1GB tak vela
Aky si ty odbornik... Hlavne, ze grafici v desktopovych Macoch maju uz zvacsa 16GB RAM a do maxima mozu dat az 32GB. To asi len zo srandy, co?
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

16GB ram treba kvoli kvalitnemu OSX memory managementu :) ironia
ale zas kazda minca ma dve strany...
dair napísal:BTW ked tam nahodim XP, zmanena to ze budem musiet zohnat uplne nove ovladace na cely hardware co tam mam? :?
jj vacsinou si budes muset pozhanat. ale ako pisal Ares najlepsie to bude vyriesit virtualizaciou. inak nema zmysel instalovat windows na apple. to si rovno mozes kupit klasicke PCcko
mikkimikki
Medium Professional
Medium Professional

Ares napísal:No aj ja som nieco take pocul. Ale pamatajte, ze Microshit a Apple velmi uzko spolupracuju.

Inak tie velke vysoke teploty MBP ak su blizko genitalii, sposobuju impotenciu - no kidding :shock:

Po dlhsom case zistis, ze na Mac zozenies vsetko, co potrebujes, odbodne ako na Win. No skor by som odporucal Parallels. Kupis si 4GB RAM (co je dnes za facku) a pojde to bezproblemovo. Aj ja to pouzivam. Pekne si spustis Win v okne.
no parallels neni az take skvele riesenie, neviem ci to ja neviem nastavit ale vzdy vzdy vzdy mi to vytvori napriklad len softwareovu graficku kartu s pamatou 64MB ... ja skor paralers pouzivam ked potrebujem spustit nejaky mensi program a podobne co idu len pod windows ... ked WIN tak cez bootcamp, a pre tych co to potrebovali vediet, tak windows sa instaluje na zaciatku v MB(P) v Macu a pred samotnou instalaciu si to pyta prazdne CD/DVD na ktore Vam napali drivre pre windows .. cize uz ho pak len nainstaluje a vsetko fici ako ma .. len s trackpadom su trosku problemy - teda aspon ja mam ze v o windowse cez bootcamp mi nefunguje pravy klik
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

freeware a na fsetky platformy. http://www.virtualbox.org/
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

dair: ak mas nato prachy tak to urcite ber a myslim ze lutovat nebudes
Sheep
Addict
Addict

Ares napísal:Aky si ty odbornik... Hlavne, ze grafici v desktopovych Macoch maju uz zvacsa 16GB RAM a do maxima mozu dat az 32GB. To asi len zo srandy, co?
ale sak sa bavime o notebooku, preto to hovorim v desktope je ramka specificky parameter, ale notebook,no tych 2GB max, sak natom sa robi kancelarska robota a pozeraju stranky, pokial to nie je fakt nejaky specialny model notasu pre specificke ulohy
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Sheep napísal:ale sak sa bavime o notebooku, preto to hovorim v desktope je ramka specificky parameter, ale notebook,no tych 2GB max, sak natom sa robi kancelarska robota a pozeraju stranky, pokial to nie je fakt nejaky specialny model notasu pre specificke ulohy
Ze si ty nikdy nevlastnil notebook? Kup si Macbook Pro za 55-90tisic a potom si rob na tom kancelarsku robotu. :D
Sheep
Addict
Addict

Ares napísal:Ze si ty nikdy nevlastnil notebook? Kup si Macbook Pro za 55-90tisic a potom si rob na tom kancelarsku robotu. :D
moze stat aj 100 milionov aj tak nanom nezahram ziadnu hru tak ako na desktopovom pocitaci, nevedel by som si predstavit robit na notasi pohotoshop, CAD...atd, ty snad hej?
mikkimikki
Medium Professional
Medium Professional

Sheep napísal:moze stat aj 100 milionov aj tak nanom nezahram ziadnu hru tak ako na desktopovom pocitaci, nevedel by som si predstavit robit na notasi pohotoshop, CAD...atd, ty snad hej?
no ja som dakedy tiez ani zaboha nevedel prist na chut robeniu Photoshopu a inych grafickych veci na notase ale uz som si zvykol je to sila zvyku , a pak je to v pohode :wink:

... a k tym hram na notebookoch .. myslis ze napriklad taky ALIENWARE to neutiahne ?? :? lebo mne v pohode cez win idu hry aj na macbooku pro (aj ked ich nemam ale idu :P) a alienware je stavany na hry, nie ?
Sheep
Addict
Addict

ja netvrdim ze sa na notebooku hrat neda, ale na desktopovy komp to proste nema chapes?
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

sheep s prepacenim si s*res do huby... ako teraz ta nechcem urazit alebo co, no rozpravas uplne hovadiny...

ale k teme.. ja som tiez cchel 4GB ram.. aj som si kupil, lenze som si kupi 800Mhz a zistil som, ze moj Macbook ich nepapa... momentalne mam teda 3GB a idem bez swapovania, aj ked mam pusteny virtual PC... no ked mam spustenych vela programov a chcem robit nieco narocnejsie v photoshope, tak, by som ten 1GB naviac uvital...
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Sheep napísal:moze stat aj 100 milionov aj tak nanom nezahram ziadnu hru tak ako na desktopovom pocitaci, nevedel by som si predstavit robit na notasi pohotoshop, CAD...atd, ty snad hej?
Preto mam doma na to napojeny 20" monitor. Podaktori si na to bez problemov pripoja aj 24". Podla chuti...

A nekomentuj nieco, o com nic nevies. To "ze by si si nevedel predstavit" nie su skusenosti s notebookmi.
Sheep
Addict
Addict

tak fajn, davajte nehorazne love za notebooky a tlacte sa tam s tonami okien na malickych displejoch bavte s touchpadom a tou malou klavesnicou, a hlavne sa nezabudnite domna navazovat ze k notasu mate klavesnice, mysky, monitory no skratka vsetko...a ste borci lebo vy mate notase a ja stolny komp, tiez som chcel notas ale nic viac ako cumenie na stranky, popripade text, by som na nom nerobil
Ares napísal:Preto mam doma na to napojeny 20" monitor. Podaktori si na to bez problemov pripoja aj 24". Podla chuti...

A nekomentuj nieco, o com nic nevies. To "ze by si si nevedel predstavit" nie su skusenosti s notebookmi.
tak preco nemas miesto toho komp ked to mas na 20 monitore?

btw, skusenost s notebookmi, ake skusenosti treba mat v tomto pripade neviem
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

ok je rozhodnute :)
Posledne dni sa hravam s macbookmi pro a som z toho fakt uneseny. Nikdy som nedal na XP dopustit a donedavna som bol tvrdy ANTIAPPLE ale teraz ked badam ako to u MACkov funguje tak som fakt nadseny.
Rozmyslam vazne o kupe noveho pro 17" s 2.6GHz 4GB RAM 200GB 7200rpm a GF8600 512MB co su slusne parametre na notas. Bootcamp riesi problem s hrami (ako bolo spomenute-> plnohodnotne XP) ;) ale zvysok prace zvladne OS X bez problemov s hociakym zo softwaru ktory s nim prichadza.
Jedine rozmyslam o jeho kupeni v statoch (kamarat) a nechat si ho poslat do AU. Snad ked sa bude dat poslat ako "GIFT" tak nebude problem s platenim ziadneho cla a teda ma vyjde asi o $1000 a to ratam aj postovne naklady ako aj rozdiel v knoverznom kurze.
BTW ma niekto skusenosti s takymto nakupom? (a posielanim do inych statov?)

:EDIT/ ASI SOM PRAVE OBJAVIL AMERIKU ;) ale vdaka programu CROSSOVER co je nieco ako emulacna nadstavba vo forme open source na fungovanie windows aplikacii v OS X.... a moje podstatne :arrow: podpora hier od valve (STEAM) :!: dojdu love a bezim do obchodu ;)
Napísať odpoveď