kolaps XP

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Sphinx
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

kolaps XP

Príspevok od používateľa Sphinx »

zdravim vsetkych

takze mam takyto problem nainstaloval som si cistu instalaciu XP nejake tie prehravace+ovladace nainstaloval som si DOD-source a hned ako si hru spustim obrazovka sa zakockavy zelenymy kockami PC ztuhne a nereaguje na nic akurat hudba hra dalej..myslel som si ze je to nejakym patchom alebo cim.. tak som resetol WIN a pri bootovani ked uz zobrazi logo Xp tak je take kockave resp su po nom pasiky a nespusti sa..monitor sa vypne do setriaceho modu ako keby PC nebezalo .riesil som to opatovnym reinstalom...znova drivery.... nainstaloval som inu hru World in conflict... ten isty pripad pouzil som ine graf drivery ako predtym a znova stvorceky a nasledne nespustenie ..dotretice reinstal s resetom biosu ..pozeram film naskocia zelene stvorceky pc ztuhne ale zvuk ide dalej...znova poslkodene logo a pri nacitavani vypne monitor a nerobi nic ... nevie niekto co je s tym ??

teploty v norme aspom podla toho co som stihol zmerat cca 57~70 °C gpu
neviem kupil som monitor 22 widescreen a tyzden som nebol doma vratil som sa a zistil takyto problem...neviem ci to nieje nadmerna zataz na pc resp vga

dakujem za vsetky rady

CPU A64 3500+ | MB MSI K9N-Neo | RAM Kingston DDR2 2x1024MB 800mhz | VGA Asus gf7600gs 256|monitor LCD PRestigio 22"w | HDD Seagate 250GB-16MB SATAII+Western D. 80GB | case DeluxWorld,midi 400W, silver.-black/ razer krait
PunkPD
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa PunkPD »

Prejdi ramky memtestom, pozri co pise SMART na disk, povysavaj vsetken prach v bedni, skus si poziciat inu graficku.

Inak ja som teras prisiel s dovolenky a tiez mi hned po zapnuti zasekol komp. :lol:
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

Inštaloval si najnovšie drivery či drivery z CD čo si mal k doske resp. grafike. Napíš aký máš PC(hardware) a OS detailnejšie (Windows XP SP2, SP3?). Pozri v prehliadači udalostí či a aké sú tam zaznamenané chyby. V device managery pozri či tam nieje nejaký konflikt hardwaru.
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

mam SP2 win XP,drivery najnovsie a popis pc je hore :)
goten
VIP
VIP

Sphinx napísal: ...popis pc je hore :)
Ups tak to som si nevšimol. :) Máš nejaké chyby v prehliadači udalostí? A Device manager?
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

DM nic ziadne kolizie tento pc mam cca 2 rok a nic sa nedialo az teraz...
goten
VIP
VIP

Ja by som skúsil odinštalovať drivery k doske aj grafike, prečistiť to ccleanerom a nainštalovať ešte raz + update directx. Kockatý obraz máš len pri úvodnom logu či stále? Ak máš nainštalovaný nejaký codecpack tak ho odinštaluj. Ak to nepomôže, tak vyskúšaj, ak máš možnosť dať tam inú grafickú kartu. máš dva moduly ram, jeden vyber a uvidíš čo to povie. Popozeraj sa v biose či tam netreba niečo nastaviť na grafiku. Monitor máš zapojený do grafiky cez DVI či VGA? Ak cez dvi skús to prepojiť cez vga (ak sa ti dá).
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Goten napísal:Ja by som skúsil odinštalovať drivery k doske aj grafike, prečistiť to ccleanerom a nainštalovať ešte raz + update directx. Kockatý obraz máš len pri úvodnom logu či stále? Ak máš nainštalovaný nejaký codecpack tak ho odinštaluj. Ak nepomôže skús, ak máš možnosť dať tam inú grafickú kartu. máš dva moduly ram, jeden vyber a uvidíš čo to povie. Popozeraj sa v biose či tam netreba niečo nastaviť na grafiku. Monitor máš zapojený do grafiky cez DVI či VGA? Ak cez dvi skús to prepojiť cez vga (ak máš tú možnosť).
monitor vga pripojenie a kockate mam na zaciatku hru/film neskor logo boot ale tym to skonci dalej sa pc nezapne prosto monitor sa prepne do offline modu a tym to hasne cpu bezi hdd hrci ale nie ako pri praci..len tak aby sa nepovedalo.... do win sa nedostanem iba v nudzovom rezime ale tam som nic nezistil..ram som vymenil znova reinsalol win sledujem teploty a scanujem antivirakom..
goten
VIP
VIP

Pri inštalácií windows si formátoval pomaly či rýchlo? Skontroluj disk na chyby. Zapoj monitor cez dvi. VGA kábel od monitora máš dobre zapojený v grafike aj v monitore?
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Goten napísal:Pri inštalácií windows si formátoval pomaly či rýchlo? Skontroluj disk na chyby. Zapoj monitor cez dvi. VGA kábel od monitora máš dobre zapojený v grafike aj v monitore?
dvi nemam moznost..dal som NTFS rychlo (viem ze to zmaze len cilindre)ale ani pomaly nepomohlo... kabel je zapojeny pciE precistene aj grafika ... no uvidim co to spravy bojim sa daco instalnut ak mi to ma znova padnut 2x reinstal dnes stacil :D potrebujem ete pc na zajtra mam tu dake veci na kopírovanie a nece sa mi znovu reinstal ked to mam skopcene za par min...
goten
VIP
VIP

Ak ti to zatial ide bez problémov, vytvor si bod obnovenia. Keď niečo nainštaluješ a znova ti to bude blbnúť tak obnov systém z núdzového režimu. Ak sa to ani po obnove systému neupraví tak to bude pravdepodobne hardwarová chyba.
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Goten napísal:.., vytvor si bod obnovenia. ...
ako ?:D
goten
VIP
VIP

Štart/všetky programy/príslušenstvo/systémové nástroje/obnovenie systému. Keď to pustíš tak tam budeš mať dve možnosti:1. obnoviť systém, 2. vytvoriť bod obnovenia. Tak dáš tú druhú možnosť. Keď budeš obnovovať systém tak prvú možnosť.
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Prisiel som na pricinu toho kolapsu pomocou ATITool som zistil ze mam nejaky ten shader alebo modul pamate poskodeny a ked sa zapne automaticky system pada

Dakujem Gotem-ovy za snahu
17
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 17 »

Ak mozem poradit... Ak sa v tom vyznas (HW) tak vsetko poodpajaj... Zober ejaky jemny stetec a poutieraj prach.. Ak mas kompresor, tak vyfukaj selu bednu s nim.. Potom pooprasuj aj HW komponenty... Vsetko daj na svoje miesto a skus, co sa stane...

Ake nepojde, tak ma este napada, ze moze byt chyba v HDD pripadne slaby zdroj... Inak uz fakt neviem :( Zrejme servis... :o
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

zarobenie17 napísal:Ak mozem poradit... Ak sa v tom vyznas (HW) tak vsetko poodpajaj... Zober ejaky jemny stetec a poutieraj prach.. Ak mas kompresor, tak vyfukaj selu bednu s nim.. Potom pooprasuj aj HW komponenty... Vsetko daj na svoje miesto a skus, co sa stane...

Ake nepojde, tak ma este napada, ze moze byt chyba v HDD pripadne slaby zdroj... Inak uz fakt neviem :( Zrejme servis... :o
:D pozri si prispevok nad tebou :)
17
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 17 »

Aha.. Bolo to tym, ze som si otvoril tuto temu.. A potom som urychlene musel na dlhsiu chvylu prec.. Potom som sa vratil a odpisal. Tak pardon.

Mimochodom, som rad, ze sa ti to podarilo vyiesit ;)
h2oBong
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

a

Príspevok od používateľa h2oBong »

ahojte mam taky problem neviem co s nim poradite mi SS
Napísať odpoveď