Video z fotoaparatu- ako ho zmenšiť?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
marceln
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Video z fotoaparatu- ako ho zmenšiť?

Príspevok od používateľa marceln »

Ahoj, Mám foťák od Canonu, robí to celkom slušné videá, ale sú vo formáte mjpeg , 10 minútové video má cez gigabajt. To je velmi vela, jednak mam maly harddisk, a druha vec je ze je pohroma davat taketo videa na net.

Verim ze taketo video moze mat pri udrzani dobrej vality ovela mensiu velkost(Ved niekolko hodinove filmy maju v dvixe 700mb). Poradite mi nejaky jednoduchy sposob ako na to? Aby moje 10 minutove video malo mensiu velkost? Vysledny format by mal byt nejaky taky aby sa dal prehrat na kazdom pc aby sa dal uploadnut na web, a aby bola slusna kvalita.. asi to skonci pri nejakom dvixe alebo xvide. Ale neviem ako na to.
Prosim pomozte.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Potrebujes to prekonvertovat za pouzitia rozumneho kodeku, napr. XviD ci DivX. Skus program VirtualDub.
marceln
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa marceln »

no tak som sa s tým hral, vyskúšal som virtualdub spolu s divx kodekom, ale je to zdĺhavé a kvalita neuspokojivá, takže som sa rozhodol že si nechám na harddisku pôovodné videá, v pôvodnej kvalite

takže teraz mám iba jeden problém , potrebujem video prekonvertovať iba za tým účelom aby sa dalo dať na web- konkrétne chcem dávať videá do webového albumu Picasa. je tam obmedzenie na 1GB, takže videá by mali byť čo najmenšie. najlepšie keby som to vedel dať presne do takého formátu ako to oni potom streamujú

vie niekto ako na to?
forgottten
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa forgottten »

marceln napísal:no tak som sa s tým hral, vyskúšal som virtualdub spolu s divx kodekom, ale je to zdĺhavé a kvalita neuspokojivá, takže som sa rozhodol že si nechám na harddisku pôovodné videá, v pôvodnej kvalite

takže teraz mám iba jeden problém , potrebujem video prekonvertovať iba za tým účelom aby sa dalo dať na web- konkrétne chcem dávať videá do webového albumu Picasa. je tam obmedzenie na 1GB, takže videá by mali byť čo najmenšie. najlepšie keby som to vedel dať presne do takého formátu ako to oni potom streamujú

vie niekto ako na to?
niektoré programy konvertujú video súbory na také aké chceš do rôznych veľkostí s rôznymi fps, v rôznych formátov a s ďalšími proporciami, ktoré môžeš nastaviť, určujúcimi kvalitu videa. Takéto programy ak sú ale videa dlhé môžu konvertovať súbor riadne dlhú dobu. Niekedy to robí o niečo dlhšie, ako keby si samotné video prehrával. Za okolností, že dávaš vyššiu kvalitu (čo je nemožné, ale vyššie rozlíšenie alebo tak...). Keď to dávaš menšie, tak väčšinou to trvá kratšie, než tá dĺžka videa.

Môžeš použiť jeden z primitívnejších, ktoré sú aj menej spoľahlivé a nemávajú také dobré možnosti pre editáciu, alebo môžeš použiť aj kvalitnejšie, medzi ktorými sú sony dvd, alebo ja používam Ulead Video Studio (alebo VideoStudio možno spolu). Teraz už je verzia myslím 11 plus. Som s tým výsostne spokojný. Dáva sa to zadara ku niektorým strojom, zrejme je to ale kúpny program. Pravdepodobne nájdeš aj nejaké demo. No veď skús.

(Predpokladám, že keď budeš dlhšie hľadať a chceš pekne slušne legálne softvéry, ale plné, tak OpenSource určite má nejaké programy, ktoré sa vedia slušne pohrať s videami, ale v tom Ti nepomôžem, lebo ich nepoznám)
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Kvalita je neuspokojiva len preto ze to nevies nastavit, to ze je to zdlhave je myslim prirodzene.
Napísať odpoveď