KHL (Kontinentálna hokejová liga)

O športe...
Sagittarius
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

KHL (Kontinentálna hokejová liga)

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Čo vravíte na tento projekt?

Ja si myslím, že by to mohla byť zaujímavá konkurencia pre NHL. Avšak sa po NHL dosť opičí. A je to ešte spôsob akým môžu ruskí oligarchovia prezentovať svoje bohatstvo.

Ale najviac ma zaujali divízie, ktoré sa vytvorili na to aby mužstvá ušetrili na cestovaní a čase. Tieto divízie sa však žrebovali a tým pádom sa stalo, že v jednej divízii, sa stretnú dva najvzdialenejšie kluby súťaže Riga a Chabarovsk. Tak v tom počínaní naozaj nevidím zmysel.
ledenaster
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ledenaster »

Velmi sa tesim ze aspon ako taka konkurencia sa vytvorila pre NHL....
Ako aj Liga Majstrov....konecne sa hokej aspon scasti dostava na poprednu priecku popularity ako futbal :P
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M.a.R.o.s.H »

uvidime,podla mna ked im daju ovela vacsie platy,co sa teraz aj deje tak budu odchadzat ako na beziacom pase,aleidu tam hlavne starsi hraci,alebo menej uspesni,ale napr.emery kvoli money 8)
den333
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa den333 »

no je to taka zdrava konkurencia pre KHL a som rad lebo odisli tam niektory hraci z NHL ktory mali slabsie vykony a tak teraz nebudu hrat v nejakej omnoho slabsej lige ako NHL...som zvedavy co bude po prvom rocniku...
jukaza
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jukaza »

Tak urcite potrva az sa to rozbehne ale NHL ma co robit aby si udrzala prestiz...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

jukaza: NHL urcite s prestizou problem nema, ved sa hra uz nejaky ten rok a ziskat Stanley Cup je snom kazdeho hraca. Kym sa na rovnaku uroven dostane KHL, tak to este potrva nejake to desatrocie.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Zhrnul by som to asi takto:

hrať NHL a vyhrať = veľká prestíž
hrať KHL a vyhrať = tučné konto
jukaza
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:jukaza: NHL urcite s prestizou problem nema, ved sa hra uz nejaky ten rok a ziskat Stanley Cup je snom kazdeho hraca. Kym sa na rovnaku uroven dostane KHL, tak to este potrva nejake to desatrocie.
Nema to je pravda zatial nie.. ale kto vie co bude za takych par rokov??hm?? Staci ze zacnu odchadzat nielen "stary" hraci ale i mlade talenty .... a mas problem;)
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

mlade ruske talenty sa uz mozu vykaslat na NHL
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

brm napísal:Zhrnul by som to asi takto:

hrať NHL a vyhrať = veľká prestíž
hrať KHL a vyhrať = tučné konto
a ja by som doplnil :wink: , KHL = daňová sloboda, čoho jasným príkladom je Alexei Yashin, ktorý poprel a vylúčil akýkoľvek návrat do NHL a samozrejme dôvod je jasný peniaze :)

btw. ako píše Hojko, určité obdobie bude trvať kým KHL získa svoju prestíž (ktorú mimochodom môže lahko nadobudnúť aj tým, že sa ako je v jej pláne rozšíri o švedske či fínske tými),

Gagarinov pohar nema v porovnani so Stanley Cupom žiadnú slávu, avšak aj Lord Stanley kupil pohar za da sa povedať bagateľ a nech mi skúsi niekto vyčísliť hodnotu original Stanley Cupu teraz :?:
jukaza
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Nj, urcite to bude isty cas trvat no zober si napriklad mladych hracov z Europy:ak nastane to co KHL planuje a to je ze sa k nej pridaju Fínska,Švédska a neskôr možno aj Ukrajinska a Ceska cast ligy tak si myslim ze mladi hraci nebudu mat zaujem o NHL! Preco?? No tak v prvom rade 80% hracov ktori sa dostanu do klubov,sa hned dostava na tzv. Farmu,kde sa sice vravi ze "hraju" v zamori no opak je pravdou.
A co KHL?? No zatial som nic nepocul zeby mali oni nejaku farmu takze to znamena ze budu zapajat vsetkych hracov do ligy.Dalsim lakadlom su jednoznacne peniaze,pretoze KHL ma velmi dobry financny zaklad a to su hlavne Ropne spolocnosti ktorym nebude robit problem dotovat ligu.

A ked si to nakoniec vsetko zhrnies tak zistis ze nebude mat kto hrat v NHL!! Lebo "stary" hraci bud pojdu od hokeja prec alebo zacnu hravat v KHL za slusne peniaze ktore by im v NHL urcite nedali.

A zo svojimi hracmi moc toho nenahraju i ked su aj ich hraci kvalitni,no ale vacsia cast hracov je z Europy...
Takze.......
Trogar
Novice
Novice

www.khl.sk

Príspevok od používateľa Trogar »

Ja si osobne myslim ze za par rokov bude KHL lepsia ako NHL a mozu sa tam pridat aj ine europske kluby. Uz existuje aj slovensky web http://www.khl.sk
Sagittarius
Guru
Guru

Slovenskí hráči v azbuke:
17 Надь - Ladislav Nagy - Severstal Čerepovec

31 Станя - Rastislav Staňa - Severstal Čerepovec

19 Староста - Tomáš Starosta - Neftechimik Nižnekamsk

28 Капуш - Richard Kapuš - Metallurg Novokuzneck

16 Павликовский - Rastislav Pavlikovský - HC Sibir Novosibirsk

27 Черник - Ivan Čiernik - HC Sibir Novosibirsk

37 Подградски - Peter Podhradský - Torpedo Nižnij Novgorod

15 Штумпел - Jozef Stümpel - Barys Astana

24 Мезей - Branislav Mezei - Barys Astana

78 Шпилар - Gabriel Špilár - Barys Astana

14 Ружичка - Štefan Ružička - HC Spartak Moskva

23 Баранка - Ivan Baranka - HC Spartak Moskva

92 Радивоевич - Branko Radivojevič - HC Spartak Moskva

81 Хосса - Marcel Hossa - Dinamo Riga

27 Петровицки - Ronald Petrovický - Dinamo Riga
zdroj: http://www.khl.sk/aktuality-slovaci-v-k ... na-dresoch
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Čo sa samotnej súťaže týka, tak sa mi zatial páčia výkony Jaroslavle, Kazane :) . V Jaroslavli podava výborne výkony Yashin, Vašíček no a Kazan tradične ťaha trio Morozov, Zinoviev, Zaripov.

btw. zatiaľ sa príliš nedari kazašskemu zastupcovi Astane s našim triom hráčov Stumpel, Špilar a Mezei :? ale snad sa rozohrajú :wink:
solitary1
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa solitary1 »

Podla mna sa uroven tej ligy prejavy po par rokoch a nie po desatrociach ako povedal hojko. NHL ma uz nejake to zazemie ale podla mna KHL bude aspon na rovnakej urovni ako NHL.
Sagittarius
Guru
Guru

http://www.hokej.sk/clanok56728-Karlove ... _v_KHL.htm

Inak som zvedavý, čo sa stane s Ligou majstrov po expanzii KHL do iných krajín a prípadnom vzniku Škandinávskej ligy...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

To sa mi zda nerealne, dost co musia muzstva cestovat na uplny vychod Ruska, nie to este do dalekeho Ceska. Karlove Vary by museli mat este k tomu aj nabity rozpocet, aby si to cestovanie mohli dovolit, k tomu by museli vychytat letecke spoje a vsetko s tym suvisiace... a to sa mi zda uplne nerealne.
Sagittarius
Guru
Guru

hojko napísal:To sa mi zda nerealne, dost co musia muzstva cestovat na uplny vychod Ruska, nie to este do dalekeho Ceska. Karlove Vary by museli mat este k tomu aj nabity rozpocet, aby si to cestovanie mohli dovolit, k tomu by museli vychytat letecke spoje a vsetko s tym suvisiace... a to sa mi zda uplne nerealne.
Ja si myslím, že už je to jedno, keď lietajú z Rigy alebo z Minska...
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

no keby dajme tomu vary sli do khl, rovnako aj ceske budejovice a mozno daky prazsky klub a casom mozno aj nase dva Blava a Kosice(v pripade khl by urcite zohnali tych 10 M dolarov) a nic by nebranilo keby sa ceska a slov. liga spojili a ani ziadne kluby by sa nemuseli skrtat (okrem dvadsiatky a mozno dalsieho posledneho u nas)
Sagittarius
Guru
Guru

Hossa1881 napísal:no keby dajme tomu vary sli do khl, rovnako aj ceske budejovice a mozno daky prazsky klub a casom mozno aj nase dva Blava a Kosice(v pripade khl by urcite zohnali tych 10 M dolarov) a nic by nebranilo keby sa ceska a slov. liga spojili a ani ziadne kluby by sa nemuseli skrtat (okrem dvadsiatky a mozno dalsieho posledneho u nas)
A IIHF si môže celú svoju koncepcie Ligy majstrov hodiť do koša, myslím pri tejto globalizácii a spájaní líg prišli s tým nápadom až príliš neskoro...

//autoeditácia príspevku ( 16 Nov 2008, 23:10 )
Richard Kapuš: "Dva mesiace sme bez výplat a prémií"
Ružičkov štvorgólový poker do histórie
Napísať odpoveď