Pocitac mi sam vypina!!!

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Lyson2580q
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Lyson2580q »

Jelko4 napísal:Ja som tam mal tiez tu nalepku,odlepil som ju uplne a ked som to isiel potom reklamovat tak som ju tam prilepil s troskou lepidla,a zobrali mi to normalne na reklamaciu.
no vies nebudem riskovat roztrhnutie..co ked mi napr. zhori maticna...tak potom si ju musim cvakat sam ked bude pretrhnuta nalepka..a ked nie tak to hradi predajca...

//autoeditácia príspevku ( 03 Aug 2008, 18:34 )
GothaR napísal:Tak si v speedfane pusti graf a na pocitaci spusti nieco, co poriadne vytazi procesor, napriklad daj komprimovat nejaky film cez winrar s najlepsou kompresiou a sleduj ako sa ta teplota zvysuje. Ak sa pocitac restartne, tak to skus znova a porovnaj teploty. Je mozne, ze mas v biose nastavenu teplotu pre ochranu cpu na nizku hodnotu, to potom treba zvysit. Ak sa to stane pri teplote cez 80 stupnov, tak to uz moze byt problem s chladicom.
tomasito13: tak si toho videl malo, pretoze taketo PC sa (bohuzial) bezne predavaju.
mam dat graf CPU???
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

ak sa tak vsetkeho bojis daj si reklamovat komp ak nemozes zmenit neaky komponent tak naj ti ho zmeni predajca
Lyson2580q
Zablokovaný
Zablokovaný

Filipito napísal:ak sa tak vsetkeho bojis daj si reklamovat komp ak nemozes zmenit neaky komponent tak naj ti ho zmeni predajca
a aka ma byt priemerna teplota procesora????
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

akeho?
Lyson2580q
Zablokovaný
Zablokovaný

Filipito napísal:akeho?
no napr. toho mojho :D
IMI
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

taky si jak mókuš.. jemne odlep nalepku sprav to co ti hovorili pop. ked je tam prach povysavaj ho , potom zisti aka je teplota . vypni pc daj naspet bocnicu nalep nalepku. a mas to ..
sry ale nechcelo sa mi davat ciarky :D
Lyson2580q
Zablokovaný
Zablokovaný

IMI napísal:taky si jak mókuš.. jemne odlep nalepku sprav to co ti hovorili pop. ked je tam prach povysavaj ho , potom zisti aka je teplota . vypni pc daj naspet bocnicu nalep nalepku. a mas to ..
sry ale nechcelo sa mi davat ciarky :D
a ty vysavas svoj pc????pomaha to??? :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Lyson2580q napísal:a ty vysavas svoj pc????pomaha to??? :D
Pomaha, ale vole najprv sprav s tym grafom ako som ti pisal vyssie. Daj tam graf CPU pre obidve jadra, mozes prihodit aj disk.
Lyson2580q
Zablokovaný
Zablokovaný

GothaR napísal:Pomaha, ale vole najprv sprav s tym grafom ako som ti pisal vyssie. Daj tam graf CPU pre obidve jadra, mozes prihodit aj disk.
no mam to

//autoeditácia príspevku ( 03 Aug 2008, 19:14 )
tak co mi odporucate teraz???
Prílohy
suhrn.jpg
graf.jpg
Gothar
Moderátor
Moderátor

A nevyplo ho? Tak potom to budu asi tie ramky a urcite nie chladic na CPU. Resp. pri akej prilezitosti sa ti vypina?
Lyson2580q
Zablokovaný
Zablokovaný

GothaR napísal:A nevyplo ho? Tak potom to budu asi tie ramky a urcite nie chladic na CPU. Resp. pri akej prilezitosti sa ti vypina?
no teraz ho nevyplo.....no vypol sa asi 4 krat ...no raz som hral hru ...raz so nieco stahoval....niekedy sa vypol aj ked som napr. iba pisal vo worde....ale vzdy po vypnuti sa hned za sekundu zapol....
a aka ma byt teplota na mojom procesori????a do akej vysokej teploty to znesie pc..cca..
no a aka je chyba s tymi ramkami-----
Gothar
Moderátor
Moderátor

To ti uz presne neporadim a mozno uz bude lepsie dat ho na reklamaciu, ale predtym este skus preinstalovat windows. Procesor znesie v pohode aj tych 90 stupnov, ale z dlhodobeho hladiska to uz na neho neposobi dobre.
Lyson2580q
Zablokovaný
Zablokovaný

GothaR napísal:To ti uz presne neporadim a mozno uz bude lepsie dat ho na reklamaciu, ale predtym este skus preinstalovat windows. Procesor znesie v pohode aj tych 90 stupnov, ale z dlhodobeho hladiska to uz na neho neposobi dobre.
no prave vcera som preinstaloval windows....a co mam powedat ked pojdem do predajne????prave na zajtra tam idem lebo som si objednal ramku..
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

Ak sa ti dá pozri sa zo zadu skrine cez mriežku či sa ti vôbec ventilátor na chladiči procesora točí, lebo v speedfane máš cpu fan 0RPM.
Lyson2580q
Zablokovaný
Zablokovaný

Goten napísal:Ak sa ti dá pozri sa zo zadu skrine cez mriežku či sa ti vôbec ventilátor na chladiči procesora točí, lebo v speedfane máš cpu fan 0RPM.
no tak ja som otvoril pc a napocital som 4 ventilatori...a vsetky sa tocili....
goten
VIP
VIP

Lyson2580q napísal:no tak ja som otvoril pc a napocital som 4 ventilatori...a vsetky sa tocili....
Stiahni si everest a v ňom si klikni na senzory a pozri aké otáčky majú ventilátory. Môžeš skúsiť aj benchmarky na pamäť a CPU - uvidíš či sa ti pri nich reštartuje PC.
Lyson2580q
Zablokovaný
Zablokovaný

Goten napísal:Stiahni si everest a v ňom si klikni na senzory a pozri aké otáčky majú ventilátory. Môžeš skúsiť aj benchmarky na pamäť a CPU - uvidíš či sa ti pri nich reštartuje PC.
no stiahol som si ten everest mas tam aj obrazok je to v poriadku????
no vyskusal som aj tie benchmarky a pc sa nerestartoval??? je to dobre alebo zle????
Prílohy
everest.jpg
test.jpg
goten
VIP
VIP

Otáčky ventilátora chladiča CPU sú veľmi nízke. Neznižoval si otáčky v speedfane? Ak áno daj všetky znova na 100% a pozri opäť senzory v evereste. Ak nie tak s najväčšou pravdepodobnosťou bude zlý ventilátor.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Goten napísal:Otáčky ventilátora chladiča CPU sú veľmi nízke. Neznižoval si otáčky v speedfane? Ak áno daj všetky znova na 100% a pozri opäť senzory v evereste. Ak nie tak s najväčšou pravdepodobnosťou bude zlý ventilátor.
Keby bol zly ventilator tak by mu to snad restartovalo vzdy pri zatazi, lenze ono sa to tak nesprava :!:
Lyson2580q
Zablokovaný
Zablokovaný

Goten napísal:Otáčky ventilátora chladiča CPU sú veľmi nízke. Neznižoval si otáčky v speedfane? Ak áno daj všetky znova na 100% a pozri opäť senzory v evereste. Ak nie tak s najväčšou pravdepodobnosťou bude zlý ventilátor.
ked dam vsetko na 100% tak sa senzori v evereste nezvysia vzdy je to kolo tych 760RPM...ale ako nahle vypnem speedfan tak dve ventilatori ostanu na 100% ale tie druhe dve sa same prepnu na 33% preco???
a kolko ma byt RPM na procesore???cca???
Napísať odpoveď