Volant k PC vs. skutočnosť

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Volant k PC vs. skutočnosť

Príspevok od používateľa Syfon »

Chcem si kúpiť volant a riešim menšiu dilemu. Bude hranie na volante ovplyvňovať moje šoférovanie v aute?
Ake mate skusenosti vy? :)
UjoNecro
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa UjoNecro »

Určite skoro vôbec, lebo šoférovanie nie je o krútení volantom :)
ydoodle
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa ydoodle »

Nemusíš sa báť, volant k PC je úplne o inom ako skutočný volant v aute. Správa sa úplne inak, úplne inak ho ovládaš, skrátka ide o odlišné veci. Poznám ľudí, čo sa chceli na volante k PC naučiť šoférovať (výsledok si domyslite). A rovnako, keď je niekto dobrý šofér, nemusí to hneď znamenať, že mu pôjdu aj také hry zrovna ľahko.

Holt, realita je realita, hra je hra... Jazde zdar! 8)
profik
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa profik »

sory za ot, ale teraz stoji kvalitny volant na pc nieco cez 2000, a skodu 120 kupis za 3000:D:D:D:Dcize ked si chces skusit real trochu doplat a ides :D
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

ak si zozenies Volant za 7000SK aj so spojkou a radiusom 240stupnov a zozenies k tomu mrte dobry simulator tak mozno na 50% sa naucis jazdit :lol:
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

MP4-23 napísal:ak si zozenies Volant za 7000SK aj so spojkou a radiusom 240stupnov a zozenies k tomu mrte dobry simulator tak mozno na 50% sa naucis jazdit :lol:
to si uz radsej kupim tu 120- tku :D :D :D
profik
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa profik »

Filipito napísal:to si uz radsej kupim tu 120- tku :D :D :D
a este sa ti zvysi na nahradnu, ked si malo trenoval na pc:D
DiBi
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa DiBi »

je to dost velky rozdiel.

ja som si volant kupil ze to bude blizsie k soferovaniu k realu a nie je. mne sa s tym este aj horsie hraju hry ako s kalvesnicou. mam volant s ktorym tocim len 90° na kazdu stranu a to mi dost vadilo. takze mne to len doma stoji. :?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

OT: odkial si? Mozno by som aj kupil :)

Kedysi davno som volant mal, bohuzial uz nie je prevadzkyschopny. Rozmyslam vsak o kupe noveho, prislo mi pod ruky Live for Speed a BMW M3 challenge :)
Black.Raven
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Black.Raven »

podľa mňa je volant k pc len taká hračka, alebo alternatíva ked ťa nudia šípky na klávesnici. Ku skutočnému volantu to má hrooozne na míle ďaleko. Majú len jednu spoločnú vec a to tvar volanta :D to vše.

a poprosil by som užívateľov, aby mi neodôvodnene nepridelovali - karmu.
paradajka
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa paradajka »

Tomcat10 napísal:je to dost velky rozdiel.

ja som si volant kupil ze to bude blizsie k soferovaniu k realu a nie je. mne sa s tym este aj horsie hraju hry ako s kalvesnicou. mam volant s ktorym tocim len 90° na kazdu stranu a to mi dost vadilo. takze mne to len doma stoji. :?
tiez som bol na tom podobne ale momentalne je zapadnuty prachom ma aj tie vibracie v sebe ze ked si isiel do zakruty tak ty s nim trase ale vobec to neni ako v aute :)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ked sa hras hru a len na volante je to ine ako ked si v aute a citis ako sa auto hybe a citis hmotnost auta...
urcite to neni ako kebyze jazdis v aute... ale ak si kupis kvalitny volantik tak sa aj kvalitne zabavis pri kvalitnych simulatorskych hrach (GTR2, LFS, rFactor, Richard Burns Rally... z kazdeho rozka troska) :wink:
ale ak si kupis TOTO a zozenies si nejaku supu simulator nejakych auticok po meste tak mas uz velmi blizko realite... a kebyze jazdis rally tak si zozenies tu vecicku vo videu a zahras si RBR...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Takze: Soferovanie v reale to u mna ovplyvnilo iba pozitivne...z LFS som nejakym sposobom ziskal presny prehlad o tom, kde sa na ceste nachadza prave predne koleso. Nepytajte sa ma ako, jednoducho som raz prisiel z internatu a uz som to mal v ruke.
Na druhej strane ked hram s volantom, tak brzdim lavou nohou, ale ked sadnem do auta, tak na take nieco vobec nepomyslim a normalne radim so spojkou ako keby nic.
A na to, aby som na ceste jazdil normalne a nie ako v simulatore uz staci zdravy rozum.
Volant MOMO Racing, rozsah 280 stupnov.
PS: a naucit sa s volantom za pc riadit tak, aby clovek nadobudol dostatocne skusenosti na to, aby dokazal s rychlejsim autom jazdit bezpecne a rychlo po okruhu je asi nemozne, sily posobiace v aute pri jazde a hlavne pri brzdeni mozu bezneho hraca dost prekvapit :) A je ich tazke napodobnit aj v profesionalnych simulatoroch...
Takze to zhrniem: ovplyvnilo ma to iba v dobrom, ziadne negativne vplyvy som si nevsimol.
Pouzite simulatory: Live for speed, GTR 2, Race 07, Richard Burns Rally
NFS som na volante nikdy nehral, TRD 2 a 3 iba kratko a davno
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Takze , ked sa chces nieco naucit z hier do realneho zivota , odporucam G25 + LiveForSpeed (G25 = 6 - 7k, lfs = 930 sk! )
Poznam vela ludi ktori jazdia v reale (aj drift sutazne) a hovoria ze nie real ich naucil jazdit v LFS , ale LFS ich naucilo jazdit v reali .

post c. 400 :P
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

zaujimava tema... ja mam logitech dfp a mam k nemu aj spojku aj radicku... je to uplne ine od realu... ale aspon sa clovek nauci robit veci, ktore by inak v reale v aute zabudol napr. spojka
lucash99
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa lucash99 »

nie nie. ovplyvnovat ta to urcite nebude.... nemaj strach. v aute tocis volantom a vies kedy treba prestat. to je vsetko... :wink:
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Urcite sa na volante nebudem ucit jazdit, kedze to uz viem uz len pomaly naberam skill :) , len som sa obaval ci nechytim daky blby zvyk, ktory by mi pri soferovani vadil ale Vy ste moje obavy vyvratili, za co vam dakujem :)
Keby sa dalo dal by som vam vsetkym naraz K+ :)
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

no, mozno keby ho mas poriadne ponastavovany, komplet vsetko + dobry simulator a hras to 10 hodin denne, tak by sa to prejavilo... ktovie..... Moj oco ma 20 rokov vodicak, ma odcuvane viac, ako my vsetci najazdene dokopy a ked som mu dal zahrat na volante, tak to bolo prenho daco uplne ine....... ale v roku 2020 ... :P :D
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

Syfon napísal:Urcite sa na volante nebudem ucit jazdit, kedze to uz viem uz len pomaly naberam skill :) , len som sa obaval ci nechytim daky blby zvyk, ktory by mi pri soferovani vadil ale Vy ste moje obavy vyvratili, za co vam dakujem :)
Keby sa dalo dal by som vam vsetkym naraz K+ :)
mno bacha ja mam na volante najazdene tak 200000Km a ked som siel do autoskoly tak som si myslel ze ked zatocim trochu volantom tak aj zatocim a ja som ho otocil cca o 30stupnov a siel som skoro rovno a trvalo mi nejaky ten cas kym som si zvykol :lol: blbe Formule :D
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

Francek napísal:zaujimava tema... ja mam logitech dfp a mam k nemu aj spojku aj radicku... je to uplne ine od realu... ale aspon sa clovek nauci robit veci, ktore by inak v reale v aute zabudol napr. spojka
pri reálnej jazde na aute zvykneš zabudnúť na spojku??
Napísať odpoveď