Poskladanie PC

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
nejakymarko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa nejakymarko »

na "uzemnenie sa" je dobre sa aj chytit toho kovoveho kolika co mas v zasuvke.
zaggi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa zaggi »

staticka elektrika je akurat tak prehnany strasiak ... ak si chces byt isty mozes sa chytit radiatora, ale je to hovadina ... uz som skladal desiatky pc a nikdy som ziadne ritualy nerobil, vsetko pekne rozlozil na drevenny stol v kuchyni (bez obrusov), poskladal dokopy, zapol a nebol problem ...
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Prehnana? Asi ano ale sanca je tu vzdy. Kolko krat si sa v zivote niekoho dotkol? A kolko krat vas to "koplo" (vsetci to pozname)? Je to strasny nepomer ale presne taka sanca je, ze budes nabity ked budes skladat pc. Je mala, ale je.
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Neviem či to už niekto písal, ale momentálne nemám čas číta´t celú tému tak:

Pozor na matičnú, dávajú sa pod ňu také malé stĺpiky. Ak ich tam nedáš nebude ti sedieť grafika v zadu na zaslepenom slote. Alebo riskuješ odpálenie MB

Ďalej pozor ak už pripájaš GPU do PCIe slotu alebo AGP, prichyť ju tam tak aby nelietala- môže tu blbnúť na monitore.. Alebo ak už pripájaš knej konektor z monitoru dávaj pozor aby si ho dobre nasadil a skrutky naňom dobre zatiahni.

Ramky, dosť často sa stáva, že bežný užívateľ ramku dáva do DDR slotu naopak, netreba ju tam dávať násilím stačí jemne zatlačiť a ona tam skočí :)

HDD a Sata napájanie. Ak si všimneš na SATA napájaní na MB, alebo aj na HDD sú také no ako to nazvať " vyčnievajúce L " Na kábli sú zase zárezy tak pozor aby si to L nepoškodil. Nemal by si ho neako poškodiť, ak to tam nepcháš násilím.

Taktiež pozor ak dávaš CPU, alebo chladič, aby si nezatlačil príliš na MB a neprehol ju, tým poškodíš tenké medenné cestičky, ktoré sú na MB vo viacerých vrstvách a MB ti nepôjde. Btw, nezabudni na teplovodivú pastu ktorá sa dáva medzi CPU a Chladič. Pasta odvádza lepšie teplo, na výber je ich viac či už hliníková, silikónová... Bez nanesenej pasty by sa mohol PC prehrievať.

Tiež pozor na kabeláž. Urob z tých káblov neaké zväzky nech to tam nelieta a, aby tam bolo lepšie prúdenie vzduchu.

!!! Nikdy nepolož žiadny komponent ani celú skrinku na koberec, plast alebo fóliu. Mohla by vzniknúť statická elektrina a urobilo by niečo puk a už by si musel kupovať novú súčiastku.

Alebo ešte ma napadlo ak to budeš všetko skladať, nestrhni niekde závit alebo drážku na skrutke aby si to neskôr mohol znovu odmontovať :wink:
nejakymarko
Addict
Addict

este sa chcem spytat..objednal som procak C2D E7200 a bolo mi povedane, ze tam uz je nanesena vrstva teplovodivej pasty. Bude dostacujuca, alebo radsej kupit a naniest tam vlastnu?
zaggi
Medium Star
Medium Star

Skolacik napísal:este sa chcem spytat..objednal som procak C2D E7200 a bolo mi povedane, ze tam uz je nanesena vrstva teplovodivej pasty. Bude dostacujuca, alebo radsej kupit a naniest tam vlastnu?
pasta bude nanesena na prilozenom "BOX" chladici (uz ju par ludi hladalo aj na procesore...) ... a ano, urcite staci, ale ak potom raz odmontujes chladic treba staru pastu utriet a dat novu ...
nejakymarko
Addict
Addict

nakupujem cez alzu, a pri objednavke som vcera o 11tej cca napisal otazku, no este teraz mi na nu nikde nebolo zodpovedane. Je to normalne? Alebo zvyknu napisat skor?
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

ja tu pastu co je na chladici automaticky zotieram a davam inu ...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

zaggi napísal:staticka elektrika je akurat tak prehnany strasiak ... ak si chces byt isty mozes sa chytit radiatora, ale je to hovadina ... uz som skladal desiatky pc a nikdy som ziadne ritualy nerobil, vsetko pekne rozlozil na drevenny stol v kuchyni (bez obrusov), poskladal dokopy, zapol a nebol problem ...
prevencia nic? ze staticky mozes byt nabity aj na 1000V a vtedy bez problemov odpalis hocico
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Skolacik napísal:este sa chcem spytat..objednal som procak C2D E7200 a bolo mi povedane, ze tam uz je nanesena vrstva teplovodivej pasty. Bude dostacujuca, alebo radsej kupit a naniest tam vlastnu?
Pasta bude nanesená, ale radšej by ssom kúpil novú a naniesol ju tam. :wink:
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

GIGABYTE napísal:Pasta bude nanesená, ale radšej by ssom kúpil novú a naniesol ju tam. :wink:
ak tam bude nanesena tak naco novu? sak nech to tam necha a ma pokoj
zaggi
Medium Star
Medium Star

Sheep napísal:prevencia nic? ze staticky mozes byt nabity aj na 1000V a vtedy bez problemov odpalis hocico
prevencia nic, pri beznom pohybe bytom sa tak casto dotykas uzemnenych veci ze je malo realne aby sa nahromazdila nejaka velka staticka elektrika ... druha vec je ze aj keby som mal v sebe staticku elektriku xyz V a chytil do ruky nejaky komponent, tak ten komponent by musel byt uzemneny na to aby donho vletela elektrina ...
Sheep napísal:ak tam bude nanesena tak naco novu? sak nech to tam necha a ma pokoj
lebo niektory ludia si naivne myslia ze ked kupia pastu ktora bude mat na obale napisane "coolermaster" alebo "thermaltake" tak to bude nejaky zazrak ktoremu nejaka pasta od vyrobcu nemoze konkurovat ...
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

zaggi napísal:lebo niektory ludia si naivne myslia ze ked kupia pastu ktora bude mat na obale napisane "coolermaster" alebo "thermaltake" tak to bude nejaky zazrak ktoremu nejaka pasta od vyrobcu nemoze konkurovat ...
Nie ! Možno sú niektorý taký ! Ale ide o to, že radšej si ju zotriem, nanesiem sám a viem čo som si tam dal !
nejakymarko
Addict
Addict

tak hadam tam nenatru namiesto teplovodivej pasty pastetu
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Skolacik napísal:tak hadam tam nenatru namiesto teplovodivej pasty pastetu
Ale prosimťa, nesnaž sa byť vtipný :) Predsa neviem čo za pastu sa tam dalo, aký čas tam je... Radšej si kúpim vlastnú, tú čo tam je zotriem a nanesiem si novú . 150sk hore dole a viem čo tam je :), ale to je na každého zváženie, určite to robí tak isto ako ja viac lludí tu na fóre. Ale sú tu samozrejme aj taký čo ju tam nechajú. To je ako z Antivírusom, každý má nato iný názor.
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Skolacik sorry ale ten navod som vytrusil ked som onylom stiahol Confuckera B a musel som reinstalnut win

//autoeditácia príspevku ( 27 Jul 2009, 23:35 )
Mam dobru spravu znovu reupnem tne navod pre lamky :)

//autoeditácia príspevku ( 28 Jul 2009, 0:00 )
A mame tu tu dlho ocakavanu vec aj ked inu ale vysledok ten istej

Kód: Vybrať všetko

http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/sestavy/jak-slozit-pocitac-aneb-od-sroubku-k-sestave-2-2.html
za K+ budem len vdacny :)
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

statickej elektriky sa bat nemusis. jednoducho ked budes mat doma skrinku otvor ju a dotkni sa zeleza a si sa statickej elektriky zbavil. su to len strasenie
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

tomaxx ani by som nepovedal pred par minutami mi zhorel tranzistor na zosiku lebo som preniesol pru som v pi*i
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

tomaxx_199 napísal:statickej elektriky sa bat nemusis. jednoducho ked budes mat doma skrinku otvor ju a dotkni sa zeleza a si sa statickej elektriky zbavil. su to len strasenie
beres vsetko moc jednoducho... ako strasenia by som to nepovazoval, ale skor ako skutocnost.. pretoze statickou elektrikou si mozes odpalit skoro kazdy komponent v PC
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

Šu-Do napísal:beres vsetko moc jednoducho... ako strasenia by som to nepovazoval, ale skor ako skutocnost.. pretoze statickou elektrikou si mozes odpalit skoro kazdy komponent v PC
mozes ked si hodinu budes triet ruky o sveter. a potom sa dotknes. ale vybit sa da na kazdom zeleze aj na zarubni, radiator, skrinka, plech atd.
Napísať odpoveď