potreboval by som to upravit tak aby boli meny a aj cisla zarovnané pod seba podla desatinnej ciarky. Nieco take ako je na www.zoznam.sk aj s takymi malymi sipkami podla toho ci mena oslabila alebo posilnila. Dufam ze to niekto dokaze...
diki
1. V tom xml súbore je len aktuálny kurz, takže pomocou neho žiadne šípky nezobrazíš.
2. Prečo tie údaje zobrazuješ pomocou div a nie pomocou tabuľky? Tak by si mohol jednoduchšie zarovnať obsah tých stĺpcov doprava (presne na zobrazovanie takýchto údajov je určený tag table).
3. To pri každom zobrazení načítavaš ten XML súbor?
Možno automaticky sťahovať kurzový lístok NBS vo formáte .TXT alebo .XLS (napr. anonymným ftp-prístupom) zabezpečenie jeho importu do informačného systému našej firmy?
Anonymný ftp-prístup na server NBS za účelom automatického sťahovanie kurzového lístka NBS vo formáte .TXT alebo .XLS nie je možný. Každý pracovný deň o 14:50 h sa ale generuje a umiestňuje na WWW server NBS niekoľko súborov rôzneho formátu (nielen formátu HTML) s údajmi kurzového lístka na nasledujúci pracovný deň. Jedným z týchto súborov je aj súbor .SDF. V skutočnosti ide o textový súbor s jednoduchou štruktúrou. Jeho názov (aj rozšírenie názvu - prípona .SDF) ako aj jeho štruktúra je zachovávaná z historických dôvodov - takýmito súbormi sa ešte od čias bývalej ŠBČS distribuujú kurzové lístky jednotlivým inštitúciám v rámci bankového sektora SR. Podľa nám dostupných informácií nielen jednotlivé banky, ale aj množstvo iných inštitúcií má uspôsobených svoje informačné systémy na import práve týchto súborov .SDF. Za účelom zabezpečenia automatického sťahovania kurzových lístkov si musíte vytvoriť vlastný program na ich sťahovanie s tým, že URL kurzového lístka vo formáte .SDF je http://www.nbs.sk/KL/KLSLyyyy/KLrrmmdd.SDF pričom yyyy je štvorčíslie roka, rr posledné dvojčíslie roka, mm poradové číslo mesiaca na 2 znaky a dd poradové číslo dňa na 2 znaky. Potrebné je tiež v rámci URL zachovať malé a veľké písmená.
Takže nie je problém si podľa tohto sťiahnuť ktorýkoľvek deň, spracovať ho napr. v PHP a máš to. Ak si stiahneš aktuálny súbor a starší, tak môžeš vyriešiť aj tie šipky. Ak by si s tým mal nejaké väčšie problémy, tak sa ozvi a dačo splodíme.
chrono napísal:Ja som to skôr myslel tak, že by ten súbor načítaval napr. maximálne raz za hodinu a potom by si ho niekam uložil (prípadne aj predspracoval).
aj to je moznost samozrejme, ja osobne mam JS radsej