Karel Kryl
-
Začiatok Konca
Professional
Karel Kryl
Čo si myslíte o tomto spevákovi?.. O jeho aktivitách počas okupácie?.. O jeho skladbách?..
len tak v skratke pre tých, ktorí nemajú ani šajnu.. http://sk.wikipedia.org/wiki/Karel_Kryl
len tak v skratke pre tých, ktorí nemajú ani šajnu.. http://sk.wikipedia.org/wiki/Karel_Kryl
-
mehmed
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ja som počúval jeho pesničky už ako decko. to, čo robil, o čom spieval bolo dosť odvážne vtedy a keby nebol býval taký populárny, tak by ho isto komouši odstránili.
jeho hudba je dosť kvalitná, ktovie, či vlastne tí ľudia, čo žerú landu vôbec vedia, kto je autor morituri te salutant...
v každom prípade ho žeriem.
jeho hudba je dosť kvalitná, ktovie, či vlastne tí ľudia, čo žerú landu vôbec vedia, kto je autor morituri te salutant...
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Skvelý pesničkár, jeden z najlepších akých Česko-Slovensko malo. Texty jeho piesní mali mnohé do seba. No (ako bolo už povedané) s dnešnými textami je to poslabšie, priam úbohé.
Mám rád celú jeho tvorbu, no mojou srdcovou trojicou sú piesne Pochod Gustapa, Bacil, Braniboři v Čechách.
Postrehol som na sebe, že sa mi dobre pájkujú elektronické obvody pri hudbe Karla Kryla
.
Mám rád celú jeho tvorbu, no mojou srdcovou trojicou sú piesne Pochod Gustapa, Bacil, Braniboři v Čechách.
Postrehol som na sebe, že sa mi dobre pájkujú elektronické obvody pri hudbe Karla Kryla
-
P41NK1LL3R
Light Professional
Karel Kryl bol výborný pesničkár, jeho texty majú hlbokú myšlienku a svoj význam nestrácajú ani v dnešnej dobe (a to nielen v súvislosti s obzretím sa za minulosťou...)...
Moja najobľúbenejšia pieseň od neho je "Bratříčku, zavírej vrátka" ...
Moja najobľúbenejšia pieseň od neho je "Bratříčku, zavírej vrátka" ...
-
twardykamen
Medium Professional
-
zvonenie33
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
morituri te salutant vyslo na albume Večer s písni Karla Kryla pro Český národmehmed napísal:ja som počúval jeho pesničky už ako decko. to, čo robil, o čom spieval bolo dosť odvážne vtedy a keby nebol býval taký populárny, tak by ho isto komouši odstránili.
-
Začiatok Konca
Professional
-
twardykamen
Medium Professional
-
Sagittarius
Guru
Jeho texty sú nadčasové a to takmer všetky,možno až na tie, kde priamo venuje okupácii. Je to jeden z mála interprétov, ktorých počúvam kvôli textu (síce to by sa dalo povedať väčšine česloslovenských interprétov), ale Krylove piesne aj kvôli zmyslu, tých textov, čo u väčšiny ostatných bohužiaľ absentuje...