DSL opakovane padanie linky
DSL opakovane padanie linky
Ahojte, mam nasledovny problem a uz fakt neviem, koho by som sa mal opytat, takze pisem aj sem.
Historia:
DSL od tcomu vyuzivam uz 3ti rok, prve 2 roky (tj prva zmluva) boli bezproblemove (aspon si na nijaky nespominam), vsetko islo tak, ako to mam zaplatene. Odkedy som si ale predlzil zmluvu na dalsie dvojrocne obdobie zacina sa vyskytovat problem, ktory je predmetom tohoto topiku, coraz viac a viac.
HW:
Velmi vykonny PC, USB modem microcom ad2622 *mala modro/zelena pixla).
SW:
Ziadne problemy, driveri mi od zaciatku ficia bez problemov, mam ten isty modem na 2och roznych PC v byte a oba funguju veselo
Charakteristika problemu:
Sustavne mi vypadava internet. Normalne pracujem, naraz zaznie "plug/unplug" sound z windowsu a to "svetielko", ktore signalizuje synchronizaciu linky s modemom na chvilu zacne blikat (co je velmi velmi zle pretoze ma stale svietit). Nasledkom coho ma vykopne z netu a vyhodi mi hlasku, ze mam zle pristupove heslo/login, ze mam skusit neskor. Popripade inu chybu, napr ze vzdialeny PC neodpovedal a podobne.
Neuveritelne ma to vytaca, kedze nemozem pracovat,stahovat, prichadzam o zakazky.
Maly detail:
Za 3 roky sa nic nemenilo, rozvodna v dome je stale digitalna, ja som v byte tiez nic nemenil a ako som pisal v historii prve 2 roky +- par mesiacov som nemal ziadne problemy. No vsimol som si, ze v noci to pada vyrazne (tj 1-3x) menej ako cez den (kludne aj 30x za den).
Technik mi pocas tusim 2 alebo 3. vyjazdu ku mne povedal, ze toto je teraz velky problem u nas v oblasti. (Byvam v Trencine v najvacsej obytnej zone)
Dodatocne fakty:
Byvam v 40 rocnom panelaku, ale je vo vela veciach zrekonstruovany a ako som povedal, proste nemal som predtym ziaden problem.
Moje teorie:
1) Mam dynamicku verejnu IP, napadlo ma, ze vyhadzuje ma z netu preto, ze Tcom nema dostatok volnych IP a proste ked sa chce niekto iny nalogovat proste ineho vyhodi a priradi mu jeho IPcku. Pomoze zmena na stabilnu sukromnu IP?
2) Mal som zlahunka uvolnene kable v telefonnej pixli (ta mala biela skatulka z ktoreho ide kabel do splitra, z ktoreho potom ide jeden do telefona a jeden do modemu). To mi technik vymenil za pixlu so skrutkami, takze v tomto to neni. Pisem to preto, aby to niekto nahodou nenapisal, ako mozny problem
3) Nezvlada to rozvodna v baraku. To je tiez moznost, ale potom nechapem preco to viac ako 2 roky vkuse (a verte, ze som tu linku zatazoval poriadne - stiahnuteho cez TB dat). Dufam, ze tuto moznost rychlo vylucime, pretoze rozkopat barak a vymenit kable za pol miliona, co este ani nebude zarucovat riesenie problemu fakt ze nemusim.
4) ... vsetko ostatne som uz vylucil.
Prosim o pomoc, kazdy konstruktivny (odborne-technicky vytany) nazor mi svojim sposobom pomoze.
Dakujem
Historia:
DSL od tcomu vyuzivam uz 3ti rok, prve 2 roky (tj prva zmluva) boli bezproblemove (aspon si na nijaky nespominam), vsetko islo tak, ako to mam zaplatene. Odkedy som si ale predlzil zmluvu na dalsie dvojrocne obdobie zacina sa vyskytovat problem, ktory je predmetom tohoto topiku, coraz viac a viac.
HW:
Velmi vykonny PC, USB modem microcom ad2622 *mala modro/zelena pixla).
SW:
Ziadne problemy, driveri mi od zaciatku ficia bez problemov, mam ten isty modem na 2och roznych PC v byte a oba funguju veselo
Charakteristika problemu:
Sustavne mi vypadava internet. Normalne pracujem, naraz zaznie "plug/unplug" sound z windowsu a to "svetielko", ktore signalizuje synchronizaciu linky s modemom na chvilu zacne blikat (co je velmi velmi zle pretoze ma stale svietit). Nasledkom coho ma vykopne z netu a vyhodi mi hlasku, ze mam zle pristupove heslo/login, ze mam skusit neskor. Popripade inu chybu, napr ze vzdialeny PC neodpovedal a podobne.
Neuveritelne ma to vytaca, kedze nemozem pracovat,stahovat, prichadzam o zakazky.
Maly detail:
Za 3 roky sa nic nemenilo, rozvodna v dome je stale digitalna, ja som v byte tiez nic nemenil a ako som pisal v historii prve 2 roky +- par mesiacov som nemal ziadne problemy. No vsimol som si, ze v noci to pada vyrazne (tj 1-3x) menej ako cez den (kludne aj 30x za den).
Technik mi pocas tusim 2 alebo 3. vyjazdu ku mne povedal, ze toto je teraz velky problem u nas v oblasti. (Byvam v Trencine v najvacsej obytnej zone)
Dodatocne fakty:
Byvam v 40 rocnom panelaku, ale je vo vela veciach zrekonstruovany a ako som povedal, proste nemal som predtym ziaden problem.
Moje teorie:
1) Mam dynamicku verejnu IP, napadlo ma, ze vyhadzuje ma z netu preto, ze Tcom nema dostatok volnych IP a proste ked sa chce niekto iny nalogovat proste ineho vyhodi a priradi mu jeho IPcku. Pomoze zmena na stabilnu sukromnu IP?
2) Mal som zlahunka uvolnene kable v telefonnej pixli (ta mala biela skatulka z ktoreho ide kabel do splitra, z ktoreho potom ide jeden do telefona a jeden do modemu). To mi technik vymenil za pixlu so skrutkami, takze v tomto to neni. Pisem to preto, aby to niekto nahodou nenapisal, ako mozny problem
3) Nezvlada to rozvodna v baraku. To je tiez moznost, ale potom nechapem preco to viac ako 2 roky vkuse (a verte, ze som tu linku zatazoval poriadne - stiahnuteho cez TB dat). Dufam, ze tuto moznost rychlo vylucime, pretoze rozkopat barak a vymenit kable za pol miliona, co este ani nebude zarucovat riesenie problemu fakt ze nemusim.
4) ... vsetko ostatne som uz vylucil.
Prosim o pomoc, kazdy konstruktivny (odborne-technicky vytany) nazor mi svojim sposobom pomoze.
Dakujem
-
webmasterr
Medium Professional
-
webmasterr
Medium Professional
este som prave na nete nasiel ze niektorym to robi(odpajanie) s tymto modemom po nainstalovani rozneho softu ktory pracuje s netom (hamachi, antivir, firewall atd..) skusal si preinstalovat OS, resp. format a nanovo?
este tam niekto pisal, ze v pripade ze sa menil DSLam mohli nastat problemy pri niektorych modemoch s nekompatibilitou...
btw skus nieco popozerat aj tu: http://www.dsl.sk/forum.php?action=view&id=4
//hm tak nvm, snazil som sa pomoct
este tam niekto pisal, ze v pripade ze sa menil DSLam mohli nastat problemy pri niektorych modemoch s nekompatibilitou...
//hm tak nvm, snazil som sa pomoct
s hamachi som nehybal pol roka (resp vobec nepouzivam), antivir mam nod, firewall mam len obyc windowsovy a nic ine nemam, nemam rad zapreseny PC. Na druhom PC nije uz uplne nic. Len nod32 a MS office. SW to nebude, pretoze sa to deje nezavysle (na oboch PC) na tom, "co mam pustene" a ako som pisal, je to ovplyvnovane dennou dobou. (Aspon si to teraz myslim)webmasterr napísal:este som prave na nete nasiel ze niektorym to robi(odpajanie) s tymto modemom po nainstalovani rozneho softu ktory pracuje s netom (hamachi, antivir, firewall atd..) skusal si preinstalovat OS, resp. format a nanovo?
----
K tej diskusii
Tak ale preco to nerobilo roky predtym a teraz zrazu ? A na oboch? A rovnakym sposobom? U mna, ked ma vyhodi, sa da nalogovat naspat max do 2-3och minut, nemam proste vypadky netu na "hodiny". Problem je to, ze ja si nemozem dovolit samotny "akt vypadku".vypadky a nemoznost pripojenia mam na programe stale... net mi nejde dlhsie ako 2-3 hodiny a potom sa odpoji na zaklade straty synchronizacie, no uz sa nedokaze pripojit. Mala chybycka straty synchra je v samotnom firmware routra (je to vec pouzivania velkeho mnozstva celkovych pripojeni), ale nemoznost sa opatovne pripojit jeho chybou nie je.... Nepouzivam ziaden z drahych routrov od T-comu a podla zisteni, nie som sam, ktorym sa deje nieco podobne s koncovymi zariadeniami nekupenymi v T-Come... Monopol??
----
Ahaho, presne co som si myslel ja. Cize zeby stacilo len zmanit na sukromnu pevnu IP? Ale to ja nechcem jak cert krizmiro...
Od: miro... | Pridané: 2008-07-15 18:22:45
samozrejme, že padajú i tie od T-comu... monopol bola narážka na celú diskusiu. Mne pri každom ohlasovaní chyby pripojenia i na dobu 3-4 dní tvrdili, že je chyba u mňa, ja si skôr myslím, že nezvládli množstevný nápor zákazníkov s dynamickým pripojením. Proste ak sa stane, že niekto odpadne, tak na jehoi voľnú IP sa naloguje iný a dotyčný čaká, kým sa neuvoľní iná...
vymen modem/router. mne to tiez stale padalo a technik ked mi premeriaval linku povedal ze tieto male modemy boli stavane len na tu zakladnu rychlost 512kbps. a kedze uz dva-tri krat zrychlovali uz nestihaju. podari sa, ze niektore kusy to zvladaju ale z mojich skusenosti mozem povedat ze absolutna vacsina nie. skusal som tri tieto male modemy a ani jeden neudrzal spojenie pri vacsom mnozstve poziadaviek na net, pri stahovani alebo pri dlhsom surfovani.
povodne som mal svoj vlastny modem. dalsi mi prisiel ako novy kus po reklamacii a treti som skusal uplne iny od znamej - cize som vylucil to, ze by mi dali rovnaky kus s inou nalepkou. tak som investoval par tisic do kvalitnejsieho wifi routra aj s wifi kartou (kedze uz nemam kadial tahat kabel) a zatial nemam problem. je to aj investicia do buducna kedze zvlada aj ADSL2 a ADSL2+.
skus si poziciat hociaky iny router trebars len na par hodin a testuj. ak ti to nepadne (o com som rpesvedceny) tak kup nieco lepsie.
//MP4: routrom to neni? tak vies, ked clovek vyskusa tri rovnake kusky a nefunguje poriadne ani jeden a zaobstara si iny typ a ten funguje, tak na tom asi nieco bude
povodne som mal svoj vlastny modem. dalsi mi prisiel ako novy kus po reklamacii a treti som skusal uplne iny od znamej - cize som vylucil to, ze by mi dali rovnaky kus s inou nalepkou. tak som investoval par tisic do kvalitnejsieho wifi routra aj s wifi kartou (kedze uz nemam kadial tahat kabel) a zatial nemam problem. je to aj investicia do buducna kedze zvlada aj ADSL2 a ADSL2+.
skus si poziciat hociaky iny router trebars len na par hodin a testuj. ak ti to nepadne (o com som rpesvedceny) tak kup nieco lepsie.
//MP4: routrom to neni? tak vies, ked clovek vyskusa tri rovnake kusky a nefunguje poriadne ani jeden a zaobstara si iny typ a ten funguje, tak na tom asi nieco bude
No vidim, ze niesom sam ... len problem je, ze mne to pada v desiatkach .. nie 5 az 10 x za den
Tcom
Od: Tcom | Pridané: 2008-06-27 01:05:32
Tcom vypadky 5az 10 x den po pol minute az minute..... nie len ja...uz vyse 2 mesiacov, co to sposobuje? a ziadne odovede typu vir,operacny sys., firewall a modem nepotrebujem pocut.Tcom proste neni 100% net ako si vacsina ludi myslela.
Modemom to nebude, pretoze rovnaky rychlostny program (tj profil) mam uz 3ti rok a prve 2 roky to ficalo uplne v pohode. Opat podotykam ze tie modemy mam 2 na 2och roznych PC a predtym neboli ziadne problemy.
No tak ked si uz teda vyskusal vsetko mozne, modem mas plne funkcny a PCckom to tiez nie je, ostava iba jedine a to im zavolat, pretoze nie je normalne aby toto robilo. Mne to spravi cca raz za 2 tyzdne takze mi to velmi resp vobec nevadi, ale toto bude porucha u nich, vsak za tie 3 minuty co ti ten net nepojde im mozes zavolat, za to nic nedas 
Dakujem za snahu ale ako si si mohol precitat volam tam 2 mesiace prakticky denne ... a vzdy mi povie ten isty bullshit "zadam hlasenie ako vadu technikovi do systemu". To je jedine co mi vzdy nakoniec povedia.miso03 napísal:No tak ked si uz teda vyskusal vsetko mozne, modem mas plne funkcny a PCckom to tiez nie je, ostava iba jedine a to im zavolat, pretoze nie je normalne aby toto robilo. Mne to spravi cca raz za 2 tyzdne takze mi to velmi resp vobec nevadi, ale toto bude porucha u nich, vsak za tie 3 minuty co ti ten net nepojde im mozes zavolat, za to nic nedas
No on sa objavil spominane 2 razy ... raz tu nieco premeriaval a "to bude v poriadku" a druhy krat tu vymienal tu pixlu telefonnu za taku so skrutkami, aby tie kontakty boli napevno ..hojko napísal:Tukan: Treba povedat, ze to dostavas uz dva mesiace a ze technik sa stale neobjavil.
-----------------------------------------------------------------
Cize ked to zrhnieme ostava nam ze to moze byt sposobene
1) nedostatkom verejnych IP tj treba zmenit na sukromnu
alebo
2) oba modemy su zastarale a neutiahnu viac ako 2mbit
alebo
3) zle su rozvody alebo ustredna v baraku
alebo
4) zle su rozvody od baraku k uzlu
alebo
5) je prehustene pasmo a proste to siet nezvlada
zabudol som nieco?
tak podme riesit:
1.) nedostatok ip? o tom pochybujem aj ked...
2.) skusit iny
3.) hmm, skusit modemy v inom prostredi asi nebude pre teba jednoduche. cize skor nic
4.) kedze tento mdoem nema svoje rozhranie asi tazko ty skontrolujes stabilitu linky... v spojeni s bodom 2 by to slo
5.) v tom pripade by ta nemalo odpojit ale zamedzit pripojenie dalsich uzivatelov... aspon tak mi to kedysi bolo povedane na ich linke ale odvtedy sa uz mozno nieco zmenilo
2.) skusit iny
3.) hmm, skusit modemy v inom prostredi asi nebude pre teba jednoduche. cize skor nic
4.) kedze tento mdoem nema svoje rozhranie asi tazko ty skontrolujes stabilitu linky... v spojeni s bodom 2 by to slo
5.) v tom pripade by ta nemalo odpojit ale zamedzit pripojenie dalsich uzivatelov... aspon tak mi to kedysi bolo povedane na ich linke ale odvtedy sa uz mozno nieco zmenilo
To s tym nedostatkom volnych verejnych IP adries nie je tak celkom z mojej hlavy. To mi vravel kamarat, ktory robi technika v Orangi, ze mali presne rovnaky problem s 3g internetom, ze proste nemali dost VIP a furt to padalo, tak si potom kupili VPN domov, zmenili si na sukromnu IP a bolo po probleme ... tak preto ma to napadlo v spojitosti s tymto.callop napísal:tak podme riesit:
2.) skusit iny
Imho jak sa na to pozeram z 99% hlasi chybu 691. Zeby kazda chyba mala svoj protokol? Da sa to nejako zistit co je zrovna ta chyba 691? Mne tam len napise ze Zly login alebo heslo ... ale to je samozrejme hlupost
ano, hovorim ze teraz si uz nemozes byt isty nicim...
a k tej chybe - pravdepodobne bude chyba 691 znamenat zly login
ale nie. je jedno aku chybu ti vyhodi windows podstatne je to ze ti zacne blikat dioda DSL cize neudrzi spojenie. a drz sa toho. teraz mi napadla este jedna vec ale to asi hned zamietnes. od orangeu ten modem huawei ma az dve USB koncovky pre napajanie. je mozne ze jeden usb port dava microcomu malo stavy ak mas dlhy kabel od linky k modemu. ale to je asi len ta posledna moznost...
a k tej chybe - pravdepodobne bude chyba 691 znamenat zly login
ale nie. je jedno aku chybu ti vyhodi windows podstatne je to ze ti zacne blikat dioda DSL cize neudrzi spojenie. a drz sa toho. teraz mi napadla este jedna vec ale to asi hned zamietnes. od orangeu ten modem huawei ma az dve USB koncovky pre napajanie. je mozne ze jeden usb port dava microcomu malo stavy ak mas dlhy kabel od linky k modemu. ale to je asi len ta posledna moznost...
-
Don_Pipino
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Takyto problem mal jeden znamy tiez TN. Ten isty modem.
Najprv sa reklamovalo zariadenie. Chvilu to islo OK, potom zase vypadavalo spojenie. V tedy zvisili linku, kedze si znamy menil program na rychlejsi a mysleli si ze to bude tym. Chvilu to islo, potom zase vypadavalo spojenie. Nakoniec si kupil DSL wifi router a od vtedy to slape.
Najprv sa reklamovalo zariadenie. Chvilu to islo OK, potom zase vypadavalo spojenie. V tedy zvisili linku, kedze si znamy menil program na rychlejsi a mysleli si ze to bude tym. Chvilu to islo, potom zase vypadavalo spojenie. Nakoniec si kupil DSL wifi router a od vtedy to slape.
Do jedneho PC je kabel dlhy asi 50 cm a do druheho asi 4 metre .. tym to nebude ;(callop napísal:ano, hovorim ze teraz si uz nemozes byt isty nicim...
a k tej chybe - pravdepodobne bude chyba 691 znamenat zly login![]()
super takze uz dvaja sme za nedostacujuci modem. mas este nejaky iny navrh ako to otestovat okrem ineho routra? to naozaj ziadny tvoj sused nema na zapozicanie na par hodin jeden router?
a ked to aj nepomoze o com pochybujem tak aspon budes vediet na com si.... uz len jedine rozvody bud v bytovke alebo smerom k telekomunistom.
DSL wifi router? Ale vsak dsl ide cez kabel a wifi "cez vzduch" nie nahodou?Don_Pipino napísal:Takyto problem mal jeden znamy tiez TN. Ten isty modem.