Inštalovanie XAMPP na Ubuntu (x64)

Všetko ohľadom Linuxu...
adamico
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Inštalovanie XAMPP na Ubuntu (x64)

Príspevok od používateľa adamico »

Zdravím.

Mám nainštalované na svojom počítači Ubuntu (8.04) (až jeden deň a zároveň prvý čo pracujem s linuxom). Potreboval by som tam sputiť XAMPP (poprípade iný balíček webservra ktorý obsahuje apache, mysql, mailserver, ssl a pod..) avšak pri pokuse o zapnutie xampp:

Kód: Vybrať všetko

/home/adamico/lampp/lampp start
vypíše nasledujúce:

XAMPP is currently only availably as 32 bit application. Please use a 32 bit compatibility library for your system.
Čo som sa dočítal, tento problém by mal pominúť po aktualizovaní ia32-libs príkazom

apt-get install ia32-libs
.

Avšak po zadaní tohoto príkazu vypíše nasledovné:

Načítavajú sa zoznamy balíkov... Hotovo
Vytvára sa strom závislostí             
Reading state information... Hotovo
ia32-libs je už najnovšej verzie.
0 aktualizovaných, 0 nových inštalovaných, 0 na odstránenie a 0 neaktualizovaných.
a tvári sa že má knižnice aktualizované, ale problém so sputením XAMPP stále pretrváva. V čom je chyba ? (som si vedomý toho že niekde robím chybu, ale koneic koncov, s linuxom pracujem prvý deň)
Charger
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Charger »

asi najlepsie bude ked sa toho svinstva co najrychlejsie zbavis :lol: pripadne si kup daku mudru 500 stranovu knihu aby si zvladol zakladnu obsluhu linuxu :lol:
adamico
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Charger napísal:asi najlepsie bude ked sa toho svinstva co najrychlejsie zbavis :lol: pripadne si kup daku mudru 500 stranovu knihu aby si zvladol zakladnu obsluhu linuxu :lol:
ktorého svinstva ? xampp alebo celého linxu ? :lol:
ved ja nepotrebujem do detailov vedieť všetko o linuxe, ja s ním len začínam preto aby som mal aký-taký rozhľad o rôznych operačných systémoch a nie len o windowse..
Charger
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Charger »

ja som otestoval v priebehu minuleho tyzdna setky najpouzivanejsie distribucie a ma zaujalo len Kubuntu a openSuse, aj to nie na dlho...
adamico
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Problém som vyriešil

Proste som si otvoril /home/adamico/lampp/lampp v textovom editore a vymazal tú časť ktorá sa stará o túto chybovú hlášku:

XAMPP is currently only availably as 32 bit application. Please use a 32 bit compatibility library for your system.

a všetko mi ide :lol: :lol:

:lock:
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Buď to tam zabudli, alebo to tam nechali schválne (a niekde v dokumentácii je napísané, aby si to, po nainštalovaní tých knižníc vymazal). :)
adamico
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

chrono napísal:Buď to tam zabudli, alebo to tam nechali schválne (a niekde v dokumentácii je napísané, aby si to, po nainštalovaní tých knižníc vymazal). :)
Je to možné, dokumnetáciu som nečítal..
Napísať odpoveď