Kupa pc teraz alebo nekskor?
Kupa pc teraz alebo nekskor?
mam taku otazku chcem pc kupit v decembri. moja cenova kategoria je 20k lenze teraz neviem ci mam pockat alebo kupit este pc so socketom 775 a tiez neviem v akej cenovej kategorii bude pc v priblizne takom vykone ako chcem teraz . Teraz by som chcel core 2 quad 6600 s ramkami a s doskou ma to vyjde (zvysok nepocitam) do 10k(podla aktualnych cien).
Moje otazky zneju: mam kupit pc este so socketom 775 alebo pockat? Bude v decembri este takyto vyber procesorov , ram,mb resp. bude este mozne zohnta taky pc s hardwerom ktory chcem(presne ta doska ,cpu a pod.)
Kupim 4jadrovy cpu, lepsiu mb(teraz som uvazoval nad msi p35 neo FR) priblizne takuto, a s lepsimi ramkami tak aby ma to vyslo do 10k? lebo viem ze q6600 stal niekedy aj 15000 kč. za odpovede dakujem.
Moje otazky zneju: mam kupit pc este so socketom 775 alebo pockat? Bude v decembri este takyto vyber procesorov , ram,mb resp. bude este mozne zohnta taky pc s hardwerom ktory chcem(presne ta doska ,cpu a pod.)
Kupim 4jadrovy cpu, lepsiu mb(teraz som uvazoval nad msi p35 neo FR) priblizne takuto, a s lepsimi ramkami tak aby ma to vyslo do 10k? lebo viem ze q6600 stal niekedy aj 15000 kč. za odpovede dakujem.
zakaznikovi, ktory pride 2 tyzdne pred kupou pocitaca, rovno poviem ze nema cenu robit ponuky, lebo ceny aj dostupnost mozu byt za ten cas uplne ine. Ty sa pytas na pol roka dopredu, avsak uz teraz pises starsiu konfiguraciu (Q6600 uz je pase, ked tak Q9300). Ono ked vahas ci kupit teraz alebo pockat - to tak bude stale.. Vzdy ked pockas, tak budu vykonnejsie komponenty za nizsiu cenu. Ked si to iste povies v decembri ze a pockam si este na toto do februara, tak vo februari si povies ze si pockas este na toto do maja a nakoniec budes len cakat a cakat a cakat.
Kupuj PC podla toho, ci ho potrebujes aktualne, alebo len nevies za co vyhodit peniaze.
Pol roka dopredu ti nikto nepovie, ake mozu byt ceny a produkty.
Kupuj PC podla toho, ci ho potrebujes aktualne, alebo len nevies za co vyhodit peniaze.
Pol roka dopredu ti nikto nepovie, ake mozu byt ceny a produkty.
presne nad tym som aj uvazoval ze ked vydrzim do decembra tak uz vydrzim do februara a tak dalej by to asi pokracovalo takze asi predsa len to bude teraz ked som nad tym uvazoval ze ked mi pc ten ktory chcem kupit nebude vyhovovat tak spravim upgrade dosky, ram ,cpu. slot na grafiky sa zatial nema menit ze?
nj tento pc co mam teraz tak ma 5rokov intel P4 1,7GHz, Ram 512MB, Nvidia GeForce 2 MX/MX 64mb stacil mi v podstate aj dalej ale niejake veci sa s nim uz nedaju robit napr. pri praci s photoshopom sa restartne pc nwm cim to moze byt prtiom som mal uz ho aj predtym (na starom HDD)(myslim ze starsiu verziu) ale vsetko bolo v poho moze byt slabym HW teraz mam verziu 7,0CE. Ale spat k teme asi predsa len nebudem cakat. prosim vyjadrite sa aj ostatny. dik. 
Je rozdiel vo vykonovom rozdieli v praxi a na papieri, ja som svoj komp vymenil po cca 4 rokoch, stale je dobry a rychly a pouzivam ho nadalej variabilne s novym. Taktiez je zivotnost pocitaca velmi dlha a preto ak niekto kazdy pol rok alebo este castejsie kupuje nove komponenty tak akurat straca na peniazoch pretoze rozdiel vo vykone bude maly vzhladom nato ze sa pomaly menia principy, napr. Socket LGA775 sa zacal predavat v roku 2004 a stale sa na neho vyrabaju procesory a este dlho budu, tak isto na socket AM2 ktory sa vyraba od roku 2006. Napr. Socket A sa vyrabal v rokoch 2000-2006. Socket 754 v 2003-2007 a 939 od 2004 este neskoncil. Tak isto AGP graficke karty zacali v 1997 a doteraz sa vyrabaju a aj dlho budu aj napriek tomu ze od 2004 sa vyrabaju PCIe karty. Ramky DDR platformy sa taktiez vyrabaju okolo 8 rokov a stale su tu. DDR2 su od 2003 a stale neskoncili. Takze v pocitacoch sa veci nemenia tak rychlo, to len vyrobcovia grafickych kariet rozkuskuju vykon a niekolko rokov vyrabaju to iste akurat postupne zvysuju vykon nastupujucich modelov aby mali z coho zit, samozrejme tomu nahravaju aj recenzenti a testeri a zakaznici ktorych zeru cisla v benchmarkoch a ked uz dojde tento system vykonovo aj technologicky tak zacnu vyvijat nieco nove. Takze nato aby si mal ozaj pomaly komp musi byt tych 7-6 rokov stary urcite.
ked budes citit ze chces novy komp tak vstan a rovno ho chod kupit, a ten photoshop sa neresuje urcite koli tomu ze by bol komp pomaly
necakaj na nic lebo sa nedockas ked ani nevies naco mas cakatNTFS napísal:nj tento pc co mam teraz tak ma 5rokov intel P4 1,7GHz, Ram 512MB, Nvidia GeForce 2 MX/MX 64mb stacil mi v podstate aj dalej ale niejake veci sa s nim uz nedaju robit napr. pri praci s photoshopom sa restartne pc nwm cim to moze byt prtiom som mal uz ho aj predtym (na starom HDD)(myslim ze starsiu verziu) ale vsetko bolo v poho moze byt slabym HW teraz mam verziu 7,0CE. Ale spat k teme asi predsa len nebudem cakat. prosim vyjadrite sa aj ostatny. dik.
Tam moze byt vela pricin. Pri tomto stave som sa stretol, ked boli poskodene RAMky (respektive jedna z nich), odchadzal pomaly ale uz iste procesor, ci doska z dovodu veku.NTFS napísal:nj tento pc co mam teraz tak ma 5rokov intel P4 1,7GHz, Ram 512MB, Nvidia GeForce 2 MX/MX 64mb stacil mi v podstate aj dalej ale niejake veci sa s nim uz nedaju robit napr. pri praci s photoshopom sa restartne pc nwm cim to moze byt prtiom som mal uz ho aj predtym (na starom HDD)(myslim ze starsiu verziu) ale vsetko bolo v poho moze byt slabym HW teraz mam verziu 7,0CE. Ale spat k teme asi predsa len nebudem cakat. prosim vyjadrite sa aj ostatny. dik.
Raz to robila graficka karta, ktora mala poskodenu cast pamate a akonahle sa data dostali do tejto casti, tak to resetlo, popripade ked sa naplno zatazila obraz sa priam cely rozpadol.
Ako vidis, je tazko zistit pricinu, no kludne to moze byt aj na softwarovaj baze.