Dobierka
-
PaliMpi
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Dobierka
chcel by som sa opytat,ci ked niečo poselm na dobierku,je taka sanca ze sa prevezme zasielka a ja zostanem f p..i?ze sa spravi ze sa zasielka strati alebo niečo take?ci mam istotu ze dostane to prijimatel a ja peniaze?diky za infos
Re: Dobierka
ved si zasielku poisti, alebo posli cez kuriera. DHL, UPS a podobne...PaliMpi napísal:chcel by som sa opytat,ci ked niečo poselm na dobierku,je taka sanca ze sa prevezme zasielka a ja zostanem f p..i?ze sa spravi ze sa zasielka strati alebo niečo take?ci mam istotu ze dostane to prijimatel a ja peniaze?diky za infos
Re: Dobierka
takato sanca je velmi mala,da sa povedat ze zanedbatelnaPaliMpi napísal:chcel by som sa opytat,ci ked niečo poselm na dobierku,je taka sanca ze sa prevezme zasielka a ja zostanem f p..i?ze sa spravi ze sa zasielka strati alebo niečo take?ci mam istotu ze dostane to prijimatel a ja peniaze?diky za infos
Pri dobierke to posielaš doporučene a dobierka je len doplnková služba. Čiže ako to pošleš máš v ruke poštou potvrdený papier, kedy si to posielal, aka dobierka prip. poistenie. Prijimatelovi to poštarka donese (ak je to velky balik alebo nie je doma mu vhodi do schranky oznamenie) ak si to neprevezme do určitej doby alebo zasielku odmietne sa ti to vráti.
-Nepoznam pripad, že by niečo doporučene nedošlo, obzvlašť dobierka.
-len si daj pozor, keď posielaš na dobierku, tak ak nebudeš často posielať, tak si peniaze nechaj poslať šekom, nie na učet. Oni ti to nepovedia, ale pošta ťa vyzve na uzatvorenie nejakej stupidnej zmluvy, aby ti z tych prachov mohli zobrať 5sk a cele sa to preťahuje, musíš tam s papiermi behať po poštách a pod.
-Nepoznam pripad, že by niečo doporučene nedošlo, obzvlašť dobierka.
-len si daj pozor, keď posielaš na dobierku, tak ak nebudeš často posielať, tak si peniaze nechaj poslať šekom, nie na učet. Oni ti to nepovedia, ale pošta ťa vyzve na uzatvorenie nejakej stupidnej zmluvy, aby ti z tych prachov mohli zobrať 5sk a cele sa to preťahuje, musíš tam s papiermi behať po poštách a pod.
-
dheko
Novice
No, ludia.. som to este nikdy neposielal iba som dostaval na dobierku..
Takze sa chcem spytat na postup, ze co treba vyplnit alebo ci to balim sam alebo posta, ci mam pisat adresu na ten balik a tak.. pls surne..
A este, peniaze mi kto a kedy zaplati za ten produkt? diky moc
potrebujem poslat autoradio rozmery d*š*v 20x20x11 cm
Takze sa chcem spytat na postup, ze co treba vyplnit alebo ci to balim sam alebo posta, ci mam pisat adresu na ten balik a tak.. pls surne..
no vsak lol to je otazka A este, peniaze mi kto a kedy zaplati za ten produkt?dheko napísal:No, ludia.. som to este nikdy neposielal iba som dostaval na dobierku..
vsak kupujuci komu to posielas.. ten da peniaze na postu a je to.. no k tomu autoradiu predavaju take hotove baliky na poste.. stoji to asi 12 sk ten maly a taky vacsi stoji 16sk.. dotoho sa to zmesti pekne to zabalis das tam neaku vypln asi najlepsie polystiren..to je jasne ze si to balis sam.. a na tom baliku je fajnove vsetko napisane ako odosielat a tak to iba vyplnis napises a tak.. neni to nic komplikovane len nektore postarky su dost velke <> tak ti budu mozno aj nadavat tak im to vrat a zacni im nadavat ti
-
dheko
Novice
diky murphy.. aspon som v obraze, ale to, ze predavaju tie balky to som vobec nevedel.. ja som neni taka truba, ale ked nieco neviem, tak to neviem vobec.. no ale v tomto pripade je to tym, ze na poste som za 20 rokov bol asi 10 krat. aj to neviem ci som neprehnal. Clovek sa stale uci, tak este raz dakujem.. cau
-
dheko
Novice
No ale este mam otazocku..MurphY napísal:no vsak lol to je otazka A este, peniaze mi kto a kedy zaplati za ten produkt?
vsak kupujuci komu to posielas.. ten da peniaze na postu a je to..
To viem, ze zaplati za to on. ale funguje to takto??
Ja to poslem postou - Nedostanem ziadne koruny ani nic neplatim - Jemu to pride a zaplati za to - Posta ma moje korunky - a co potom?? daju mi vediet, ze pridi si pre ne, ci jako? vyssie som cital, ze je dobre sekom poslat peniaze.
Este toto mi objasni a budem sa pytat uz normalne...hadam.
takže máš nejakú vec..poriadne to zabal..napíšeš tam normálne jeho adresu,svoju adresu...pojdeš na poštu...vyplníš podací lístok napíšeš tam cenu..ona ti to potvrdí dáš ten balík...odváži ho a podla toho tam zaplatíš poštovné...chlapíkovi zazvoní poštár a prinesie mu balík...chlap mu dá na výmenu stanovenú cenu...bez toho že by dal peniaze to nejde.. potom zazvoní poštár a prinesie ti lístok...s tým lístkom pojdeš na poštu a dajú ti peniaze...
pošta pri strate balíku prepláca len do 300sk
mne sa stratili cd za 350sk...vrátili len 300..
mozes si to dat poistit len tam zase inak musíš povypisovať tuším..a samozrejme priplatit
pošta pri strate balíku prepláca len do 300sk
mne sa stratili cd za 350sk...vrátili len 300..
mozes si to dat poistit len tam zase inak musíš povypisovať tuším..a samozrejme priplatit
no to je takto.. ze ty platis iba dobierku tam.. do toho mesta.. posta mu da ten balik za tu cenu co si ty dal..takze dajme tomu ze dobierka stoji 80 korun a ten predmet ma hodnotu 100korun..takze ked sa sa dohodli ze on zaplati postovne tak mu pekne nauctujes 180korun..a ty to zaplatis iba tych 80 korun na poste ako dobierku a potom ostatne ti dojde.. postarka ti da do schranky taku zltu haluzu ze mate na poste peniaze dojdi si pre ne..len nekedy to tej poste trva aj roky.. teraz napr. cakam na tie peniaze uz tyzden a pritom uz zasielku ma doma zaplatenu..dheko napísal:No ale este mam otazocku..
To viem, ze zaplati za to on. ale funguje to takto??
Ja to poslem postou - Nedostanem ziadne koruny ani nic neplatim - Jemu to pride a zaplati za to - Posta ma moje korunky - a co potom?? daju mi vediet, ze pridi si pre ne, ci jako? vyssie som cital, ze je dobre sekom poslat peniaze.
Este toto mi objasni a budem sa pytat uz normalne...hadam.
a co tak opytat sa na www.priehradkanapostevtvojommeste.sk ?
...
-
GIGABYTE
King
Ak si si všimol tak som to písal o 21:00, myslím, že žiadna pošta otvorená niejeAiden napísal:a co tak opytat sa na www.priehradkanapostevtvojommeste.sk ?...