Aký je najlepší 22" LCD ...
Aký je najlepší 22" LCD ...
Aký je podla vás najlepší 22" LCD monitor s odozvou 2ms ?
-
morfeusko
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
No ja by som povedal ze jeden z tychto dvoch: LG 227 (ten mam) alebo potom Samsung 226cw
ale niesom odbornik...moj nazor:)
ale niesom odbornik...moj nazor:)
Ja by som urcite volil Samsung T220 seriu - tato T seria je najvydarenejsia od samsungu....ja chcem zobrat T240tku tj 24 palcovy monitor vyrabaju aj 26...a dalej je aj seria T2X0 HD - to HD za tym znamena ze ma TV tuner analog aj DVB-T, dalej scart,2xHDMI,DVI, a tusim aj usbcka...cekni v alze...a kontrast maju od 10 000:1 - 50 000:1 neviem ci ten s najvacsim kontrastom sa da uz u nas dostat...ale podla testov T240tka dopadla skvelo aj s tunerom ma nadherny obraz a vo full HD aj...
zeby
http://www.alza.sk/SK/lcd-monitor-22-2- ... d65569.htm
nazov temy aky najlepsi 22 palcovy lcd dal som a hotovo dakujem tomu debilovi za karmu
nazov temy aky najlepsi 22 palcovy lcd dal som a hotovo dakujem tomu debilovi za karmu
-
GIGABYTE
King
Mám doma tento model od Asus/u VW222S, nesťažujem sa beží nádherne. Známy má presne ten typ, čo ja. Vlastne kúpil som ho kôli tomu, že sa mi uňho páčil. A odporučili mu ho. A cena je podľa mňa viac ako dobrá 
-
GIGABYTE
King
Formát obrazovky monitora ŠirokouhlýSheep napísal:len spomeniem ze monitor ktory ma 2ms urcite nekupis
Veľkosť obrazovky 22 palcov
Rozteč obrazových bodov 0,282 mm
Technológia podsvietenia CCFL
Doporučené rozlíšenie 1680 x 1050 pikselov (obrazových bodov)
Frekvencia pri doporučovanom rozlíšení 60 Hz
Horizontálna frekvencia 31,3-80,2 kHz
Vertikálna frekvencia 56-75 Hz
Doba odozvy 2 ms
Jas 300 cd/m2
Kontrast 2000:1
Horizontálny uhol pohľadu 170 stupňov
Vertikálny uhol pohľadu 160 stupňov
Počet zobrazovaných farieb 16,7 mln
Certifikáty • TCO-03
• EPA Energy Star
• CSA
• CB
• CE
• FCC-B
• CCC
• BSMI
• GOST-R
• C-TICK
• VCCI
• PSB
• WEEE
Ovládanie OSD Áno
Reproduktory Áno
Počet vstavaných reproduktorov 2 ks
Výkon reproduktorov 1 Watt
Mikrofón Nie
Typ vstupného signálu RGB
Typ vstupného konektoru (signáloveho) 15-pin D-Sub
Ďalšie konektory 1 x audio vstup (stereo mini-jack)
Integrovaný TV tuner Nie
Vstavaný hub USB Nie
Čítačka pamäťových kariet Nie
Sieťová karta (LAN) Nie
WiFi sieťová karta Nie
Vstavaný zdroj Áno
Spotreba energie (prevádzka / šetriaci režim) 55/2 Watt
Pivot Nie
Naklonenie panelu Áno
Otáčenie monitoru Nie
Nastavenie výšky monitoru Nie
Montáž na stenu (VESA) 100 x 100 mm
Možnosť zabezpečenia (Kensington) Áno
Šírka 513 mm
Výška 405 mm
Hĺbka 210 mm
Čistá hmotnosť 4,8 kg
Farba čierna
Doplňujúce informácie Kotrast: 2000:1 ASUS Smart C. R.(ASCR)
viem, už som o tom čítal že to nieje presne tak
ale vieš ako som tie 2ms myslel, monitor primárne na hry. Ďakujem Filipitovi za skvelý TIP
Ale ja mám cenovú latku ovela nižšie 
Myslím, že kúpim do/okolo takých 6, max. 7 tisíc českých korún. Ale keď ho pojdem kupovať to už asi budeme mať eurá, česi ešte nie, tak sa zmene aj tak nevyhnem
Myslím, že kúpim do/okolo takých 6, max. 7 tisíc českých korún. Ale keď ho pojdem kupovať to už asi budeme mať eurá, česi ešte nie, tak sa zmene aj tak nevyhnem
-
--==[ RA ]==--
Light Professional
2ms neznamena ze to bude mat 2ms vzdy, dokonca si myslim ze 2ms dosiahne len velmi zriedka. To je jedno ze to tam je napisane, tu si pozrite recenzie, a su tam aj grafy odozvy:
http://www.svethardware.cz/art_doc-3D46 ... 6D3B8.html
http://www.svethardware.cz/art_doc-7DD2 ... F9757.html
Osobne som teraz kupil 226CW a podlamna je vyborny, ziadne rozmazavanie som nepostrehol a to som hral uz HL2 EP2, Portal co su velmi nachylne hry na zlu odozvu a Crysis a vo vsetkom som mal nadherny obraz. Videa su na tom rovnako fullHD no proste uzas, takze odporucam ten samsung 226CW.
http://www.svethardware.cz/art_doc-3D46 ... 6D3B8.html
http://www.svethardware.cz/art_doc-7DD2 ... F9757.html
Osobne som teraz kupil 226CW a podlamna je vyborny, ziadne rozmazavanie som nepostrehol a to som hral uz HL2 EP2, Portal co su velmi nachylne hry na zlu odozvu a Crysis a vo vsetkom som mal nadherny obraz. Videa su na tom rovnako fullHD no proste uzas, takze odporucam ten samsung 226CW.
-
zachariasko
Star
Ked ti predam nokiu 3310 za 5 milionov znamena to ze je to najlepsi telefon na svete?Premyslaj trocha boha naco mas tu makovicu.Aj nokie stare sa predavali ovela drahsie ako ericssony s adekvatnymi funkciami.V tomto pripade je to to iste.Filipito napísal:zeby![]()
-
zachariasko
Star
Zachariasko chces mi povedat ze vsetok co je drahsie je aj lepsie?Porovnaj si nejake hlupe geniusy za 3000 a moje tesly za 1200.To bol priklad.Alebo si porovnaj telfony s rovnakymi funkciami od znaciek sonyericsson a nokia.Nevravim ze to nemusi byt najlepsi monitor ale pevne tomu verim 
btw// odozva 17/13ms moj notebook za 14000 ma mensiu odozvu.Potom kontrast 400:1 uplna parada
.Jas uplne genialny.Vacsi ma moje 19 palcove asusko za 5tisic.Este nieco? 
btw// odozva 17/13ms moj notebook za 14000 ma mensiu odozvu.Potom kontrast 400:1 uplna parada
-
zachariasko
Star
diego, ja sa s tebou nechcem hádať, pretože vidím, že sa do toho absolútne nerozumieš ..
tie eizá sú špičkové lcd monitory určené pre grafiku, to nie je shitný TN-panel na tvojom/mojom lcd, ktorý má síce peknú odozvu, ale tam aj končí .. pozorovacie uhly, homogenita a podanie farieb, podsvietenie, backlight bleeding a mnoho ďalších negatív TN-panela ti asi nič nevraví .. skús si naštudovať niečo o technológiách / typoch panelov používaných pre lcd monitory ..
ručím ti za to, keby si videl svoj monitor vedľa toho eiza, tak by si bol veľmi smutný, čo to máš na stole..
ODOZVA nie je všetko !! ešte raz opakujem, to je JEDINÁ výhoda TN-panelu .. inak je to grc oproti EIZU so S-IPS panelom ..
chceš mi povedať že používaš svoj lcd na max. kontraste aj svetlosti? ak áno, asi nosíš zváračšské okuliare, inak by si tu nevyťahoval maximálne hodnoty kontrastu a svietivosti, na ktorých aj tak prd záleží
toto eizo sa blíži crt monitorom !! pozri sa trošku aj na rozlíšenie, veľkosť bodu atď .. keď tam napíšu pozorovacie uhly 170/170 tak to aj platí, nie ako u TN kde od 45°vidíš veľké prd .. atď
btw. nie všetko čo je drahšie je lepšie, ale v tomto prípade to platí 100%
inak sme dosť OT, ale chcel som ti priblížiť aspoň minimum, aby si nabudúce netliachal bludy o tvojom úžasnom lcd
-----------
z 22" TN -monitorov by som volil Samsung 2253LW / 2232 BW ..
tie eizá sú špičkové lcd monitory určené pre grafiku, to nie je shitný TN-panel na tvojom/mojom lcd, ktorý má síce peknú odozvu, ale tam aj končí .. pozorovacie uhly, homogenita a podanie farieb, podsvietenie, backlight bleeding a mnoho ďalších negatív TN-panela ti asi nič nevraví .. skús si naštudovať niečo o technológiách / typoch panelov používaných pre lcd monitory ..
ručím ti za to, keby si videl svoj monitor vedľa toho eiza, tak by si bol veľmi smutný, čo to máš na stole..
ODOZVA nie je všetko !! ešte raz opakujem, to je JEDINÁ výhoda TN-panelu .. inak je to grc oproti EIZU so S-IPS panelom ..
chceš mi povedať že používaš svoj lcd na max. kontraste aj svetlosti? ak áno, asi nosíš zváračšské okuliare, inak by si tu nevyťahoval maximálne hodnoty kontrastu a svietivosti, na ktorých aj tak prd záleží
toto eizo sa blíži crt monitorom !! pozri sa trošku aj na rozlíšenie, veľkosť bodu atď .. keď tam napíšu pozorovacie uhly 170/170 tak to aj platí, nie ako u TN kde od 45°vidíš veľké prd .. atď
btw. nie všetko čo je drahšie je lepšie, ale v tomto prípade to platí 100%
inak sme dosť OT, ale chcel som ti priblížiť aspoň minimum, aby si nabudúce netliachal bludy o tvojom úžasnom lcd
-----------
z 22" TN -monitorov by som volil Samsung 2253LW / 2232 BW ..
hh.. suboj Eizo vs. Asus, no co uz aspon som sa pobavil
Nejake porovnanie Porsche vs. Dacia nebude? 
inac neberte kontrast 1000:1 a pod nijak vazne - realny kontrast u LCD aj tak nezvykne prekrocit 400:1 v beznych podmienkach. Porovnavanie papierovych parametrov, je dobre pre honilkov co sa tomu nerozumeju - rovnako ako kupovat fotak podla Mpix, kupovat repro podla potencialneho vykonu..
A odozva? Zvycajne je to aj tak uvadzana len odozva zo sedej do sedej, ku ktorej sa navyse prirata kopec dalsich odoziev a realne sa tak prave ta zmienovana nizka odozva TN panelov, v tej celkovej aj straca. Kto vidi rozdiel medzi 2ms a 8ms, tak mu chcem pogratulovat.
A pre zakladatela temy - nie je odveci hned k svojej poziadavke doplnit podstatnu informaciu, obmedzujucu vyber - hladam najlepsi 22" monitor v cene do 10 tisic (napriklad). Tie 2ms tam absolutne rolu nehraju, rovnako dobre sa honi aj nad 5ms
inac neberte kontrast 1000:1 a pod nijak vazne - realny kontrast u LCD aj tak nezvykne prekrocit 400:1 v beznych podmienkach. Porovnavanie papierovych parametrov, je dobre pre honilkov co sa tomu nerozumeju - rovnako ako kupovat fotak podla Mpix, kupovat repro podla potencialneho vykonu..
A odozva? Zvycajne je to aj tak uvadzana len odozva zo sedej do sedej, ku ktorej sa navyse prirata kopec dalsich odoziev a realne sa tak prave ta zmienovana nizka odozva TN panelov, v tej celkovej aj straca. Kto vidi rozdiel medzi 2ms a 8ms, tak mu chcem pogratulovat.
A pre zakladatela temy - nie je odveci hned k svojej poziadavke doplnit podstatnu informaciu, obmedzujucu vyber - hladam najlepsi 22" monitor v cene do 10 tisic (napriklad). Tie 2ms tam absolutne rolu nehraju, rovnako dobre sa honi aj nad 5ms
-
zachariasko
Star
.. ešte pre doplnenie .. 22" TN monitor v cene kolo 10k sa v dnešnej dobe naozaj neoplatí- to už potom 24" fullHD.. kamarát takto kúpil 24" Daewoo z pixmanie za 9k s daňou !!! a nie je to TN ale MVA panel !!! je to dosť rozdiel až mu ho trošku závidím
.. zober Samsung 2253LW (mám ja), resp. 2232BW .. dlho som sa rozhodoval medzi týmito dvoma monitormi a prešiel kopec recenzií a fór, takže viem o čom hovorím .. za 8tisíc s daňou určite budeš spokojný
.. zober Samsung 2253LW (mám ja), resp. 2232BW .. dlho som sa rozhodoval medzi týmito dvoma monitormi a prešiel kopec recenzií a fór, takže viem o čom hovorím .. za 8tisíc s daňou určite budeš spokojný