Pas
-
bambula.17
Novice
Pas
mozem sa spytat ci tu niekto vie ci potrebuejm pas ked cchem ist vlakom do bulharska cez nmadarsko a rumunsko?dakujem
-
Black.Raven
Medium Star
nie som si sice 100% isty, ale v roku 2005 som bol v Londyne a potreboval som pas...a ak sa nemylim tak podla zakona je zakazane vynasat obciansky preukaz mimo republiku (neviem, ci to este plati, ale pred par rokmi to tak urcite bolo)...
v kazdom pripade by som si radsej vybavil ten pas a neriskoval, ze ma na hraniciach poslu domov...
v kazdom pripade by som si radsej vybavil ten pas a neriskoval, ze ma na hraniciach poslu domov...
-
Black.Raven
Medium Star
inak je mozne cestovat na obcanak do roznych statov ktore niesu v EU, mna na obcanak pustili do Chorvatska a Ciernej Hory a tusim nejaky uzivatel davnejsie pisal ze ide do Svajciarska na obcanakDoklady na vstup, tranzit a pobyt občanov SR nepresahujúci 3 mesiace:
* platný cestovný pas alebo
* platný občiansky preukaz
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Mam dojem ze CH aj ako neclen EU je v Schengene, takze asi preto. Obciansky potrebuete aj do Schengenu, musite mat pri sebe preukaz totoznosti, v Schengene ale nepodliehate hranicnym kontrolam. Mimo Schengen, teda aj do RO a BG potrebujete preukazat totoznost pri hranicnej kontrole, ale nemusi to byt pasom, staci OP.
-
tomasito13
Star
Re: re
v shengenskom priestore nemas hranice a mozes chodit ako chces, teda v rakusku som bol naposledy ked este hranice boli, teraz ale myslim ze tam nic nie jeMonako2 napísal:ked osoba nema pas a je mladsia ako 15, cize nema ani OP tak moze ist len tak napriklad do rakuska?
-
profik
Light Professional
mohol si zabocit na ukrajinu a hned by si zistil, ze pas je potrebny. Je vela krajin do ktorych sa nedostanes bez pasu, je ich ovela viac ako krajin do ktorych mozes ist len z obciankou.majooo napísal:Tento rok som siel do bulharska cez madarsko a rumunsko len s obciankou....pas nepotrebujes vyhodis zbytocne liter...
pas kazdopadne brat so sebou, aj ked busom to nemusi byt take nutne ako lietadlom. ale na druhej strane: po ceste, alebo na mieste dovolenky sa ti nieco stane a flojdi sa s tebou bez pasu nebudu ani rozpravat, rovnako v zdravotnickych zariadeniach
a prachy to vyhodene niesu, lebo pres vstup na uzemie oboch Britskych ostrovov ale aj Svajciarska, Lichtensteinska a Vatikanu je potrebne mat pas. to uz ani nehovorim o vyletoch a praci mimo EU
a prachy to vyhodene niesu, lebo pres vstup na uzemie oboch Britskych ostrovov ale aj Svajciarska, Lichtensteinska a Vatikanu je potrebne mat pas. to uz ani nehovorim o vyletoch a praci mimo EU