Ubuntu instal programov

Všetko ohľadom Linuxu...
computer113
Amateur
Amateur

Ubuntu instal programov

Príspevok od používateľa computer113 »

Nejdemi na ubuntu nic nainstalovat co stiahnem (je to pre Linux) poradte mi niekto ale ptak pre zaciatocnikov som uplny lamer
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ubuntu instal programov

Príspevok od používateľa cORP. »

computer113 napísal:Nejdemi na ubuntu nic nainstalovat co stiahnem (je to pre Linux) poradte mi niekto ale ptak pre zaciatocnikov som uplny lamer
linux nema instalacne subory ako windows, su to balicky , linuxov je vela tj. tovnako vela je aj balickov ale delia sa len na menej skupin ako samotne distribucie podla jadra ktore dana pouziva, cize potrebujes instalaciu zvlastn na debian,inu na inu a tak dalej snad chapes a inak na ubuntu si kludne nainstaluj cokolvek v polozke pridat alebo odstranit programy
computer113
Amateur
Amateur

ale tam neni to co chcem ja
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Kde nie je to, čo chceš? Je možné, že si budeš musieť pridať viac zdrojov balíčkov.
computer113
Amateur
Amateur

Vies ja som trochu lama v LINUXE mam ho len 3 dni . Kde sa to da stahnut tie baličky
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

skus sa pozriet napr na http://www.getdeb.net/ a pohladaj, ci tam nie je ten soft, ktory chces..
ak nie tak skus este pogooglit a ak nenajdes, tak zrejme budes musiet kompilovat zdrojove kody :)
btw nie kazdy windowsovy soft ma svoju verziu pre linux...skor by som sa poobzeral po nejakych alternativach tu alebo tu

btw..ake programy zhanas? mozno niekto vie, kde sa da zohnat ten-ktory program v baliku..
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

computer113 napísal:Vies ja som trochu lama v LINUXE mam ho len 3 dni . Kde sa to da stahnut tie baličky
ked nevies toto tak to nebudes len trochu lama :wink: , a inak je vela for pouzi google ktore sa zaoberaju konkretnym tipom balickov
MrGizmof
King
King

Príspevok od používateľa MrGizmof »

Takže sú 4 druhy inštalácie:
1. DEB Balíky, nájdeš ich napríklad ako je hore www.getdeb.net ale aj inde ak zagoogliš. Ale pozor, vždy si prečítaj ktorý balík je treba k tomu ktorý ideš inštalovať, normálne to bývajú tak 1-3.
2. Inštalátor, ten je aj na ubuntu. Súbory sú .sh, teda aspoň myslím a musí a u nich nastaviť aby sa spustili ako program.
3. Kompilácia:
Takže ako prvé apt-get install build-essential
Potom si stiahneš to čo chceš kompilovať
cd do prečinka kde to máš
a potom SV. Trojca :D
configure;
Sudo make;
Sudo make install
4. No a posledný a ten najlepší je buď sudo apt-get install názov alebo cez menu kde máš niečo ako pridať/odobrať programy.. neviem presne názov teraz bo idem hrať takže som na XP :cry:
computer113
Amateur
Amateur

konyk87 napísal:
btw..ake programy zhanas? mozno niekto vie, kde sa da zohnat ten-ktory program v baliku..
Real Player
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

rpm balik
zapnes terminal, prepnes sa do zlozky, kde sa to stiahne (defaultne /home/tvoje_uzivatelske_meno/) - mal by si tam byt po spusteni terminalu...
napises (aj s velkymi a malymi pismenami)

Kód: Vybrať všetko

sudo rpm -i RealPlayer11GOLD.rpm
a mala by sa spustit instalacia...

\\alebo si stiahni tento subor, otvor ho, rozbal, skus spustit subor realplay_10.0.2-1_i386.deb a daj install package..ak nepojde tak chod do terminalu, prepni sa do zlozky kde to mas rozbalene (pomocou prikazu cd) a napis

Kód: Vybrať všetko

sudo dpkg -i realplay_10.0.2-1_i386.deb
mozno vypyta heslo (tvoje k uctu), zadas a zacne install
galleon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa galleon »

pridaj si zdroje do repozitarov a nic nemuis tahat z netu....
Napísať odpoveď