podlozka pod laserovu mys
-
Šu-Do
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
ok.. teda ak si pod laserovu mysku vyberiete zlu podlozku tak sa vam stane nieco taketo
neviem, ci sa to moze stat aj pri normalnom pouzivani.. alebo len pri takych prudkych pohyboch
mno ale ja som sa uz rozhodol, ze kupim teda eXactMat
http://www.razerzone.com/p-84-razer-exa ... rface.aspx
alebo Destructor...
http://www.razerzone.com/p-80-razer-des ... rface.aspx
kedze si chcem teda kupit Lachesis, tak asi skor Destructor..
neviem, ci sa to moze stat aj pri normalnom pouzivani.. alebo len pri takych prudkych pohyboch
mno ale ja som sa uz rozhodol, ze kupim teda eXactMat
http://www.razerzone.com/p-84-razer-exa ... rface.aspx
alebo Destructor...
http://www.razerzone.com/p-80-razer-des ... rface.aspx
kedze si chcem teda kupit Lachesis, tak asi skor Destructor..
jj na lachesis som pocul tiez dost negativnych ohlasov.. ako na hranie zevraj vpohode, ale pri beznej praci ma nejak extra precitliveny senzor na vibracie, takze sa hybe aj ked stoji (napr pri pisani na klavesnici) .. to som len cital, tak neviem. A ExactMat mam doma.. sice pekne ze je obojstranna.. ale stale pouzivam SPEED stranu, control sa mi zda prilis hruba 
-
luto
Darca
Rozlisenie DPI udava preciznost senzora a teda cim viac tak by si mal poradit aj s vacsimi nerovnostami.hojko napísal:luto: Kde si prisiel k takej hluposti co sa tyka grafika a 800DPI??? Nieco take ako rychlost senzora ti nic nehovori???
PS: rozlisenie dpi nieje zavisle aj na pohybe kurzora napr. sprava dolava ??
opravte ma ak sa mylim ??
Necham si poradit dakujem.
KoCi THX, zase som o nieco mudrejsi
cim vyssie rozlisenie, tym si vie lepsie poradit s mensimi nerovnostami. Ano vyssie DPI ma vplyv na to, ze mensou drahou na podlozke, prekonas vacsiu drahu kurzorom na obrazovke - je to dane tym, ze dokaze snimat povrch detailnejsie. Ale - naco mi je ultra vysoke DPI a nizsia rychlost snimania senzora, pripadne komunikacie s PC, ked potom ma myska nie uplne plynuly pohyb, pripadne je nepresna? Co mam z toho, ze sa s mysou ako grafik pohnem centimetrovym posunom po podlozke a prekonam celu dlzku po monitore, ked sa nedokazem trafit do konkretneho jedneho pixela (lebo to lieta jak sproste)? Povedzme, ze vyska DPI urcuje skor presnost a detailnost snimania povrchu, ale ked je senzor pomaly, nemusi stihat reagovat na zmenu polohy (niektore mysi napriklad neregistruju ze si s nimi pohol o pol milimetra, co je podla mna dost - ked sa potrebujes trafit do konkretneho bodu).. Pripadne opacny pripad pomalsieho senzora - lahko ho "utrhnes" rychlejsim pohybom (tj kurzor ti uleti, alebo ostane stat, pripadne jeho pohyb nezodpoveda tomu pohybu, co si chcel vykonat (draha je kratsia, alebo naopak - dlhsia)
Spomeniem napriklad mysku MX 1000 Laser od Logitechu - mala sice "len" 800dpi senzor, ale bol natolko rychly, ze si uvedomoval aj nepatrne pohyby po podlozke a grafik s nou dokazal pracovat. Kdezto MX Revolution je na tom velice biedne.
Spomeniem napriklad mysku MX 1000 Laser od Logitechu - mala sice "len" 800dpi senzor, ale bol natolko rychly, ze si uvedomoval aj nepatrne pohyby po podlozke a grafik s nou dokazal pracovat. Kdezto MX Revolution je na tom velice biedne.
-
Šu-Do
Redeemer
tomu sa hovori rychlost zrychlenia.. alebo acceleracia.. na tych novych sa to pohybuje od 1.5 do 2.5 m/sKoCi napísal:Pripadne opacny pripad pomalsieho senzora - lahko ho "utrhnes" rychlejsim pohybom (tj kurzor ti uleti, alebo ostane stat, pripadne jeho pohyb nezodpoveda tomu pohybu, co si chcel vykonat (draha je kratsia, alebo naopak - dlhsia)
//autoeditácia príspevku ( 04 Aug 2008, 19:39 )
ok nasiel som nieco zaujimave... testovanie vrcholovych laseroviek na (nepodlozkovom povrchu).. ako je drevo, koberec, casopis, papier alebo karton...
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... itstart=14
S dpi je to tak ako s megapixelmi pri fotoaparatoch. Kedysi to bolo potrebne zvysovat, pretoze vsetky zariadenia mali male rozlisenie a v praxi to bolo malo pouzitelne, lenze dostali sme sa do doby, kedy je 2000 dpi maximalne postacujuce a vyrobcovia uz nevedia ako zaujat, tak to zvysuju dalej. Je to to iste ako 10-12 Mpix v amaterskych fotoaparatoch alebo 5 Mpix v mobiloch...
A pre hracov je aj tak najdolezitejsia uz spomenuta rychlost senzora, no s tou maju dnes problemy iba najlacnejsie mysky.
Ale u mna si tymto Razer iba upevnil poziciu firmy, ktora stavia hlavne na marketingu a tu poziciu si pevne drzi vdaka pozlatenym usb konektorom
No ale viac k teme: laserovu mysku pouzivam s obycajnou latkovou podlozkou, ktoru maju v Tescu za 30 korun a v CzechComputeri dokonca za 12
Je prijemne makka, ma spravny odpor pri pohybe a hlavne je sialene lacna, takze v pripade zaspinenia/poskodenia si netreba lamat hlavu s cistenim alebo vyrovnavanim. Uvazoval som aj nad niecim lacnejsim od Steelpadu (napriklad spominana Qck), ale nevidim ziadny prakticky dovod, preco by mala byt lepsia ako ta lacna latkova.
A pre hracov je aj tak najdolezitejsia uz spomenuta rychlost senzora, no s tou maju dnes problemy iba najlacnejsie mysky.
Ale u mna si tymto Razer iba upevnil poziciu firmy, ktora stavia hlavne na marketingu a tu poziciu si pevne drzi vdaka pozlatenym usb konektorom
No ale viac k teme: laserovu mysku pouzivam s obycajnou latkovou podlozkou, ktoru maju v Tescu za 30 korun a v CzechComputeri dokonca za 12
Preco? Pretoze aj ked su to urcite kvalitne mysky, tak sa mi nepaci ten marketing, ktory zavadza neskusenych zakaznikov. Pozlateny usb konektor ti je na uplne totalne holy kkt, pretoze sa prenasa digitalny a nie analogovy signal, ktory je citlivejsi na rusenie a preto sa napriklad na audio konektoroch pouziva pozlatenie, ale na usb je uplne zbytocne.
A tisicky dpi su tiez len marketingom, pretoze ... (to ste spominali uz vyssie).
//edit: Tymto si u mna osobne Razer ziskava povest firmy, ktora robi produkty pre hracov, ktori sa chcu citit ako pr0gameri, viem, ze to tak vobec nemusi byt a ze mozno niektori progameri s razerkami hraju, ale mne je ta firma nesympaticka podobnym sposobom ako Apple.
Taky Logitech alebo Microsoft proste vyrobi kvalitnu mys, do popisu da zakladne parametre a je vystarane, nemusia ohurovat zbytocnostami.
A tisicky dpi su tiez len marketingom, pretoze ... (to ste spominali uz vyssie).
//edit: Tymto si u mna osobne Razer ziskava povest firmy, ktora robi produkty pre hracov, ktori sa chcu citit ako pr0gameri, viem, ze to tak vobec nemusi byt a ze mozno niektori progameri s razerkami hraju, ale mne je ta firma nesympaticka podobnym sposobom ako Apple.
Taky Logitech alebo Microsoft proste vyrobi kvalitnu mys, do popisu da zakladne parametre a je vystarane, nemusia ohurovat zbytocnostami.
-
Šu-Do
Redeemer
Filipito
nekupuj taku mys kvoli 8000 dpi, ja mam 4000 dpi a to je fakt len take nieco, ako volakedy na grafikach vela mega na pamäti, ale pritom to VGA nevyuzije.. v tomto pripade dpi nevyuzijes ty, ba naopak, bude ti to prekazat take vysoke DPI...
ja som sa tesil na 4000 dpi... jo je to najs, ze kopirujes pri rozliseni 1280*1024 na sirku kazdy jeden pixel z tych 1280... celkom dobre pri miereni na dialku.. ale je to sakra citlive aj ked mas niiizku sensitivitu... vsak musis skusit sam, aby si pochopil
ja hram na 500.. windows 1250
//GothaR
nj marketing razeru je presne ako pises... ale k razeru som sa obratil kvoli ich stylu spracovania mysiek a klavesnici... hlavne Lycosa... pekne obycajne rozlozenie klaves, ziadne nadbytocne klavesy atd.. (mozno pre niekoho uzitocne, pre mna nie
) mysi.. ziadne futuristicke srandy ako ma logitech.. samozrejme.. Logitech je dominant na trhu, co sa kvality tyka
ja som sa tesil na 4000 dpi... jo je to najs, ze kopirujes pri rozliseni 1280*1024 na sirku kazdy jeden pixel z tych 1280... celkom dobre pri miereni na dialku.. ale je to sakra citlive aj ked mas niiizku sensitivitu... vsak musis skusit sam, aby si pochopil
//GothaR
nj marketing razeru je presne ako pises... ale k razeru som sa obratil kvoli ich stylu spracovania mysiek a klavesnici... hlavne Lycosa... pekne obycajne rozlozenie klaves, ziadne nadbytocne klavesy atd.. (mozno pre niekoho uzitocne, pre mna nie
Su-Do: este som to editol 
K tvojmu prispevku: Ja mam klavesnicu Logitech Wave, vacsinu specialnych klaves vyuzivam a skvela je hlavne makka podlozka na zapastia a inteligentne rozlozenie klaves delete, end, home a insert. 5 rokov som fungoval s IntelliMouse 4 v spojeni s latkovou podlozkou (optika, 800 dpi, rychly senzor, ktory sa mi rychlym pohybom za cely ten cas nepodarilo zblbnut ako lacne genius mysky) a az vcera som presedlal na laser(ms wireless laser 6000 v2). Rozdiel medzi myskami nevidim, pretoze senzor ma rovnaku rychlost snimania (6000 obrazkov za sekundu) a po pripojeni novej mysi som kvoli vyssiemu dpi musel akurat znizit citlivost vo windowse. Jednoducho drotove mysi dosiahli dostatocnu uroven kvality uz pred tymi 4-5 rokmi a bezdrotove az neskor, pretoze teraz baterky vydrzia pol roka, co vtedy nebyvalo zvykom
K tvojmu prispevku: Ja mam klavesnicu Logitech Wave, vacsinu specialnych klaves vyuzivam a skvela je hlavne makka podlozka na zapastia a inteligentne rozlozenie klaves delete, end, home a insert. 5 rokov som fungoval s IntelliMouse 4 v spojeni s latkovou podlozkou (optika, 800 dpi, rychly senzor, ktory sa mi rychlym pohybom za cely ten cas nepodarilo zblbnut ako lacne genius mysky) a az vcera som presedlal na laser(ms wireless laser 6000 v2). Rozdiel medzi myskami nevidim, pretoze senzor ma rovnaku rychlost snimania (6000 obrazkov za sekundu) a po pripojeni novej mysi som kvoli vyssiemu dpi musel akurat znizit citlivost vo windowse. Jednoducho drotove mysi dosiahli dostatocnu uroven kvality uz pred tymi 4-5 rokmi a bezdrotove az neskor, pretoze teraz baterky vydrzia pol roka, co vtedy nebyvalo zvykom
to bol jokeŠu-Do napísal:Filipitonekupuj taku mys kvoli 8000 dpi, ja mam 4000 dpi a to je fakt len take nieco, ako volakedy na grafikach vela mega na pamäti, ale pritom to VGA nevyuzije.. v tomto pripade dpi nevyuzijes ty, ba naopak, bude ti to prekazat take vysoke DPI...
ja som sa tesil na 4000 dpi... jo je to najs, ze kopirujes pri rozliseni 1280*1024 na sirku kazdy jeden pixel z tych 1280... celkom dobre pri miereni na dialku.. ale je to sakra citlive aj ked mas niiizku sensitivitu... vsak musis skusit sam, aby si pochopilja hram na 500.. windows 1250
Razer nepredava kvalitu, ale vacsi pocet dpi na mysi podla mna. Kamaratovi odisli za rok dve Copperheadky, kvoli tym ich "super" senzorom. Odkedy si kupil MX518 vobec sa nestazuje. Co sa klavesnic tyka. Su-Do, nemas problem so zosuchanim tej gumy na klavesach? Cital som to kdesi, tak by ma to zaujimalo.
-
Šu-Do
Redeemer
mam ju od oktobra a nemam problem s lamanim, osuchanim hocicoho.. jedine ked tak, okolie klavesnice je z leskleho tmaveho materialu, na ktorom je velmi vidno prach a otisky... inak co sa mysi aj klavesnice tyka, je to super..yazoo napísal:Co sa klavesnic tyka. Su-Do, nemas problem so zosuchanim tej gumy na klavesach? Cital som to kdesi, tak by ma to zaujimalo.
inak ako guma mi to nepripada, skor taka divna poloumelina.. samozrejme nie komplet umele..