.MORPHEUS. napísal:V BIOSE mam taku kolonku Graphics Aperture Size [64MB] , a krafiku mam 256MB samozrejme AGP , ked to dam na 256MB v biose ovplivni to vykon grafickej ? aj ked v malom meritku ? DIKI
Nijako ti to nepomoze. Mas zrejme aj na doske integrovanu grafiku a preto mas v biose tuto moznost, vyhradit urcitu cast z pamate ram pre pouzitie ako video pamat. Velkost pamate /nie rychlost a typ pamati / je celkovo asi to najmanej podstatne v zohladneni na vykon grafickej karty, vo vseobecnosti, co sa beznych kariet tyka.
pato83 napísal:Velkost pamate /nie rychlost a typ pamati / je celkovo asi to najmanej podstatne v zohladneni na vykon grafickej karty, vo vseobecnosti, co sa beznych kariet tyka.
To chceš povedať, že menšia a rýchlejšia pamäť je lepšia ako väčšia a pomalšia?
pato83.. táto voľba nesúvisí s integrovanou grafikou. Mali by to mať všetky dosky s AGP radičom.
Svojho času to možno malo svoje opodstatnenie (v časoch AGP 2x a grafík s 32MB pamäte), avšak dnes je rozdiel zanedbateľný.
Na Tvojom mieste to nastavím na 128MB alebo 256MB.. prípadne vyskúšam aj iné hodnoty. Inak niekedy boli doporučenia na dvojnásobok hodnoty pamäte grafiky, ale 512MB mi pripadá byť prehnané.
brm napísal:pato83.. táto voľba nesúvisí s integrovanou grafikou. Mali by to mať všetky dosky s AGP radičom.
Svojho času to možno malo svoje opodstatnenie (v časoch AGP 2x a grafík s 32MB pamäte), avšak dnes je rozdiel zanedbateľný.
Na Tvojom mieste to nastavím na 128MB alebo 256MB.. prípadne vyskúšam aj iné hodnoty. Inak niekedy boli doporučenia na dvojnásobok hodnoty pamäte grafiky, ale 512MB mi pripadá byť prehnané.
Nieco v tom zmysle sa mi marilo, ale nebol som si isty. Tak diki. Ale to ako to nastavit, tak sa mylis, bo on ma grrafiku s 256MB pamate a pochybujem, ze mu bude treba este do plusu dalsia.
Spyx napísal:To chceš povedať, že menšia a rýchlejšia pamäť je lepšia ako väčšia a pomalšia?
Ano, presne to chcem povedat. Lebo vzdy sa velkost video pamate drzi na urcitom "rozumnom" minime.
To si zo mňa robíš prdel? 8600GT? Mainstream jak prasa. 8500 porovnávať nechceš? Alebo ešte lepšie, 8400!
Buď skutočný macher! Porovnaj 8800GT 256 GDDR3 vs. 8800GT 512 DDR2.
8800GT 512MB DDR2 porovnáš ťažko, pretože taká karta nieje (teda aspoň som žiadnu takú na nete nenašiel). Pri 8600GT 256MB DDR3 a 512MB DDR2 je Memory Bandwidth rovnaký. Tu je test 8600GT 256MB DDR3 a 8600GT 512MB DDR2.
Goten napísal:8800GT 512MB DDR2 porovnáš ťažko, pretože taká karta nieje (teda aspoň som žiadnu takú na nete nenašiel). Pri 8600GT 256MB DDR3 a 512MB DDR2 je Memory Bandwidth rovnaký.
To je síce fajn, ale málo pamäti, hoc aj so svetelnou rýhlosťou, ti je k výkonnému jadru na nič. Akurát brzdí výkon karty.
Ako som už napísal, pri výkonejších kartách ja ti rýchla pamäť na nič, pokiaľ nie je dostatočne veľká. Jedine, že by si hral pri nízkych rozlíšeniach a s nízkou kvalitou textúr. Ale kto by to robil, keď má výkonnú kartu? Ja som videl testy, kde taká 256 megová GeForce 8800GT je nepoužiteľná.
Menšie FPS zase problém nie je, pokiaľ ostane na plynulej úrovni. Ale zase kto v dnešnej dobe pchá pomalšie pamäte ako GDDR3 do high-end grafík? V mainstreame sa ešte nájdu takí "vypečenci", ale to je len na oblbnutie zákazníkov, keď dajú úplne zbytočných 512 mega RAM.
Konštatovanie, viac pamäte je lepšie, nie je úplne jednoznačné, keďže to závisí na viacerých rôznych faktoroch. Je logické, že hra vo vysokom rozlíšení pôjde lepšie na grafickej karte, čo má viac pamäte. Ale ak sa bude porovnávať výkon pri rozlíšení, ktoré zvládne aj karta s menšou pamäťou, tak tam dosť výrazne záleží aj na rýchlosti.
Ja hry nehrávam, takže možno je to tak, že ľudom záleží len na vysokom rozlíšení a kopci detailov (a všetko ostatné je druhoradé).