Nove rady MBP su vzdy za tu istu cenu, ako bola rada, ktoru vystriedali.
Apple MacBook
-
mikkimikki
Medium Professional
jo jo tak macbook pro sa tea obcas fakt zahrieva jak svinadair napísal:to ze sa vraj chipy rozpadaju som este fakt nikdy nezazil, pri notebooku uz vobec nie. BTW ked pridu na trh nove notasy tak budu aj za novu cenu, ale aspon to bude znamenat ze starsie pojdu nizsie
MA NIEKTO SKUSENOSTI S NAHRIEVANIM MACBOOKOV PRO, pretoze vraj je to s jednych ich zaporov...
ale zas nejaky az tak extra problem to neni neboj
-
dair
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
ok, skocim este za kamaratom do APPLE CENTRA a potom sa rozhodnem.
Este co ma napada je ze asi si do toho hodim rovno XP no rozmyslam ze teoreticky ked by som musel poriesit VISTU (dobrovolne nutene), ako je to s podporou? Pocul som ze konfigureacie mackov pro su paradoxne jednych s najlepsich pre vistu (shame on mrkvosoft)
BTW ked tam nahodim XP, zmanena to ze budem musiet zohnat uplne nove ovladace na cely hardware co tam mam?
Este co ma napada je ze asi si do toho hodim rovno XP no rozmyslam ze teoreticky ked by som musel poriesit VISTU (dobrovolne nutene), ako je to s podporou? Pocul som ze konfigureacie mackov pro su paradoxne jednych s najlepsich pre vistu (shame on mrkvosoft)
BTW ked tam nahodim XP, zmanena to ze budem musiet zohnat uplne nove ovladace na cely hardware co tam mam?
No aj ja som nieco take pocul. Ale pamatajte, ze Microshit a Apple velmi uzko spolupracuju.dair napísal:ok, skocim este za kamaratom do APPLE CENTRA a potom sa rozhodnem.
Inak tie velke vysoke teploty MBP ak su blizko genitalii, sposobuju impotenciu - no kidding
Po dlhsom case zistis, ze na Mac zozenies vsetko, co potrebujes, odbodne ako na Win. No skor by som odporucal Parallels. Kupis si 4GB RAM (co je dnes za facku) a pojde to bezproblemovo. Aj ja to pouzivam. Pekne si spustis Win v okne.
-
prask
Light Professional
16GB ram treba kvoli kvalitnemu OSX memory managementu
ironia
ale zas kazda minca ma dve strany...
ale zas kazda minca ma dve strany...
jj vacsinou si budes muset pozhanat. ale ako pisal Ares najlepsie to bude vyriesit virtualizaciou. inak nema zmysel instalovat windows na apple. to si rovno mozes kupit klasicke PCckodair napísal:BTW ked tam nahodim XP, zmanena to ze budem musiet zohnat uplne nove ovladace na cely hardware co tam mam?
-
mikkimikki
Medium Professional
no parallels neni az take skvele riesenie, neviem ci to ja neviem nastavit ale vzdy vzdy vzdy mi to vytvori napriklad len softwareovu graficku kartu s pamatou 64MB ... ja skor paralers pouzivam ked potrebujem spustit nejaky mensi program a podobne co idu len pod windows ... ked WIN tak cez bootcamp, a pre tych co to potrebovali vediet, tak windows sa instaluje na zaciatku v MB(P) v Macu a pred samotnou instalaciu si to pyta prazdne CD/DVD na ktore Vam napali drivre pre windows .. cize uz ho pak len nainstaluje a vsetko fici ako ma .. len s trackpadom su trosku problemy - teda aspon ja mam ze v o windowse cez bootcamp mi nefunguje pravy klikAres napísal:No aj ja som nieco take pocul. Ale pamatajte, ze Microshit a Apple velmi uzko spolupracuju.
Inak tie velke vysoke teploty MBP ak su blizko genitalii, sposobuju impotenciu - no kidding![]()
Po dlhsom case zistis, ze na Mac zozenies vsetko, co potrebujes, odbodne ako na Win. No skor by som odporucal Parallels. Kupis si 4GB RAM (co je dnes za facku) a pojde to bezproblemovo. Aj ja to pouzivam. Pekne si spustis Win v okne.
-
prask
Light Professional
freeware a na fsetky platformy. http://www.virtualbox.org/
ale sak sa bavime o notebooku, preto to hovorim v desktope je ramka specificky parameter, ale notebook,no tych 2GB max, sak natom sa robi kancelarska robota a pozeraju stranky, pokial to nie je fakt nejaky specialny model notasu pre specificke ulohyAres napísal:Aky si ty odbornik... Hlavne, ze grafici v desktopovych Macoch maju uz zvacsa 16GB RAM a do maxima mozu dat az 32GB. To asi len zo srandy, co?
Ze si ty nikdy nevlastnil notebook? Kup si Macbook Pro za 55-90tisic a potom si rob na tom kancelarsku robotu.Sheep napísal:ale sak sa bavime o notebooku, preto to hovorim v desktope je ramka specificky parameter, ale notebook,no tych 2GB max, sak natom sa robi kancelarska robota a pozeraju stranky, pokial to nie je fakt nejaky specialny model notasu pre specificke ulohy
-
mikkimikki
Medium Professional
no ja som dakedy tiez ani zaboha nevedel prist na chut robeniu Photoshopu a inych grafickych veci na notase ale uz som si zvykol je to sila zvyku , a pak je to v pohodeSheep napísal:moze stat aj 100 milionov aj tak nanom nezahram ziadnu hru tak ako na desktopovom pocitaci, nevedel by som si predstavit robit na notasi pohotoshop, CAD...atd, ty snad hej?
... a k tym hram na notebookoch .. myslis ze napriklad taky ALIENWARE to neutiahne ??
sheep s prepacenim si s*res do huby... ako teraz ta nechcem urazit alebo co, no rozpravas uplne hovadiny...
ale k teme.. ja som tiez cchel 4GB ram.. aj som si kupil, lenze som si kupi 800Mhz a zistil som, ze moj Macbook ich nepapa... momentalne mam teda 3GB a idem bez swapovania, aj ked mam pusteny virtual PC... no ked mam spustenych vela programov a chcem robit nieco narocnejsie v photoshope, tak, by som ten 1GB naviac uvital...
ale k teme.. ja som tiez cchel 4GB ram.. aj som si kupil, lenze som si kupi 800Mhz a zistil som, ze moj Macbook ich nepapa... momentalne mam teda 3GB a idem bez swapovania, aj ked mam pusteny virtual PC... no ked mam spustenych vela programov a chcem robit nieco narocnejsie v photoshope, tak, by som ten 1GB naviac uvital...
Preto mam doma na to napojeny 20" monitor. Podaktori si na to bez problemov pripoja aj 24". Podla chuti...Sheep napísal:moze stat aj 100 milionov aj tak nanom nezahram ziadnu hru tak ako na desktopovom pocitaci, nevedel by som si predstavit robit na notasi pohotoshop, CAD...atd, ty snad hej?
A nekomentuj nieco, o com nic nevies. To "ze by si si nevedel predstavit" nie su skusenosti s notebookmi.
tak fajn, davajte nehorazne love za notebooky a tlacte sa tam s tonami okien na malickych displejoch bavte s touchpadom a tou malou klavesnicou, a hlavne sa nezabudnite domna navazovat ze k notasu mate klavesnice, mysky, monitory no skratka vsetko...a ste borci lebo vy mate notase a ja stolny komp, tiez som chcel notas ale nic viac ako cumenie na stranky, popripade text, by som na nom nerobil
btw, skusenost s notebookmi, ake skusenosti treba mat v tomto pripade neviem
tak preco nemas miesto toho komp ked to mas na 20 monitore?Ares napísal:Preto mam doma na to napojeny 20" monitor. Podaktori si na to bez problemov pripoja aj 24". Podla chuti...
A nekomentuj nieco, o com nic nevies. To "ze by si si nevedel predstavit" nie su skusenosti s notebookmi.
btw, skusenost s notebookmi, ake skusenosti treba mat v tomto pripade neviem
-
dair
Guru wannabe
ok je rozhodnute
Posledne dni sa hravam s macbookmi pro a som z toho fakt uneseny. Nikdy som nedal na XP dopustit a donedavna som bol tvrdy ANTIAPPLE ale teraz ked badam ako to u MACkov funguje tak som fakt nadseny.
Rozmyslam vazne o kupe noveho pro 17" s 2.6GHz 4GB RAM 200GB 7200rpm a GF8600 512MB co su slusne parametre na notas. Bootcamp riesi problem s hrami (ako bolo spomenute-> plnohodnotne XP)
ale zvysok prace zvladne OS X bez problemov s hociakym zo softwaru ktory s nim prichadza.
Jedine rozmyslam o jeho kupeni v statoch (kamarat) a nechat si ho poslat do AU. Snad ked sa bude dat poslat ako "GIFT" tak nebude problem s platenim ziadneho cla a teda ma vyjde asi o $1000 a to ratam aj postovne naklady ako aj rozdiel v knoverznom kurze.
BTW ma niekto skusenosti s takymto nakupom? (a posielanim do inych statov?)
:EDIT/ ASI SOM PRAVE OBJAVIL AMERIKU
ale vdaka programu CROSSOVER co je nieco ako emulacna nadstavba vo forme open source na fungovanie windows aplikacii v OS X.... a moje podstatne
podpora hier od valve (STEAM)
dojdu love a bezim do obchodu 
Posledne dni sa hravam s macbookmi pro a som z toho fakt uneseny. Nikdy som nedal na XP dopustit a donedavna som bol tvrdy ANTIAPPLE ale teraz ked badam ako to u MACkov funguje tak som fakt nadseny.
Rozmyslam vazne o kupe noveho pro 17" s 2.6GHz 4GB RAM 200GB 7200rpm a GF8600 512MB co su slusne parametre na notas. Bootcamp riesi problem s hrami (ako bolo spomenute-> plnohodnotne XP)
Jedine rozmyslam o jeho kupeni v statoch (kamarat) a nechat si ho poslat do AU. Snad ked sa bude dat poslat ako "GIFT" tak nebude problem s platenim ziadneho cla a teda ma vyjde asi o $1000 a to ratam aj postovne naklady ako aj rozdiel v knoverznom kurze.
BTW ma niekto skusenosti s takymto nakupom? (a posielanim do inych statov?)
:EDIT/ ASI SOM PRAVE OBJAVIL AMERIKU