Volant

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
IMI
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Volant

Príspevok od používateľa IMI »

Takze chcem kupit nejaky volant do 1500sk . aby som mohol na nom hrat live for speed .. tak dajte mi nejaky tip.. okrem shopu agem. diky
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

co myslis ze som nehladal ?? len to co pise mi velmi nevyhovuje..
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ten posledny logitecjh sa mi pozdava bude kompatibilny s live for speed ? a este chcem vediet ci sa da vypnut vibracia..
Gothar
Moderátor
Moderátor

IMI napísal:ten posledny logitecjh sa mi pozdava bude kompatibilny s live for speed ? a este chcem vediet ci sa da vypnut vibracia..
Kompatibilny bude, ale vibration je sh!t. Ber force feedback, bez neho je to polovicny zazitok. A v tych temach bol aj mnou 2x odporucany Logitech Formula EX, ktore je podla mna volantom s najlepsim pomerom cena/vykon.
//ten vibration ma dokonca prisavky...tych by som sa bal najviac, pretoze zvlast pri LFS je dolezite korigovat necakane smyky a vtedy treba volantom niekedy otocit az o 180 stupnov v priebehu pol sekundy, co prisavky po urcitom case nemusia zvladnut
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

presne ako hovori gothar ber ten stredny sice je o 3 kila drahsi ale oplati sa ,, alebo potom ak by si este zohnal o liter viac tak uz mas momo racing
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Rozmyslam, ze aj ja kupim, uvazujem nad MOMO racing teraz sa da novy zohnat za 2500 co je super cena za vynikajuci pozitok z hry, aspon tak ho hodnotili na sectore :D
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

Gothar
Moderátor
Moderátor

Syfon napísal:Rozmyslam, ze aj ja kupim, uvazujem nad MOMO racing teraz sa da novy zohnat za 2500 co je super cena za vynikajuci pozitok z hry, aspon tak ho hodnotili na sectore :D
No ja mam MOMO a musim povedat, ze je fajn, ale po case ma auta trochu omrzeli a teraz by som sa uspokojil aj s volantom Formula EX. Su rovnako pogumovane, force feedback je rovnako silny, EXko je mensie a MOMO ma navyse iba samostatnu radiacu paku a tvrdsi pedal brzdy. Najvacsiu vyhodu vidim v tom, ze MOMO sa da pekne rozobrat a na nete su aj navody na opravy a upravy roznych casti.
//Hm, tak za 2100 je to uz na zvazenie... :)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Ja uprednostnujem normalne obchody, v meste ho maju za 2,5k a ak sa pokazi nebudem ho kadejako posielat postou na reklamaciu, predsa len to vazi trosku vela :)

Porozmyslam aj nad EX, chcelo by to nejaku recenziu :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Syfon napísal:Ja uprednostnujem normalne obchody, v meste ho maju za 2,5k a ak sa pokazi nebudem ho kadejako posielat postou na reklamaciu, predsa len to vazi trosku vela :)

Porozmyslam aj nad EX, chcelo by to nejaku recenziu :)
Nepotrebujes recenziu, ja som ho aktivne pouzival 1 mesiac :)
Uchytenie ma podobne ako MOMO, akurat chyba prostredna skrutka, ale ta je podla mna zbytocna, inak drzia rovnako pevne. Feedback je tiez rovnako silny, EX ma dokonca viac tlacidiel. Ergonomia skoro rovnaka...
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

keby ste netrpali kraviny ja mam presne ten isty logitech co sa imimu pozdaval. je super prisavky my drzia skvelo (mam stol a nanom sklo) cize toho sa netreba bat zeby to prisavky nevydrzali a s tocenim problem tiez nema
Gothar
Moderátor
Moderátor

Filipito napísal:keby ste netrpali kraviny ja mam presne ten isty logitech co sa imimu pozdaval. je super prisavky my drzia skvelo (mam stol a nanom sklo) cize toho sa netreba bat zeby to prisavky nevydrzali a s tocenim problem tiez nema
Zaujimave, ze Su-Do ma ten isty a kedysi mi pisal, ze havaroval prave kvoli uvolennej prisavke. Navyse Force Feedback je force feedback, vibration je dobry akurat tak do Need for speed.
PS: skusil si niekedy force feedback?
IMI: nedaj sa nahovorit, radsej priplat za EX :wink:
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no dobre no .. tak asi zoberem ten ex.. ale neviem ci tak skoro :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

IMI napísal:no dobre no .. tak asi zoberem ten ex.. ale neviem ci tak skoro :D
Cim skor, prazdniny su kratke :) Urcite neolutujes, zvlast pri Live for speed, budes citit kazdy obrubnik a nerovnost :)
Inak odporucam aj Richard Burns Rally (hotove orgie) a GTR2 + Race 07 (dobre auta a simulacia)
N!TrO
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa N!TrO »

Doplnim Gothara, rozdiel medzi Momo Racing a Force EX je aj v tom ze Momo ma opticke snimanie polohy volantu, kdezto Force EX ma len potenciometre tusim ktore su o dost nepresnejsie...

A keby uz niekto uvazoval o Momo Racing tak nech zoberie rovno DFP (Driving Force PRO), je sice urceny pre PS2 a PS3, ale ma to USB, drivere su original od logitechu na nete, ma nastavitelny hociaky rozsah otacania od 40° po 900°, viac tlacitok :D, lepsie pedale (btw to som zabudol aj v tom je rozdiel ze medzi momom a force ex, momo moze mat separovane pedale, cize mozes naraz stlacit brzdu aj plyn, force ex nie, tam ked stlacis brzdu tak plyn klesne), atd vyhod ma DFP viac nez Momo a cenovo su zhruba rovnake, sam jedno DFP pouzivam na LFS uz vyse roka a som spokojny...
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

daj mi prosim ta linku na ten volant co pouziavs ty ..
Gothar
Moderátor
Moderátor

N!TrO:
-ano, DFP je lepsi ako MOMO
-EX ma potenciometer, presnost je rovnaka, rozdiel je iba v kalibrovani, MOMO sa vie skalibrovat iba pretocenim do krajnych poloh, no na druhej strane to niekedy blbne, podla mna su obidve riesenia rovnocenne, pretoze kazde ma nejake vyhody aj nevyhody.
-k tym pedalom - to je zalezitost ovladacov, da sa to nastavit v prilozenom softveri
N!TrO
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa N!TrO »

recenzia - http://www.mprinda.com/dfp/

kupit by sa mal dat tu, neviem ci su skladom, lebo boli s tym problemy poslednou dobou (chceli aby sa G25 predavalo lepsie, lebo DFP je po G25 hned druhy najlepsi volant za polovicnu cenu...)

http://www.hej.sk/pocitace-pda/obchod/3 ... pro-wheel/
http://www.progamingshop.sk/logitech-dr ... -2143.html
http://www.brloh.sk/pchra.php?id_hry=6652
http://www.westech.sk/?cls=stoitem&stiid=12322

Poslednu firmu velmi nepoznam takze neviem, ale skus to obvolat ci ho maju skladom ak by si mal zaujem...

drivere najdes tu (bez nich to nerozbehas...)
http://www.techspot.com/downloads/1431- ... tware.html

/// Gothar - potenciometre zacnu byt po dlhsej dobe nepresne a podobne, optika v tomto jednoznacne vedie, vyskusal som obe riesenia uz a s optikou som spokojny

k tym pedalom, hej da sa nastavit, akurat ze momo vies nastavit ci chces mat separovane alebo kombinovane pedale, separovane su lepsie (oddelene osy a separovane ma prave len dfp, momo a g25)
Napísať odpoveď