pred odberom sa robi vysetrenie takze je na doktorke ci ta zobere abo nie , btw ja som mal dneska ten isty problem ako som spominal malo som jedol bolo dusno a pred odberom sa odobera vzorka na vysetrenie a po tomto malickomodbere som tiez nevyzeral fit a nechcela ma pustit doktorka alesom ju ukecal heh bo moju krvnu skupinu akurat nemaju a vpohode som to zmakol teda az nato ze par sekund pred koncom odberu mi zasa prislo rosku spatnestella8 napísal:ja by som isla darovat krv..len to neviem ze ked mavam casto nizky tlak ci mozem....
hm, a nedavno mi odobrali asi za skumavku krvi koli vysetreniu a bolo mi potom cely den zle...mohlo to byt od toho, co myslite?
DARUJ KRV DARUJ ZIVOT
-
Runes
Addict
- Kontaktovať používateľa:
-
hojko
Site Admin
Tripmaster: Neviem ci nepotrebujes mat nahodou 18 rokov. Pred darovanim vyplnis dotaznik, tam uvedies alergie, choroby... a potom sa ta este spytaju v podla dotaznika co za lieky uzivas, co mas za alergiu alebo o co ide. Na zaklade toho rozhodnu a oznamia ti co a ako. Takze pokial spravodlivo vyplnis ten dotaznik, tak sa nemas coho bat.
-
Runes
Addict
JJ potrebujes mat 18 rokov minimalne 50kg,v dotazniku sa pytajunatie lieky atreba hovorit pravdu leboked ti krv zoberu a nahodou by tam tie lieky nenasli a tu krv by dakomu dali tak by ho to mohlo zabit, lebo tie v tej krvi ostanu.hojko napísal:Tripmaster: Neviem ci nepotrebujes mat nahodou 18 rokov. Pred darovanim vyplnis dotaznik, tam uvedies alergie, choroby... a potom sa ta este spytaju v podla dotaznika co za lieky uzivas, co mas za alergiu alebo o co ide. Na zaklade toho rozhodnu a oznamia ti co a ako. Takze pokial spravodlivo vyplnis ten dotaznik, tak sa nemas coho bat.
//autoeditácia príspevku ( 29 Jul 2008, 14:28 )

tak to mas pravdu mislim si ze je to dobry skutok niekomu zachranit zivot pretoze nahodou tebe sa to stane a kebyze nikto nema alebo nikdo nechhce mi dat to by si ten pomisleli o nas ti druhy nieje tak?hojko napísal:Tripmaster: Neviem ci nepotrebujes mat nahodou 18 rokov. Pred darovanim vyplnis dotaznik, tam uvedies alergie, choroby... a potom sa ta este spytaju v podla dotaznika co za lieky uzivas, co mas za alergiu alebo o co ide. Na zaklade toho rozhodnu a oznamia ti co a ako. Takze pokial spravodlivo vyplnis ten dotaznik, tak sa nemas coho bat.
-
ANONYMKA17
Light Star
-
vendo
Guru
-
Stenky
Professional
tiez som sa ihiel bal, vlastne stale sa bojim. ide o to hecnut sa. ked uz tam budes necuvnes.Jelko4 napísal:ja uz len ked si tu citam o ihle tak sa mi zahmlieva a ostava zle
mne a sesternici slo o to dokazat si daco, ze to nevzdame. obaja sme totiz antiihlovi
sme tam cakali zopar hodin a kazdu chvilu zajacie umysly
-
hojko
Site Admin
Netrep, nezistia. Po vyplneni dotazniku ti vezmu malicku ampulku, ktora sa vlozi do stroja a nasledne ides este na pohovor s dotaznikom a ak uspejes, tak ides na odber. Ked som bol s kamaratmi, tak este v predvecer vypili mozno zo 8 piv, domov sme mohli ist okolo polnoci a rano o deviatej sme boli uz v nemocnici. Samozrejme vsetko v poriadku. Obaja su fajciari. Ak nieco zistuju, tak to bude podla mna len HIV a zltacka, pripadne este nieco nebezpecne..., ostatne sa bude robit na zaklade dotaznika (napriklad tie lieky).Sheep napísal:Zistia ti skoro vsetko, napr drogy, lieky, stravu, alkohol, nikotin...
dovolim si pochybovat, scasti pravdu, na mieste to je tak ako si hovoril, ale skor ako sa ta krv da pacientovi sa este niekolkokrat kontroluje na velmi vela ochoreni a faktorov, neviem uz co vsetko, ale urcite je to viac ako HIV a zltacka, aspon tak mi to hovorila lekarka ktora to robihojko napísal:Netrep, nezistia. Po vyplneni dotazniku ti vezmu malicku ampulku, ktora sa vlozi do stroja a nasledne ides este na pohovor s dotaznikom a ak uspejes, tak ides na odber. Ked som bol s kamaratmi, tak este v predvecer vypili mozno zo 8 piv, domov sme mohli ist okolo polnoci a rano o deviatej sme boli uz v nemocnici. Samozrejme vsetko v poriadku. Obaja su fajciari. Ak nieco zistuju, tak to bude podla mna len HIV a zltacka, pripadne este nieco nebezpecne..., ostatne sa bude robit na zaklade dotaznika (napriklad tie lieky).
Vyšetrenie darcu krvi pred odberom:
· Rozbor predchádzajúcich ochorení ( anamnéza, predodberový dotazník)
· Základné laboratórne vyšetrenie ( krvný obraz) na posúdenie, či darca je schopný darovať, resp. či odber darcu nemôže poškodiť
· Vyšetrenie lekárom
· Pri prístrojových odberoch sú nutné doplňujúce vyšetrenia( EKG, biochemické vyšetrenie)
· Po odbere sú doplnené vyšetrenia najčastejších krvou prenosných ochorení ( AIDS, žltačka typu B a C, syfilis) a vyšetrenie pečeňových funkcií ( ALT), ďalej krvná skupina a prítomnosť protilátok proti červeným krvinkám
Vyšetrenie darcu by malo nielen vylúčiť poškodenie darcu odberom, ale zachytiť i najčastejšie ochorenia ( vysoký tlak krvi, poruchy srdcového rytmu a pod.).Ide zároveň o preventívnu lekársku prehliadku.
Zdroj
· Rozbor predchádzajúcich ochorení ( anamnéza, predodberový dotazník)
· Základné laboratórne vyšetrenie ( krvný obraz) na posúdenie, či darca je schopný darovať, resp. či odber darcu nemôže poškodiť
· Vyšetrenie lekárom
· Pri prístrojových odberoch sú nutné doplňujúce vyšetrenia( EKG, biochemické vyšetrenie)
· Po odbere sú doplnené vyšetrenia najčastejších krvou prenosných ochorení ( AIDS, žltačka typu B a C, syfilis) a vyšetrenie pečeňových funkcií ( ALT), ďalej krvná skupina a prítomnosť protilátok proti červeným krvinkám
Vyšetrenie darcu by malo nielen vylúčiť poškodenie darcu odberom, ale zachytiť i najčastejšie ochorenia ( vysoký tlak krvi, poruchy srdcového rytmu a pod.).Ide zároveň o preventívnu lekársku prehliadku.
Zdroj
-
olololwtfomg
Expert
-
Runes
Addict
no po dakom otm tyzdni zasa doma a zasa net po rukehojko napísal:Netrep, nezistia. Po vyplneni dotazniku ti vezmu malicku ampulku, ktora sa vlozi do stroja a nasledne ides este na pohovor s dotaznikom a ak uspejes, tak ides na odber. Ked som bol s kamaratmi, tak este v predvecer vypili mozno zo 8 piv, domov sme mohli ist okolo polnoci a rano o deviatej sme boli uz v nemocnici. Samozrejme vsetko v poriadku. Obaja su fajciari. Ak nieco zistuju, tak to bude podla mna len HIV a zltacka, pripadne este nieco nebezpecne..., ostatne sa bude robit na zaklade dotaznika (napriklad tie lieky).
-
Mr.Cumel
Medium Expert
Re: DARUJ KRV DARUJ ZIVOT
Chcel by som sa informovať ohladom darovania krvy. Ako je to s náušnicami ? Pretože jednu v uchu mám, ale chcel by som darovať krv, ale na stránke Slovenskú Červeného krížu tj.:
http://www.redcross.sk/co-robime/darova ... rovat-krv/
.. V odseku Kto nemôže darovať krv? Je písané :
- kto si dal urobiť "piercing" - t. j. prepichnúť uši, nos, peru, obočie alebo kožu na iných častiach tela
To znamená že už nikdy nemôžem darovaŤ krv ? Alebo je tam neaká doba, ktorá musí ubehnúť odo dňa keď som si dal prepichnúŤ ucho ? Mám ju už niečo cez 2 roky.
Prosím niekoho kto sa v tom vyzná o pomoc
http://www.redcross.sk/co-robime/darova ... rovat-krv/
.. V odseku Kto nemôže darovať krv? Je písané :
- kto si dal urobiť "piercing" - t. j. prepichnúť uši, nos, peru, obočie alebo kožu na iných častiach tela
To znamená že už nikdy nemôžem darovaŤ krv ? Alebo je tam neaká doba, ktorá musí ubehnúť odo dňa keď som si dal prepichnúŤ ucho ? Mám ju už niečo cez 2 roky.
Prosím niekoho kto sa v tom vyzná o pomoc
urcite je to len nejaky cas
viem ze ked som si pred par rokmi nadsene cital podmienky, bolo tam myslim 3mesiace pri piercingu a 6 pri kerke, ale to uz vazne lens trielam, pointou je, ze by to malo byt len na nejaky cas...no urcite nie je problem brnknut na cerveny kriz alebo do nemocnice, pripadne sa skocit opytat, mozno sa to zmenilo
síce už dvakrát som ten dotazník vypisoval, no nespomeniem si aká tam bola "lehota", ale našiem som to na ntssr.sk
13. Mali ste posledných 6 mesiacov:
- operáciu, lekárske vyšetrenie alebo ošetrenie, endoskopiu, katetrizáciu ciev ?
- tetovanie, piercing, aplikáciu náušníc, akupunktúru, permanentný make up ?
- poranenie, pri ktorom sa rana alebo sliznica dostala do kontaktu s cudzou krvou alebo
náhodné poranenie použitou injekčnou ihlou ?
http://www.ntssr.sk/o-darovani-krvi/dotaznik-darcu-krvi
13. Mali ste posledných 6 mesiacov:
- operáciu, lekárske vyšetrenie alebo ošetrenie, endoskopiu, katetrizáciu ciev ?
- tetovanie, piercing, aplikáciu náušníc, akupunktúru, permanentný make up ?
- poranenie, pri ktorom sa rana alebo sliznica dostala do kontaktu s cudzou krvou alebo
náhodné poranenie použitou injekčnou ihlou ?
http://www.ntssr.sk/o-darovani-krvi/dotaznik-darcu-krvi