Aký je najlepší 22" LCD ...

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Luxo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Luxo »

samozrejme že budem spokojný, keď už tu dobrých pár rokov žijem na 17" starom CRT :D

No a inak začal som uvažovať, 22" či 24". Výhoda tých 24" sú menšie body, čiže nebol by treba nejak extra davať antialiasing, a pritom dosť "čistý" obraz.
Zato u 22" rozlíšenie 1680x1050 s velkými bodmi, to aby bolo 4XAA stále, nie ? Ale novým grafikám to nerobí problém a stratia max. zo 3-4 FPS. Nevýhoda je ale pri 24", pre plynulé hranie silnejšia grafická karta, ale tým zace cena hore, ale aj za monitor cena hore :? . Takže asi mi z toho vychádza tých 22"
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Luxo: 24-ka ma nativne rozlisenie 1920x1200, co je skutocne dost a bez vykonnej grafiky budes velmi tazko hravat hry na nativnom rozliseni. AA sem neplet a rozhodne to nie su 3-4 FPS ;)
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

Tiez si mylslim, vyber LCD zavisi od toho co sa na nom bude prevazne robit. Ak hrat hry tak 22 je podlamna akurat volba, ibaze by niekto planoval nejake grafiky za 15 litrov do SLI alebo CF. Vtedy sa da kupit aj 24+. Ak by niekto chcel robit na nom grafiku, CAD, alebo nieco podobne tak nepotrebuje herny graficky vykon, tam by si vystacil aj s jednou nejakou lepsiou.
k1
Expert
Expert

Príspevok od používateľa k1 »

urcite by som bral tento, sice je to 20" LCD, ale pekny dizajn, nizka cena + 2ms ako si chcel :wink:

za tie prachy co usetris si mozes este nejaky mensi upgrade pc spravit...

http://www.alza.sk/SK/20-palcove-lcd-sa ... d80113.htm
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

Dobra volba, tiez som nad nim rozmyslal, tu je aj 22 presne ten isty ak by si chcel:
http://www.alza.sk/SK/lcd-panel-samsung ... d81942.htm
jedine si uz iba vybrat, dnesne LCDcka su uz dost kvalitne, nie ako tie spred par rokov co ked nane pozriem tak mi je zle, cest vynimkam samozrejme.
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Spomenul som v mojom prispevku raz asus a vy ako ko*ot sa chytite jedneho slova a vravite ze porovnavam.Viem ze Eizo je fakt znacka a asus sa oproti eizu moze strcit do riti.Je to vseobecne zname rovnako ako to ze porsche bude lepsie ako skodovka.Ide mi ale o to ze nie vzdy nieco co je najdrahsie musi byt aj najlepsie.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Luxo napísal:samozrejme že budem spokojný, keď už tu dobrých pár rokov žijem na 17" starom CRT :D

No a inak začal som uvažovať, 22" či 24". Výhoda tých 24" sú menšie body, čiže nebol by treba nejak extra davať antialiasing, a pritom dosť "čistý" obraz.
Zato u 22" rozlíšenie 1680x1050 s velkými bodmi, to aby bolo 4XAA stále, nie ? Ale novým grafikám to nerobí problém a stratia max. zo 3-4 FPS. Nevýhoda je ale pri 24", pre plynulé hranie silnejšia grafická karta, ale tým zace cena hore, ale aj za monitor cena hore :? . Takže asi mi z toho vychádza tých 22"
na LCD aj ked mas 8xAA tak vidis "kocky" pretoze vacsina LCD ma vacsiu roztec bodov ako tomu bolo kedysi u CRT a nepomoze tomu ani 24 monitor aj ked tie pixely su mensie ale ma ich aj viac
hojko napísal:->slavo<-: Preco prave 226BW??? Pretoze si si ho kupil aj ty??? :x
sak nebol vyrobeny len jeden kus 226 :D

btw, to kto tu zase zrovanava low endy s eizom? :D
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

Dieg0 napísal:Spomenul som v mojom prispevku raz asus a vy ako kok**** sa chytite jedneho slova a vravite ze porovnavam.Viem ze Eizo je fakt znacka a asus sa oproti eizu moze strcit do riti.Je to vseobecne zname rovnako ako to ze porsche bude lepsie ako skodovka.Ide mi ale o to ze nie vzdy nieco co je najdrahsie musi byt aj najlepsie.
ale v tomto pripade to je lepsie omnoho lepsie kedze som to eizo videl nazivo 8) proste uzas :oops:
Sheep
Addict
Addict

Filipito napísal:ale v tomto pripade to je lepsie omnoho lepsie kedze som to eizo videl nazivo 8) proste uzas :oops:
uzas? z jakeho pohladu sa neho divas, urcite na mojom Aceri za 5 tacov zahram lepsie ako na Eize za 100k
zachariasko
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zachariasko »

eizo sa nekupuje na hranie, na hranie sa kupujú sračkové TN-ka :)
proti asusu nemám nič, ale keď monitor, tak "aspoň" Samsung
nezrovnávam eizo s low-endom, ja porovnávam typy panelov.. ale dosť bolo flame

ber Samsung alebo HP.. pokiaľ máš výkonnú grafiku, resp. plánuješ kúpu Ati 48x0 resp. 5xxx rady tak ber 24" -- fullHD rozlíšenie je zas o niečom inom ako 1680x1050
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

FullHD, bla, bla, bla...

Doporucujem precitat niektore recenzie na svethardware.cz :wink:
->slavo<-
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

hojko napísal:->slavo<-: Preco prave 226BW??? Pretoze si si ho kupil aj ty??? :x
jasne , ale aj preto lebo je teraz celkom cenovo vyhodny a som snim spokojny sice som mal nanho reklamaciu na vadny pixel ale už snimnemam žiadne problemy prave naopak mam ho zapnuty aj cely den a nestažujem sa hry idu perfektne filmy parada a este som ani nevyužival tie technologie ktore to ma, takže uplna spokojnost idem si ho teraz zavesit na stenu tak to bude dokonale :) :wink:
ale teraz su aj novšie modely tak neviem ,ale tento je umna zatial na 1 mieste .
Luxo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Luxo »

jeden vraví FullHD druhý 22" :lol:
Ale na 80% to bude 22 :oops:
Do grafiky dám tak približne 4500 CZK, čomu by dnes sedela HD4870. Ale za pol roka sa zase bude hovoriť o dačom inom. Nejdem to tu načínať ...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

->slavo<-: Normalne si ma sokoval, ze ho mas zapnuty skoro cely den. Clovek by povedal, ze po pol dni sa vypne a nepojde zapnut, ale toto... Ktore konkretne technologie, ktore tento panel ma si este nevyuzil??? Mozes ho zhodnotit s novsimi kuskami od Samsungu???
->slavo<-
Addict
Addict

hojko napísal:->slavo<-: Normalne si ma sokoval, ze ho mas zapnuty skoro cely den. Clovek by povedal, ze po pol dni sa vypne a nepojde zapnut, ale toto... Ktore konkretne technologie, ktore tento panel ma si este nevyuzil??? Mozes ho zhodnotit s novsimi kuskami od Samsungu???
Clovek by povedal, ze po pol dni sa vypne a nepojde zapnut, ale toto

prečo mysliš? mne nanom ide nonstop TV alebo internet ,

no ked ho mam zhodnotit z ostatnym samsungmi v dnešnej dobe asi sa nebude chytat ale cenovo je dobry aj vykonovo .

technologie? čoja viem napr Magic Bright , a pod . esšte som to ani nezapinal . ako neviem očo ti ide ale premna je najlepši ten čo mam doma . a velmi rad ho odporučim každemu lebo stoji do 8tisic . a je to 22jka.

sice su teraz aj lepšie samsungy ,ale tie stoja okolo 11tisic a vyššie .
zachariasko
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ee, nástupca 226BW/CW je práve 2253LW/BW a potom tu máme ešte 2232BW ..

226 už aj tak nikde nekúpiš, lebo je EOL, a ani ho nikomu neodporúčam pre známe problémy so 4 rôznymi panelmi (od rôznych výrobcov) ktoré sa do nich montovali
->slavo<-
Addict
Addict

mne je to jedno ja som stym svojim spokojny :)
zachariasko
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

aspoň že tvoje posty majú vysokú výpovednú hodnotu :wink: no flame ..

viem že toto fórum nie je zamerané len na IT technológie, ale keď vidím ako sú niektorí chalani IT antitalentovaní a nevzdelaní a riadia ostatným pri výbere/kúpe, je to na zaplakanie (toto nie je tvoj prípad slawo, ty aspoň radíš z vlastnej skúsenosti)..

neviem ako je to na tvojom 226BW, ale na 2253LW je funkcia Magicbright obyčajné prepínanie profilov (t.j. internet / game / movie / sport atd) .. potom je tam este funkcia Magicolor (zvýraznenie farieb), ale nie je to bohviečo, nevyužívam .. a ešte 1 vec -- toto nie sú technológie monitora
Sheep
Addict
Addict

->slavo<- napísal:technologie? čoja viem napr Magic Bright , a pod . esšte som to ani nezapinal . ako neviem očo ti ide ale premna je najlepši ten čo mam doma . a velmi rad ho odporučim každemu lebo stoji do 8tisic . a je to 22jka.
podla teba je to technologia? ake technologie ma tvoj monitor narozdiel od ostatnych beznych monitorov?

nehovorim ze je zly ale zbytocne si cosi nahovaras lebo s beznym monitorom sa nic ine nerobi len sa zapina, vypina a pozera na neho :D
->slavo<-
Addict
Addict

sheep ja nejsom maniak do LCd monitorov ja som i ho kupil ked stal 10 litrov mam ho dodnes som snim spokojny a nemam dovod ho neodporučit aj ked nema dobru povest , prosto som snim spokojny videl som aj lepšie 22jky a čo sa tyka technologii u LCd monitorov mi nič nehovoria , akurat som spomenul nejake funkcie čo to ma , pretože niektore LCD ich nemaju možno som sa vyjadril zle ked som povedal technologia . sry. :wink:,
ale moja jedina skusenost s LCD monitorom je Samsung 226BW .
Napísať odpoveď