SKOLA, PRACA alebo ANI JEDNO ???
-
forgottten
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Študujem na strednej škole zatiaľ, nepracujem, ale robím všetko preto, aby som si zabezpečil budúcnosť a dobrý job, pôjdem na 95% na výšku (5% keď dakto vyhrá lotériu, alebo nejaká iná podobná okolnosť meniaca rapídne život) a z výšky neviem fakt čo budem robiť, som veľmi zmätený zatiaľ ako dieťa, ale viem, že sa mi dariť bude... (áno áno, rozumiem, že sa to nedá vedieť, ale ak si to nebudem myslieť teraz, nechcem vidieť výsledky potom)
zalezi od pristupu zamestnavatela. niekto pozera na diplom, certifikaty, etc a niekto chce vidiet znalosti. ja osobne ked som prisiel na pohovor, tak som vobec nedostal otazky ci mam vysoku skolu alebo ci mam nejake certifikaty. zaujimave bolo len ci viem anglicky a co viem. a potom som musel v anglictine dokazovat, ze sa danej problematike naozaj orientujem. je to individualne. vysoka skola je podla mna dolezita a onedlho to bude brane ako samozrejmost.c.a.r.n.e. napísal:co myslite ako je v dnesnej dobe dolezita vysoka skola? ak sa niekto chce venovat povedzme pocitacom tak vacsina pracovnych ponuk ani nevyzaduje vysoku skolu, u vacsiny staci maturita+odborne vedmosti v danej oblasti a da sa zarobit velmi slusne aj bez vysokej skoly
k teme: pracujem (v HP) a vyska bude externe.po ukonceni bakalara predpokladam, ze pojdem na denne studium ak to praca umozni.
zatial nejako nepocitujem nutnost mat VS. ponuk mi prislo pozehnane a z pracovnych pozicii som si mohol vyberat. ale to asi len pre to, ze som mlady.
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Doštudoval som, terázky robím, ale pôjdem ďalej študovať. V našej (tak trochu aj hladnej) doline je pracovných príležitostí pomenej, lebo vraj sa s týmto krajom počíta na turistický ruch a rekreáciu - a keďže za kuchára / čašníčku / hoteliéra / chyžnú som neštudoval, zohnať si tu prácu podľa svojho gusta je bez známostí celkom fuška. Z IT tu jedine frčia pozície pre programátorov od výmyslu sveta, prípadne občas nejaký support cez telefón
.
Pokračovať v štúdiu chcem preto, lebo pociťujem že ma mnoho vecí na strednej škole nestihli naučiť a mňa to dosť mrzí
. Síce v terajšom zamestnaní som sa tiež priučil pár vecí, no nevidím v ňom veľmi perspektivitu do budúcnosti. A viem celkom určite, že keď sa budem uchádzať o nejakú náročnejšiu pozíciu, tak tam zoberú skôr niekoho iného kto sa v problematike vyzná, než mňa + dodatočne ma doškolovať v danej oblasti.
Pokračovať v štúdiu chcem preto, lebo pociťujem že ma mnoho vecí na strednej škole nestihli naučiť a mňa to dosť mrzí
popri skole uz dlhu dobu externe robim, dokonca som mal aj dve taketo brigady, ale to sa uz dalo velmi tazko stihat a teraz cez prazdniny robim-manualne na odreagovanie a aj priucenie fachu...neviem ci som jediny, ale mna praca popri skole naozaj bavi a preto chcem ist aj na VS, resp. musim kedze som na gympli...
//btw poznal som chlapika(cca 40r), ktory mal doktorat s historie a robil so mnou administrativu v O2 za 50Sk/h a napr. moj otec ma len priemyslovku a uz skoro 15 rokov je technicky riaditel a sucast manazmentu istej firmy....cize ist/neist na VS je tak na uvazenie, ale myslim, ze je to velmi individualne
//btw poznal som chlapika(cca 40r), ktory mal doktorat s historie a robil so mnou administrativu v O2 za 50Sk/h a napr. moj otec ma len priemyslovku a uz skoro 15 rokov je technicky riaditel a sucast manazmentu istej firmy....cize ist/neist na VS je tak na uvazenie, ale myslim, ze je to velmi individualne
-
triple
Guru wannabe
pracujem 5 dní v týždni 8 hodín normálny job.. referent nákupu a popri tom študujem. pred mesiacom som ukončil Bakalára a pokračujem ešte dva roky na ing..
ale neni to sranda ked človek príde uťahaný po ťažkom dni v práci a ešte do rána sa učiť bo cez den nestíha.. ale dá sa to zvládnuť
máme výhodu že niektoré veci vieme z praxe a na niektorých veciach sa musím total smiat ked profák prednáša z určitou vážnosťou o nejakom probléme a dobre viem že je to hovadina
ale neni to sranda ked človek príde uťahaný po ťažkom dni v práci a ešte do rána sa učiť bo cez den nestíha.. ale dá sa to zvládnuť
máme výhodu že niektoré veci vieme z praxe a na niektorých veciach sa musím total smiat ked profák prednáša z určitou vážnosťou o nejakom probléme a dobre viem že je to hovadina
-
Vesper
Professional
Cez prazdniny pracujem (vacsinou manualne kedze zatial ako absolvent gymnazia vela skusenosti na kvalifikovanejsie roboty nemam) ako kazde leto koniec koncov lebo je to akurat cas na zarobenie penazi ked chce clovek kupit nieco vacsie plus pochytit nejake tie skusenosti ktore sa mozu a nemusia zist. A hlavne je to pre mna dost motivacia ucit sa pretoze si pocas kazdej letnej brigady hovorim ze by som to nechcel robit na dobu neurcitu.. Pocas skoly pracujem pomenej obcas nejaka jednorazova brigada cez vikend na vykrytie nakladov na blbosti (chaty, cestovanie, drobnosti) proste aby som nemusel stale pytat od rodicov. Teraz akurat pojdem na VS tak si asi dam od brigad chvilu pokoj kym nenabehnem na system a potom hadam zas raz za cas. Ale pracu na plny uvazok alebo aj ciastocny ale proste kazdy den a podobne by som pocas skoly v ziadnom pripade nerobil
-
Fabo
Hardcore addict
No ja som si na prazdniny po mature konecne zohnal stabilnu brigadu (vlani ma to moc netrapilo, bol som doma tak som bol doma, ale teraz uz som sa v polke juna neskutocne nudil
) a tak si v ramci obmedzenych moznosti zarabam do zakladu na VS kedze ako spomenul Vesper tak po prichode na vše sa budem musiet venovat nabehnutiu na system. Brigadu popri skole vsak potom beriem ako samozrejmost.
triple: je sice fajn ze vies z praxe veci a smejes sa tomu co hovori profesor, ale daj si pozor aby sa na skuskach nesmial on
triple: je sice fajn ze vies z praxe veci a smejes sa tomu co hovori profesor, ale daj si pozor aby sa na skuskach nesmial on