Ubuntu - mensie otazky..
-
kore
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ubuntu - mensie otazky..
Chcem prejst z winu do ubuntu, len sa bojim tohto :
- Mam rozdelene disky, C: D: E:, na to D: by sa nainstaloval ubuntu, viem ze ubuntu formatuje disk podla seba, ze keby nahodou sa nieco podrbalo ako ho dostanem spat na win? cez Particion Magic z hirens boot CD?
- Rozbehnem tam Counter Strike Source?
- Ostatne hadam nemusite, instalaciu programov to je cez tie baliky to viem.
- Chcem si nechat win aj ubuntu, tak ako to musim rozdelit, nechcem aby sa mi stratili nejake data.
- Mam rozdelene disky, C: D: E:, na to D: by sa nainstaloval ubuntu, viem ze ubuntu formatuje disk podla seba, ze keby nahodou sa nieco podrbalo ako ho dostanem spat na win? cez Particion Magic z hirens boot CD?
- Rozbehnem tam Counter Strike Source?
- Ostatne hadam nemusite, instalaciu programov to je cez tie baliky to viem.
- Chcem si nechat win aj ubuntu, tak ako to musim rozdelit, nechcem aby sa mi stratili nejake data.
ked chces dat linux na terajsie D: tak sa mi najviac asi osvedcila moznost danu particiu zmazat (nechat nenaformatovanu) napr cez Partition Magic a pri instalacii zvolim moznost "Pouzit najvacsie suvisle volne miesto"...Linux si ho potom automaticky naformatuje na svoj file system a vytvori si swap...
takto som to instaloval asi 6-7x a zatial som neprisiel o ziadne data...
good luck...
takto som to instaloval asi 6-7x a zatial som neprisiel o ziadne data...
good luck...
-
Lord_Riddick
Amateur
No ak máš iba jednu particiu tak cez live CD program gparted (alt+F2 Gksudo a tam Gparted či tak nejak) si rozdel disk. A potom pri inštalácia iba zvol tvoje miesto, ostatné dáta sa nezmažú
.. btw dávaj pozor. Najprv sprav exented particiu a potom do nej sprav hlavnú particiu a root, prípadne nerob exented ale sprav si hneď hlavnú a potom Swap.
Ak by si s tím chcel pomôcť tak mi napíš na icq, s ubuntu nepracujem moc dlho ale toto ovládam
Ak by si s tím chcel pomôcť tak mi napíš na icq, s ubuntu nepracujem moc dlho ale toto ovládam
-
kore
Light Professional
Este nieco, ktoru verziu mam instalovat 64 ci 32bit? poziadavky splnujem na 64 len sa bojim ze ci programy mi budu fungovat na tej 64 bit. CSko dufam pojde cez WINE
// A co je lepsie?
- Ubuntu
- CentOS
- RedHat
- Mandriva
- Fedora
- Debian
Ak by bol niekto taky dobry a popisal mi ktory system je na to a to dobry.. THX ci su vsetky rovnake?
// A co je lepsie?
- Ubuntu
- CentOS
- RedHat
- Mandriva
- Fedora
- Debian
Ak by bol niekto taky dobry a popisal mi ktory system je na to a to dobry.. THX ci su vsetky rovnake?
Niekto sem niekde poslal porovnanie rôznych distribúcií (nechce sa mi to hľadať). V akejkoľvek distribúcii urobíš to, čo sa dá urobiť aj v inej, takže na tom príliš nezáleží.
64 bitový program bude v 64 bitovej distribúcii fungovať bez problémov. Problém je, že niektoré programy/knižnice sú len 32 bitové (napr. Flash existuje len ako 32b knižnica), takže sa musí inštalovať aj kopec 32b knižníc. Teoreticky by mohli byť niektoré 64b programy rýchlejšie, ako ich 32b verzie (ale rozdiel je minimálny, alebo dokonca žiadny).
64 bitový program bude v 64 bitovej distribúcii fungovať bez problémov. Problém je, že niektoré programy/knižnice sú len 32 bitové (napr. Flash existuje len ako 32b knižnica), takže sa musí inštalovať aj kopec 32b knižníc. Teoreticky by mohli byť niektoré 64b programy rýchlejšie, ako ich 32b verzie (ale rozdiel je minimálny, alebo dokonca žiadny).
XP/Vista má v 64 bitovej verzii rovnaké "problémy" ako má aj 64b Linux (teda, Flash je len 32b, kopec programov je len 32b...)
To, či sa ti viac oplatí 64 alebo 32 bitová verzia musíš vedieť ty (záleží to od programov, ktoré chceš, používať, či ti nevadí, že pri 64b verzii budeš mať nainštalované aj 32b knižnice...).
To, či sa ti viac oplatí 64 alebo 32 bitová verzia musíš vedieť ty (záleží to od programov, ktoré chceš, používať, či ti nevadí, že pri 64b verzii budeš mať nainštalované aj 32b knižnice...).
ubuntuCore. napísal:Este nieco, ktoru verziu mam instalovat 64 ci 32bit? poziadavky splnujem na 64 len sa bojim ze ci programy mi budu fungovat na tej 64 bit. CSko dufam pojde cez WINE
// A co je lepsie?
- Ubuntu
- CentOS
- RedHat
- Mandriva
- Fedora
- Debian
OT: ake su nevyhody toho, ze by boli nainstalovane aj 32b kniznice? ma to aj ine nevyhody ako zbytocne obsadenie ramky? thx za odpoved (nechcem to pisat o post dalej kvoli zbytocnemu spamu).chrono napísal:To, či sa ti viac oplatí 64 alebo 32 bitová verzia musíš vedieť ty (záleží to od programov, ktoré chceš, používať, či ti nevadí, že pri 64b verzii budeš mať nainštalované aj 32b knižnice...).