RAM KINGSTON PROBLEM

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

RAM KINGSTON PROBLEM

Príspevok od používateľa dekarbon »

mam v pc Ramky znacky Kingston 8500 (1066 mhz) DDR2 s napajanim 2.2V o kapacite 4 GB celkovo delne 4x1 GB.dosku mam Asus P5K premium ktora podla manualu a technickej psecifikacie by mala podporovat ramky o rychlosti 1066 mhz..V navode som si skontroloval typ pamäti aj model rychlosti vsetko sedi ale porblem je v tom ze system mi vidi tie ramky iba ako 800 mhz.V manuali som sa docital ze by sa to malo dat nastavit cez funkciu v biose konkretne nazyvanu Jumper free configuration alebo tak nejako..tak som tam vbehol nastavil manualne rcyhlost ramiek nastavil taktiez napätie a ulozil som to..S pociatku vsetko slpaalo jak hodinky testy v pohode v evereste mi ukazalo ze naozaj su to 1066 mhz ramky uz nie 800 ako predtym..tak som si poevdal ze si zahram hru...hram hram a len tak asi po polhodke ma vysmari z hry ze padla aplikacia ale system bol pritom stabilny..nehadzalo ziadne blue screeny ani nic..po chvili mi too iste urobilo s winampom tak som si povedal dobre ja to kaslem dam vsetko na povodne ako bolo aj ked iba 800 mhz ale stale mi vrta v hlave preco mi to nechce zobrat a prave úreto dsa obraciam na vas ci yb mi s tym niekto nehelfol co s tym..Uvazoval som ze mozno by pomohol flash biosu ale tam yb som potom stratil trojrocnu zaruku na motherboard takze to neprichadza do uvahy...neviem co stym...za vsetky rady vopred dakujem
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

niesu ramky brzdene procakom?inak zbytocne riesis vykonovy rozdiel medzi 800 a 1066 je par percent takze aj ked to mas teraz takto sa nic nedeje
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

procak mam Intel Core 2 duo E8400
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Dosky s P35 chipsetom mávajú problémy bežať na maximálnych frekvenciách 1066MHz, pokiaľ sú obsadené všetky sloty. (veď oficiálne P35 myslím ani 1066MHz nepodporuje, je to len záležitosť nejakej featuritky od Asusu) Ak si pozrieš manuál str. 2-15, tak pri DD2-1066kách nemáš v stĺpci C (tj. obsadené všetky štyri moduly) zaručenú kompatibilitu ani pri jednom type. Riešenie je buď ich nastaviť na 800MHz alebo vybrať dva moduly a nechať bežať komp iba s 2x1GB DDR2-1066.

A ešte dodatok.. flashnutím biosu dosky oficiálnou cestou (všetky možnosti nájdeš v manuáli) nestrácaš záruku.
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

Mam podobny problem, mam ten isty procesor a k nemu mam kupene RAMky 2x2GB 800MHz a Everest aj ine programy ukazuju ze su to 667MHz. Som hladal na nete a nasiel som toto:
Frekvenciu ramiek udava FSB vynasobena delickou (system memory multiplier) alebo tak dajako. Takze ked FSB toho procaku je 333MHz a delicka je nastavena na 2 tak vsysledna frekvencia je tych 667MHz. U teba to bude podoby problem. Zatial som to neriesil ale myslim zeby pomohlo len zdvyhnut delicku na 2,40 (u mna samozrejme) a by to mali byt hned 800MHz. Apon myslim, opravte ma ak sa mylim.

Ty mas asi nastavenu delicku uz na 2,40, lebo ti ukazuje 800MHz, takze ty by si to teoretycky mal dvihnut na 3,20.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

--==[ RA ]==--.. ale jemu to ide, len to nie je stabilné.. ;)

dekarbon.. ešte ma napadá.. skús spustiť memtest.. ideálne na celú noc, alebo aspoň na prebehnutie jednej kompletnej série testov. (cca 2 hodiny?)
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

s delickou ani taktovanim sa nechcem moc hrat lebo je to predsa nova zostav ma zopar dni co som si to poskladal..va manuali som sa docital presne to co si mi radil brm aa to znamena ze teraz mi ten komp ide stymi ramkami na 1066 ale mam nie 4 Gb ale iba 2 GB 2 GB som musel vyhodit nakolko chipset dosky neberie tie pamúte v mode rychlosti 1066 mhz na vsetky 4 pamätove sloty ale iba na 2 takze asi budem musiet do buducna kupit 2x2 GB kit ramiek no co uz sekol som sa ked som yvberal ramky a toto som nevedel ze to tak je ale diki za pomoc chlapci :)
Napísať odpoveď