Ako sa instaluju programy pod linuxom?
-
Lord_Riddick
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
Takže v takom prípade je asi rozumnejšie ľuďom najskôr poradiť dobré zdroje balíčkov (aby sa im tam zobrazilo viac možností).
Kompilovanie by som odporučil až skúsenejším používateľom (najlepšia až takým, čo si dokážu zo zdrojových súborov vytvoriť normálny balíka a nainštalovať ho klasickou cestou).
Kompilovanie by som odporučil až skúsenejším používateľom (najlepšia až takým, čo si dokážu zo zdrojových súborov vytvoriť normálny balíka a nainštalovať ho klasickou cestou).
-
Lord_Riddick
Amateur
-
Lord_Riddick
Amateur
chalan, nechcem byt hnusny ale citas ty vobec tie chybove hlasky??? kazdy tvoj post je o probleme ktory by vyriesilo jednoduche citanie. ked nevies EN tak radsej kasli na lino.skorec1 napísal:inak pri
tomto
navode kde som pri moznosti tak mi to vypise takuto chybu: skorec is not in the sudoers file. This incident will be reported.
neviete vcom je problem?
-
Lord_Riddick
Amateur
skusil by som to v mc otvorit a ak mas nainstalovany bz2 archiver tak by ti ho mal rozbalit....
Myslim to tak ze spustis konzolu, napises mc, najdes ten archiv a skusis ho otvorit ako normalny folder (enter
)...neviem ci to bude fungovat, ale mohlo by, ja tak rozbalujem vsetky archivy (teda okrem zaheslovanych rarov).
//edit: pripadne ma napadlo skus pouzit unzip
Myslim to tak ze spustis konzolu, napises mc, najdes ten archiv a skusis ho otvorit ako normalny folder (enter
//edit: pripadne ma napadlo skus pouzit unzip
Pomocou parametru z si programu tar povedal, že vstupný súbor je tar, skomprimovaný pomocou gzip. Problém je v tom, že to nie je gzip, ale je to bzip2. Takže namiesto toho parametra z tam dáš j a bude to fungovať (a teda niečo ako tar -jxvf subro.tar.bz2).skorec1 napísal:neviete aky program pouzit na rozbalenie suboru ked mi vzpise taku to chybu?
gzip: stdin: not in gzip format
tar: Child returned status 1
tar: Za běhu programu nastala chyba
ja pouzval prikaz tar -zxvf
koncovka suboru tar.bz2
-
skorec1
Expert
tiez chyba
Kód: Vybrať všetko
tar: bzip2: Nelze exec: není souborem ani adresářem
tar: Z chyby se nelze zotavit: ukončuji se
tar: Child returned status 2
tar: Za běhu programu nastala chyba
Re: Ako sa instaluju programy pod linuxom?
PLS, kre sa instaluju baliky pre synaptic manager? DO DŽA?
Zdravim, taktiez mam linux, konkretne joli 1.2 , fakt dobra vec odporučam, "velmi vela miesta" lebo aj HDD, ale aj dve veci online, jedno od googlu, a druhe od linuxu,konkretne: google 1024mb, a linux 2gb
ale chcem sa opýtať, ako si do joli 1.2 nainstalujem napr: google chrome a ine veci...samozrejme otvorim pridanie, pridám si CHrome, otvori sa mi stranka, z ktorej ho stiahnem, "instalaciu" verziu na joli 1.2, dostahujem, ale dalej sa nepohnem, ževraj sa to robí príkazom, alebo ako, fakt netuším,a chcem sa opýtať, dá sa inštalovať aj EXE subor ? alebo čisto len linuxacke veci... ďakujem
(ps, samozrejme, aj ako sa instaluje: adobe reader, flash player, firefox, a mnoho dalsích vecí ktoré sú aj na linux a mam ich už stiahnute
diki
(ps, samozrejme, aj ako sa instaluje: adobe reader, flash player, firefox, a mnoho dalsích vecí ktoré sú aj na linux a mam ich už stiahnute
stiahni si wine, ale neviem či je aj na joli. Wine slúži na podporovani exe na linuxe. Ináč vy všetci, velice díky, ale zamotali ste ma tak, že už neviem zapnúť ani bootable usb.
-
Jancuk
Professional
V tom joli linuxe máš také že " app center " , kde si všetky tieto tvoje spomínané programy nájdeš a cez to to nainštaluješ