Ste v spoločnosti extrovert / introvert ?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...

Správanie v spoločnosti ...

Som introvert
164
67%
Som extrovert
81
33%

Celkom hlasov: 245

d4nt3
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Ste v spoločnosti extrovert / introvert ?

Príspevok od používateľa d4nt3 »

Ako sa správate v spoločnosti priatelov, známych či rodiny ?
Pozornosť upriamená na vás vám vháňa červeň do tváre alebo povzbudzuje v uvoľnenejšiemu správaniu ? Vyjadrite sa pls aj v ankete ! Viem že každý človek má aj z jedneho aj z druhého a čistého asi len tak nenájdeme , preto označte možnosť , ktorá myslíte že prevažuje ...

Ja som prevažne extrovert, čo som pre pár rokmi ešte nebol, vyrovnal som sa s pozornosťou a teraz som podľa niektorých takmer úplne iným človekom. Priťahovanie pozornosti sa pre mna stalo už koníčkom 8) :lol: :wink:
jozinko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jozinko »

Ja som viac introvert. "Rozpravac" je zo mna iba ked som s niekym koho velmi dobre poznam (rodina, priatelka, spolubyvajuci), pri kamaratoch radsej iba pocuvam, som riadna hanblivka :oops:
forgottten
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa forgottten »

Ja teraz budujem na tom, aby som bol vo vnútri vytvoril viac toho postoja, aby som nemal problém byť viac extrovertom ako introvertom.
Som rád, ak ma ľudia počúvajú v spoločnosti, no akonáhle na mňa upriamia pozornosť, či sa mi to páči, alebo nie, moje podvedomie začne spôsobovať, že moje reči prestanú byť také zaujímavé :D... spôsobené zakomplexovanosťou zarytou pôsobením okolia v ďalšej minulosti a potom menšia izolácia od spoločnosti. Keď sa to riadne zmieša vytvára sa skvelý koktail á la introvert! Neodporúčam si objednávať tento kus...

Akonáhle som v spoločnosti dobre známych ľudí, ktorým dôverujem a nie je ich extrémne veľa (nie nad 15) dokážem rozprávať bez problémov a udržať si slovo, to zo mňa ale ešte nerobí leva salóna, cassanovu, či humoristu...
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

dal som ze extrovert ale to len medzi ludmi ktorych dobre poznam, inak si zachovavam odstup. ale zase nie az tak dlho. je to individualne. ak mi niekto "sadne" tak nieje problem. nejake extra mindraky z toho nemam. myslim ze som uplne normalny.

ale niekedy sa divim co vsetko mi ludia povedia o sebe. ja by som to nikdy len tak hocikomu nepovedal.
forgottten
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

zelovoc napísal:dal som ze extrovert ale to len medzi ludmi ktorych dobre poznam, inak si zachovavam odstup. ale zase nie az tak dlho. je to individualne. ak mi niekto "sadne" tak nieje problem. nejake extra mindraky z toho nemam. myslim ze som uplne normalny.

ale niekedy sa divim co vsetko mi ludia povedia o sebe. ja by som to nikdy len tak hocikomu nepovedal.
Hej to aj mne ľudia rozpravajú, majú pocit, že sa môžu pred Tebou otvoriť, nie? Dokonca takáto fráza je pomerne často používaná. Mám pocit, že Ti môžem dôverovať aj keď neviem prečo a pod... myslím, že to vyplíva z psychiky a zo správania...
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

mimkorn napísal:Hej to aj mne ľudia rozpravajú, majú pocit, že sa môžu pred Tebou otvoriť, nie? Dokonca takáto fráza je pomerne často používaná. Mám pocit, že Ti môžem dôverovať aj keď neviem prečo a pod... myslím, že to vyplíva z psychiky a zo správania...
moze byt, aj ked niekedy si myslim ze je to preto ze ludia najradsej rozpravaju o sebe a ked je niekto kto ich pocuva a neprerusuje tak mu povedia aj co nechcu. ale ja som diskretny. vyuzijem az inokedy :smt059
Cuciatko
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Cuciatko »

Medzi ľuďmi ktorých dobre nepoznám som skôr introvert a riadne hanblivá. :oops: No pri najbližších kamarátoch, rodine a najmä priateľovi som celkom ukecaná a myslím, že sa so mnou dá o hocičom porozprávať. Aj ma berú ako "bútľavú vŕbu". No v škole, tam som úplne iná, ako mimo nej. Všetci ma tam berú ako také "tichunké dievčatko"...neviem, možno mám nejaký blok :P
forgottten
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Cuciatko napísal:Medzi ľuďmi ktorých dobre nepoznám som skôr introvert a riadne hanblivá. :oops: No pri najbližších kamarátoch, rodine a najmä priateľovi som celkom ukecaná a myslím, že sa so mnou dá o hocičom porozprávať. Aj ma berú ako "bútľavú vŕbu". No v škole, tam som úplne iná, ako mimo nej. Všetci ma tam berú ako také "tichunké dievčatko"...neviem, možno mám nejaký blok :P
odporúčam odbúrať tento blok čo najskôr v neskoršom čase by sa Ti mohol odburávať oveľa ťažšie (ohýbaj ma mamko kým som malý janko, neohneš ma mamo, keď už budem jano - tak neviem či som to dobre povedal. A významovo to až tak nesedí, ale chápeme sa.) Mne sa stalo to, že v ranom detstve som si vytvoril nejaké komplexy, alebo ako by som to nazval a čím som starší, tým ťažšie sa mi to darí prekonať.
den333
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa den333 »

ked som s ludmi ktorych poznam tak extrovert, ked s novimi ludmi tak introvert radsej si vypocujem nazory a ludi sa snazim odhadnut a potom viem co si mozem dovolit povedat....
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

extrovert v takom zmysle, ze nemam problem sa dat do debaty s ludmi,ktorych nepoznam/ked je o com/, alebo ist tancovat na parket, ked tam je skoro prazdno
a introvert v tom, ze nevykladam hned kazdemu svoj zivotopis a nenecham sa osahavat podnapitymi chlapmi/a je jedno, ci som prave zadana, alebo nie/
a prednasku pred plnou halou ludi by som asi nazvladla.
takze taky stred :)
TFT-kenny
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa TFT-kenny »

ja som urcite extrovert :P ja pokecam s hocikym hocikedy :) aj ked som bez nalady ja neznasam ked som s niekym a dlho sme ticho alebo co velmi rad kecam :) a hanblivka som uuurcite neni ..
Cuciatko
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Cuciatko »

mimkorn napísal:odporúčam odbúrať tento blok čo najskôr v neskoršom čase by sa Ti mohol odburávať oveľa ťažšie (ohýbaj ma mamko kým som malý janko, neohneš ma mamo, keď už budem jano - tak neviem či som to dobre povedal. A významovo to až tak nesedí, ale chápeme sa.) Mne sa stalo to, že v ranom detstve som si vytvoril nejaké komplexy, alebo ako by som to nazval a čím som starší, tým ťažšie sa mi to darí prekonať.
Snažím sa ho odbúrať už dlhšie. No jaksi neviem prísť na nejakú ozaj dobrú taktiku, čo by pomohla a nehanbila by som sa.Samozrejme, je to nevýhoda. No musím sa priznať, že už rok aj dačo je to lepšie.Priateľ mi veľmi dodáva sebadôveru. Lenže stále tam je niečo také...pri čom: Sa hanbím nejak výraznejšie prejavovať v škole a pod. Ľudia väčšinou nechápu, prečo sa vlastne hanbím...že nie je dôvod a tak. Jasné, taká "milá hanblivosť" je v poriadku...ale to som ešte kus za tým. Jasné, jasné...chápeme sa :)
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

extrovent ale iba medzi ludmi ktorych poznam :P ... ale to zalezi aj podla nalady :P
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Myslím si, že som extrovertný typ, ale nie so všetkými jeho charakteristikami ako ich zaviedol Jung.. ako podľa toho, kde mi to vyhovuje a s kým samozrejme som.. :wink:
Eritrea
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eritrea »

myslim ze keby sme boli extroverti, nesedeli by sme pri hojku..ale pri realnych zivych ludoch, v spolocnosti...
akoze ja som medzi kamaratmi zabavac,ale medzi cudzymi som ticha..trochu trva kym sa clovek uvolni, spozna...odviaze bez alkoholu.:P
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Eritrea napísal:myslim ze keby sme boli extroverti, nesedeli by sme pri hojku..ale pri realnych zivych ludoch, v spolocnosti...
Dost mimo myslienka, nemas ten pocit? Cize vsetci introverti sedia pri internete a vsetci extroverti su vonku s ludmi. Ze ma to nenapadlo skor.

No a k teme. Ja som skor introvert, ale zase ked som s ludmi tak nemam problem sa niekym porozpravat ci sa zoznamit s novymi ludmi, no cim vacsia skupina novych ludi, tym to ide tazsie. Dajte mi 1-2 ludi, ktori mi aspon trosku sadnu a kecam v pohode...ked ich je viac, no zacinam sa citit trosku horsie.
Eritrea
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eritrea »

preco mimo myslienka? ...introverti su predsa ludia co su radsej sami, tazko nadväzuju vztahy , su nespolocensky,zdržanlivý, nedôverčivý, vyhybaju sa masam ludi ...podla mna prave takymto ludom vyhovuje chatovat v pohodli svojho domova. naopak extroverti podla mna radsej idu von ako sedia za pc...jasne ze to nesedi na kazdeho...
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M.a.R.o.s.H »

asi extrovert hlavne ked si trosku lognem 8)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Eritrea napísal:preco mimo myslienka? ...introverti su predsa ludia co su radsej sami, tazko nadväzuju vztahy , su nespolocensky,zdržanlivý, nedôverčivý, vyhybaju sa masam ludi ...podla mna prave takymto ludom vyhovuje chatovat v pohodli svojho domova. naopak extroverti podla mna radsej idu von ako sedia za pc...jasne ze to nesedi na kazdeho...
Ja som extrovert ... chytim sa do reci z kazdym a vsade ... Nemam pocit ze by som tazko nadvazoval vztahy a aj tak tu sedim. Proste ked sa mi to tu lubi a mam si tu s kym pokecat, vymenit nazory a vzdialenost to nedovoluje tak preco nie??
Grosay
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grosay »

Som introvert. Teda mam aj svoje extrovertacke chvilky (hlavne pri chlastani), ale zvacsa som introvert. Nie preto, zeby som nebol spolocensky... Je to asi tym, ze nemam rad ludi. Teda mam, ale iba v malom mnozstve. A som rad, ked okolo mna nie je rozruch. Snazim sa zapadnut a byt nepozorovany. Nijako na seba neputam pozornost (aspon myslim), a kto chce, ten si ma aj tak najde.
Napísať odpoveď