REPRODUKTORY (3k-4k)

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Jungle »

ST1 napísal:Whisper nepochopil si to on chcel 2.1 a ked kupi tie logitechy tak moze predsa odpojit 2-3 repro a nehovorim ze by hrali bez nich lepsie ide iba o to ze ked nema dat kam tie ostatne repro takze tj dost vazny fakt...dalsia vec doma mam Tesly raju f poho ale tie novsie zostavy ked ides do technics/magnat/jamo/q-aqoustic a pod znaciek neporovnatelne vyssia kvalita tam je hlavne zvukovo a kvalitne...
Ja som to pochopil... Mňa zaráža to, ako môže niekoho napadnúť kúpiť si 5.1 a odpojiť nejaké repro... Ďaľšia vec je, že dnešné 2.1 ani 5.1 natoľko dobré charakteristiky ako Tesla určite nemajú - minimálne kým kupuješ v cenovej hladine 2-3 tisíc... technics/magnat/jamo/q-aqoustic - ani jedny z týchto nezoženieš za takú cenu... A aké Tesly doma máš? A aký máš zosík? Ak teda môžem vedieť...

Ak chce nahrávať hudbu, môže siahnúť po tých štúdiových - pri PC mu to zahrá lepšie, ako Tesly. Ja som to posudzoval z hľadiska, že sa budeš aj pohybovať po izbe / byte a teda potrebuješ dobrý zvuk v celom priestore. Na nahrávanie sa mu štúdiové repro budú vyhovovať najviac...
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Whisper na domace nahravanie mu budu dobre prakticky akekolvek lepsie reproduktory ktore maju vyrovnanu charku :) aspon ja to tak vidim z mojho hladiska.BTW som velmi spokojny ako som pisal :)
Jake44
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Jake44 »

A mozte mi aj poradit nejake konkretne teslacke? Nepotrebujem 20cm reprak zas neprehanajte :D ale tiez nie 2".
Zatial u mna vyhravaju tie Behringer MS20. Ved aj tak ich budem mat len pri PC takze asi 50cm od ucha...
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

vypadaju super...len neviem ci vykreslia aj uplne hlboke hlbky pekne...ked ich rozsah je od 65HZ...ale inak sa mi zdaju byt velmi dobre...neviem ci taketo repro maju bassreflex...mozno ze neces bassi az take aby ich bolo citit...tj jedno ale myslim si ze ked si vsetko dobre nastavis tak ti ich pekne vykreslia...vysky s tymi nebue problem lebo maju vysoky frekvencny rozsah...
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Napríklad moje Tesly jasne počuť už od 30 Hz, pričom od 40 Hz hrajú bez útlmu - to nemám z brucha, bývalým majiteľom to bolo merané :wink: Takže preto som radil Teslu... Konkrétne je to zostava 1PF 067 08... Ten basák má 25cm a zahrá také hĺbky, že padnete na zadok... Ako som písal, rinčali (nielen naše) garážové dvere :twisted: Nad ním je stredový a vpravo výškový, takže hrajú krásne naozaj po celom pásme... To proste treba počuť :P

Btw. tie na foto sú moje - fotil to bývalý majiteľ a nájdete o nich na http://www.repromania.net/tesla/ruzne-r ... 067-08.php
Prílohy
tesla-1pf-067-08-04.jpg
tesla-1pf-067-08-10.jpg
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

ST1 to akoze ked reproduktor nema bassreflex tak nezahra hlboke basy?Bassreflex sa robi podla nejakeho cinitela uz si presne nepametam alebo ked ti ten cinitel vyjde vacsi ako urcita hodnota urobis na bedni bassreflex ak vyjde mensi neurobis.Tam nejde o to ze ked mas na bedni "ďžuru" tak to da hlboky bass.Whisperove bedne idu prikladom
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

ok ale je vzdy lepsie mat bassreflex a potom to citit nemusis potom viacej pridavat cez ekvalizer...o to mi slo kazdy ma iny pocit ztoho co tam potrebuje ja by som repro uz radsej bral s bassreflexom...ok tj jedno chlapcovi sme poradili dost toho...
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Nie jej vzdy lepsie mat bassreflex taras hluposti.Bassreflex ma kadejaka moderna bedna len preto lebo kupujuci ocividne nezasveteny do tematiky si povie "ma to dieru, bude to dobre".A taky si aj ty.Chlapcovi sme poradili hovno poradil mu max Whisper a Makovnik ;-)
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

No...zalezi hlavne od typu repro na niektorych je bassreflex a na nektorych ne...a preco ? no preto lebo nektore repro to nepotrebuju vobec a nektore j..takze to ti moze byt ukradnute...
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

:sleeping: http://www.repromania.net/teorie/co-je-bassreflex.php

Bassreflex mávajú repráky, ktoré potrebujú posilniť výstup na nízkych tónoch, pretože membrána ich nie je schopná dostatočne silno zahrať. Pri 5.1 sa používajú preto, aby mali subwoofery ten klasický dunivý zvuk - keďže väčsina ľudí posudzuje celé zostavy podľa "ktorá duní viac, je lepšia"... Na filmy to je možno dobré, ale tým to aj končí... Hudba sa na tom vôbec, ale vôbec počúvať nedá... Konkrétne ma napadajú Logitech X-230, to je úplná katastrofa... 1500 Sk stáli aj moje Tesly (tie 3-pásmové)... Na nich mám ekvalizérom stiahnuté basy, keďže izba je pre ne dosť malá, tak sýto hrajú... A to bassreflex samozrejme nemajú

Sme tu dosť rozvinuli offtopic, už by asi aj stačilo :D Pre jeho potreby (nahrávanie) by som bral tie štúdiové, ak má aj niečo iné, na čom bude počúvať hudbu... Resp. možno mu aj na hudbu budú stačiť tie štúdiové :)
Jake44
Medium Expert
Medium Expert

Takze mam zobrat tie Behringer monitory? Prosim, este sa k nim niekto vyjadrite...
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa luto »

Zober si tie, ako sa citis financne. Pomerne su dost vyrovnane. Ak chces Proaudio budes mat vacsi vykon a trochu viacej kvality. Tie behringery su bohatsie na vybavu. Maju v sebe equalizer, co vela ludi privita, nemusi ho upravovat SW-rovo a co ma hlavne prekvapilo, ze ma kopec vstupov mna zaujal Opticky vstup. ( To by sa moja starucka Digifire 7.1 potesila ) Takze zhrnme si :

Vykon, spracovanie, vyssia cena - Proaudio
EQ, konektivita, nizsia cena - Behringer
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Studiove monitory sa oznacuju ako nearfield, teda su urcene pre blizky posluch. Nie vsetky bedne je mozne takto pouzit a nieje to dane tym, ci su velke alebo male.
Pri kupe pasivov netreba zabudat, ze k nim treba zosilnovac, co tie monitory uz maju, avsak ostatne spominane bedne (okrem hrackam k PC) nie.
Behringer bude dobra volba. Iba, ze najdes este nieco ine, ale to asi dost tazko.
Jake44
Medium Expert
Medium Expert

Takze k tymto Behringerom uz nic ine nepotrebujem, len ich zapojim do PC?
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

JJ, len pripojis a hraju.
Pokial ide o zvuk, tak cca zajtra mam dokoncene 2pasma a tu je zase zvuk o niecom inom (porovnatelne s komercakmi za 6-8tis), akurat ze cena je 4tis. a treba k nim zosicok.
Jake44
Medium Expert
Medium Expert

Nie, dakujem vsak za ponuku. Zoberiem tie Behringery...uvidim co to da :) Vsetkym dik za rady...
Napísať odpoveď