Poradte mi s pouzitim Operacneho systemu
-
nejakymarko
Addict
Poradte mi s pouzitim Operacneho systemu
Zdravim. Skladam bratrancovi PC a neviem aky operacny system mam pouzit. Nie je moc skuseny s pracou na PC a bude ho vyuzivat viac menej na hranie a neskor internet. Ktory system z WIN XP a WIN VISTA by ste mi odporucili pre neskuseneho pouzivatela? S ktorym bude mat pracu jednoduchsiu a blavne bezpecnejsiu. Zatial ma len male skusenosti s XP, ale citam vela clankov na nete, kde hovoria ze na novy komp sa XP uz neoplati davat. Tak prosim poradte. Pridavam aj hlasovanie pre moj lepsi prehlad. KEd tak prosim napiste aj argumenty pre a proti.
DAKUJEM
+ este na ake zakladne programy nemam zabudnut pri instalacii?
DAKUJEM
+ este na ake zakladne programy nemam zabudnut pri instalacii?
Myslim ze ak nema dostatocne dobry hardver, tak na Vistu moze zabudnut. Skus porozmyslat aj nejakej linuxovej distribucii- Ubuntu alebo tak. Aj ked tam je to s hrami zlozitejsie. Ak je bratranec "lama", myslim ze XPcko je celkom vhodne.
Ake zakladne programy? No urcite normalny prehliadac (Firefox/ Operu), nejaky antivirak, ostatne je uz na nom, podla toho co bude potrebovat.
Ake zakladne programy? No urcite normalny prehliadac (Firefox/ Operu), nejaky antivirak, ostatne je uz na nom, podla toho co bude potrebovat.
-
nejakymarko
Addict
hardver je v pohode. Je to novostavana masina VID TU
ide o to ktory je vyhodnjsi. Myslim ze s linuxom by mal problemy. Rieste najma tieto 2 systemy prosim
ide o to ktory je vyhodnjsi. Myslim ze s linuxom by mal problemy. Rieste najma tieto 2 systemy prosim
Vista - modernejsi system, lepsia praca s pamatou, prijemnejsie ovladanie, nativna podpora pre bocny panel, vzhlad
Ale ak tam nema aspon 2 GB RAM, tak mu daj radsej XP.
A k tym programom: http://www.hojko.com/ake-programy-by-ne ... 40546.html
//edit: takze RAMky je dost, Vista je jasna, XP by ten pocitac iba brzdilo kvoli neustalemu swapovaniu.
Ale ak tam nema aspon 2 GB RAM, tak mu daj radsej XP.
A k tym programom: http://www.hojko.com/ake-programy-by-ne ... 40546.html
//edit: takze RAMky je dost, Vista je jasna, XP by ten pocitac iba brzdilo kvoli neustalemu swapovaniu.
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Zmeni zmeni ... Vista ma viac intuitivne ovladanie. Instaloval som ju aj kamaratovi z malaciek co je typicky vidlak.Sheep napísal:Vista, a ked je clovek lama tak sa pre neho skoro nic nemeni ci ma vistu alebo XP
XPcko mu uz po troch mesiacoch fungovalo ako Win 3.11 na Kalkulacke, cely system rozstelovany, nestabilny atd...
Odkedy som mu nahodil Vistu tak uz mu ide rok aj nieco ... bez ziadneho problemu a velmi si ho chvali.
-
webmasterr
Medium Professional
-
nejakymarko
Addict
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Jedine co sa stane tak Scerna plocha a zacne ti odpocitavat 30Dni na preinstalovanie Windowsu ... Po uplynuti 30dni sa ti PC zapne do prihlasovaciej obrazovky a da ti tri moznosti.21rOBO21 napísal:pisalo sa to ved,ze ked tam budes mat na viste nejaky crack a budes stahovat updaty,tak urcite ti nevydrzi vtakom stave v akej si ju mal 1 den,nie??
Zakupit Vistu Online cez Internet, Zadat Legalny Serial, Vypnut PC
no a toje podla mna dost ked mas 3 moznosti na vyber nie?? ale šak nechajme tomasmate vyjadrit svoj nazor ktory aj tak nebude pravdivýShark NX napísal:Jedine co sa stane tak Scerna plocha a zacne ti odpocitavat 30Dni na preinstalovanie Windowsu ... Po uplynuti 30dni sa ti PC zapne do prihlasovaciej obrazovky a da ti tri moznosti.
Zakupit Vistu Online cez Internet, Zadat Legalny Serial, Vypnut PC
tomasmate-IDEš!!!