KHL (Kontinentálna hokejová liga)
-
Sagittarius
Guru
KHL (Kontinentálna hokejová liga)
Čo vravíte na tento projekt?
Ja si myslím, že by to mohla byť zaujímavá konkurencia pre NHL. Avšak sa po NHL dosť opičí. A je to ešte spôsob akým môžu ruskí oligarchovia prezentovať svoje bohatstvo.
Ale najviac ma zaujali divízie, ktoré sa vytvorili na to aby mužstvá ušetrili na cestovaní a čase. Tieto divízie sa však žrebovali a tým pádom sa stalo, že v jednej divízii, sa stretnú dva najvzdialenejšie kluby súťaže Riga a Chabarovsk. Tak v tom počínaní naozaj nevidím zmysel.
Ja si myslím, že by to mohla byť zaujímavá konkurencia pre NHL. Avšak sa po NHL dosť opičí. A je to ešte spôsob akým môžu ruskí oligarchovia prezentovať svoje bohatstvo.
Ale najviac ma zaujali divízie, ktoré sa vytvorili na to aby mužstvá ušetrili na cestovaní a čase. Tieto divízie sa však žrebovali a tým pádom sa stalo, že v jednej divízii, sa stretnú dva najvzdialenejšie kluby súťaže Riga a Chabarovsk. Tak v tom počínaní naozaj nevidím zmysel.
-
ledenaster
Medium Professional
-
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
-
jukaza
Medium Expert
Nema to je pravda zatial nie.. ale kto vie co bude za takych par rokov??hm?? Staci ze zacnu odchadzat nielen "stary" hraci ale i mlade talenty .... a mas problem;)hojko napísal:jukaza: NHL urcite s prestizou problem nema, ved sa hra uz nejaky ten rok a ziskat Stanley Cup je snom kazdeho hraca. Kym sa na rovnaku uroven dostane KHL, tak to este potrva nejake to desatrocie.
a ja by som doplnilbrm napísal:Zhrnul by som to asi takto:
hrať NHL a vyhrať = veľká prestíž
hrať KHL a vyhrať = tučné konto
btw. ako píše Hojko, určité obdobie bude trvať kým KHL získa svoju prestíž (ktorú mimochodom môže lahko nadobudnúť aj tým, že sa ako je v jej pláne rozšíri o švedske či fínske tými),
Gagarinov pohar nema v porovnani so Stanley Cupom žiadnú slávu, avšak aj Lord Stanley kupil pohar za da sa povedať bagateľ a nech mi skúsi niekto vyčísliť hodnotu original Stanley Cupu teraz
-
jukaza
Medium Expert
Nj, urcite to bude isty cas trvat no zober si napriklad mladych hracov z Europy:ak nastane to co KHL planuje a to je ze sa k nej pridaju Fínska,Švédska a neskôr možno aj Ukrajinska a Ceska cast ligy tak si myslim ze mladi hraci nebudu mat zaujem o NHL! Preco?? No tak v prvom rade 80% hracov ktori sa dostanu do klubov,sa hned dostava na tzv. Farmu,kde sa sice vravi ze "hraju" v zamori no opak je pravdou.
A co KHL?? No zatial som nic nepocul zeby mali oni nejaku farmu takze to znamena ze budu zapajat vsetkych hracov do ligy.Dalsim lakadlom su jednoznacne peniaze,pretoze KHL ma velmi dobry financny zaklad a to su hlavne Ropne spolocnosti ktorym nebude robit problem dotovat ligu.
A ked si to nakoniec vsetko zhrnies tak zistis ze nebude mat kto hrat v NHL!! Lebo "stary" hraci bud pojdu od hokeja prec alebo zacnu hravat v KHL za slusne peniaze ktore by im v NHL urcite nedali.
A zo svojimi hracmi moc toho nenahraju i ked su aj ich hraci kvalitni,no ale vacsia cast hracov je z Europy...
Takze.......
A co KHL?? No zatial som nic nepocul zeby mali oni nejaku farmu takze to znamena ze budu zapajat vsetkych hracov do ligy.Dalsim lakadlom su jednoznacne peniaze,pretoze KHL ma velmi dobry financny zaklad a to su hlavne Ropne spolocnosti ktorym nebude robit problem dotovat ligu.
A ked si to nakoniec vsetko zhrnies tak zistis ze nebude mat kto hrat v NHL!! Lebo "stary" hraci bud pojdu od hokeja prec alebo zacnu hravat v KHL za slusne peniaze ktore by im v NHL urcite nedali.
A zo svojimi hracmi moc toho nenahraju i ked su aj ich hraci kvalitni,no ale vacsia cast hracov je z Europy...
Takze.......
www.khl.sk
Ja si osobne myslim ze za par rokov bude KHL lepsia ako NHL a mozu sa tam pridat aj ine europske kluby. Uz existuje aj slovensky web http://www.khl.sk
-
Sagittarius
Guru
Slovenskí hráči v azbuke:
zdroj: http://www.khl.sk/aktuality-slovaci-v-k ... na-dresoch17 Надь - Ladislav Nagy - Severstal Čerepovec
31 Станя - Rastislav Staňa - Severstal Čerepovec
19 Староста - Tomáš Starosta - Neftechimik Nižnekamsk
28 Капуш - Richard Kapuš - Metallurg Novokuzneck
16 Павликовский - Rastislav Pavlikovský - HC Sibir Novosibirsk
27 Черник - Ivan Čiernik - HC Sibir Novosibirsk
37 Подградски - Peter Podhradský - Torpedo Nižnij Novgorod
15 Штумпел - Jozef Stümpel - Barys Astana
24 Мезей - Branislav Mezei - Barys Astana
78 Шпилар - Gabriel Špilár - Barys Astana
14 Ружичка - Štefan Ružička - HC Spartak Moskva
23 Баранка - Ivan Baranka - HC Spartak Moskva
92 Радивоевич - Branko Radivojevič - HC Spartak Moskva
81 Хосса - Marcel Hossa - Dinamo Riga
27 Петровицки - Ronald Petrovický - Dinamo Riga
Čo sa samotnej súťaže týka, tak sa mi zatial páčia výkony Jaroslavle, Kazane
. V Jaroslavli podava výborne výkony Yashin, Vašíček no a Kazan tradične ťaha trio Morozov, Zinoviev, Zaripov.
btw. zatiaľ sa príliš nedari kazašskemu zastupcovi Astane s našim triom hráčov Stumpel, Špilar a Mezei
ale snad sa rozohrajú 
btw. zatiaľ sa príliš nedari kazašskemu zastupcovi Astane s našim triom hráčov Stumpel, Špilar a Mezei
-
Sagittarius
Guru
http://www.hokej.sk/clanok56728-Karlove ... _v_KHL.htm
Inak som zvedavý, čo sa stane s Ligou majstrov po expanzii KHL do iných krajín a prípadnom vzniku Škandinávskej ligy...
Inak som zvedavý, čo sa stane s Ligou majstrov po expanzii KHL do iných krajín a prípadnom vzniku Škandinávskej ligy...
-
hojko
Site Admin
To sa mi zda nerealne, dost co musia muzstva cestovat na uplny vychod Ruska, nie to este do dalekeho Ceska. Karlove Vary by museli mat este k tomu aj nabity rozpocet, aby si to cestovanie mohli dovolit, k tomu by museli vychytat letecke spoje a vsetko s tym suvisiace... a to sa mi zda uplne nerealne.
-
Sagittarius
Guru
Ja si myslím, že už je to jedno, keď lietajú z Rigy alebo z Minska...hojko napísal:To sa mi zda nerealne, dost co musia muzstva cestovat na uplny vychod Ruska, nie to este do dalekeho Ceska. Karlove Vary by museli mat este k tomu aj nabity rozpocet, aby si to cestovanie mohli dovolit, k tomu by museli vychytat letecke spoje a vsetko s tym suvisiace... a to sa mi zda uplne nerealne.
-
Hossa1881
Medium Professional
no keby dajme tomu vary sli do khl, rovnako aj ceske budejovice a mozno daky prazsky klub a casom mozno aj nase dva Blava a Kosice(v pripade khl by urcite zohnali tych 10 M dolarov) a nic by nebranilo keby sa ceska a slov. liga spojili a ani ziadne kluby by sa nemuseli skrtat (okrem dvadsiatky a mozno dalsieho posledneho u nas)
-
Sagittarius
Guru
A IIHF si môže celú svoju koncepcie Ligy majstrov hodiť do koša, myslím pri tejto globalizácii a spájaní líg prišli s tým nápadom až príliš neskoro...Hossa1881 napísal:no keby dajme tomu vary sli do khl, rovnako aj ceske budejovice a mozno daky prazsky klub a casom mozno aj nase dva Blava a Kosice(v pripade khl by urcite zohnali tych 10 M dolarov) a nic by nebranilo keby sa ceska a slov. liga spojili a ani ziadne kluby by sa nemuseli skrtat (okrem dvadsiatky a mozno dalsieho posledneho u nas)
//autoeditácia príspevku ( 16 Nov 2008, 23:10 )
Richard Kapuš: "Dva mesiace sme bez výplat a prémií"
Ružičkov štvorgólový poker do histórie