Mam na vas otazku... skusam vselijake finty na obrazkoch, co sa z nimi da robyt a take...(som zaciatocnik... alebo skor este nieco medzi zaciatoc. a lamou:D)... Mam tu obrazok, a chcem z neho vyrezat to biele pozadie... aby bol len ten obrazok a pozadie priesvitne... ako to mam dokazat???
obrazok si otvoris napr vo Photoshope alebo v GIMP-e (free) a to, co chces aby bolo priesvitne prebehnes gumou
potom to ulozis vo formate png (podporuje priesvitne pozadie) a mas hotovo...
Jaj ale som sa z tym natrapil, kym som na to prisiel, ako to mam ulozit... ale ako PNG mi to neslo, stale tam ostavalo to pozadie... tak som to dal ako ikonu, lebo ja som to vlastne aj chcel ako ikonu... tak dik...
Kefas napísal:Jaj ale som sa z tym natrapil, kym som na to prisiel, ako to mam ulozit... ale ako PNG mi to neslo, stale tam ostavalo to pozadie... tak som to dal ako ikonu, lebo ja som to vlastne aj chcel ako ikonu... tak dik...
jojo aký program si použil a ako sa volá ten súbor? .ico? Čo som počul, tak sa dá použiť aj gif pre transparentne pozadie..
V takom prípade je možné, že tá vrstva nemala alfa kanál. V okne s vrstvami na ňu klikni pravým tlačidlom na myši a v kontextovom menu bude niečo ako Pridať alfa kanál (prípadne je to aj v Menu Vrstva - Priesvitnosť - Pridať alfa kanál).
Nastavil som to a aj tak to nide do .PNG iba do .ICO... ked to ulozim a potom otvorim v ACDSee tak je tam biele pozadie... A este... ked to ukladam ako .PNG, naskoci mi tabulka... co mam odskrtnut a co nechat???
ehm, viac ako palicku na oznacenie stacilo pouzit magicku gumu
neviem ci sa mylim, ale v PS musi byt dany obrazok vrstvou v novom obrazku s transparentym pozadim, alebo nie?
Tak vo Firefoxe to aj tak nezistim, bo ten obrazok ma biele pozadie a plocha firefoxu je tiez biela... Ale v Paint.NET (je to podobny program ako Photoshop alebo GIMP) mi to zobrazilo bez pozadia... tak isto aj vo photoshope... tak ze to je asi bez pozadia, ci nie??? Irfanview mi to ukaze aj bez pozadia??? alebo aky program???