F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

Tomasito
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Tomasito »

krija napísal:aj massa spomalil a to hned po druhom pit stope.
a nemam pocit, ze by ferrari niekoho malo dobiehat, lebo heikky nejak neoslnuje, dokonca s tym istym monopostom ako ma lewis je pravidelne za ferrari.
Mal som na mysli stiahnutie vykonnostneho rozdielu oproti VC Nemecka...
  • Podla mna vcerajsie zlyhanie motora u Massu nebola nahoda. Spomenme si, kolko Ferrari stracalo na McL na VC Nemecka.
jukaza
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jukaza »

Tomasito napísal:Mal som na mysli stiahnutie vykonnostneho rozdielu oproti VC Nemecka...
  • Podla mna vcerajsie zlyhanie motora u Massu nebola nahoda. Spomenme si, kolko Ferrari stracalo na McL na VC Nemecka.
Urcite na tom nieco bude lebo ferrari islo dole vodou takze museli v Jereze dost popracovat a je to aj vidiet.. myslilm si ze buduce preteky dost ukazu ci to bola nahoda alebo vyrazne vylepsenie.. zo strany ferrari.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

ja si prezmenu myslim, ze v tom boli pneu. ferrari je zname tym, ze ich monopost je setrnejsi k pneu ako mcl. toto ma ale nevyhodu v jazde za chladnejsieho pocasia, ktore bolo pocas oboch triumfalnych VC lewisa hamiltona. VC GBR nechcem brat velmi do uvahy, lebo lewis zajazdil na vode fantasticky, ale aj pri tej tarbavosti oboch jazdcov ferrari v tom mohli byt pneu a neschopnost ich dostat do vyhovujucej teploty.
akonahle je ale teplejsie, tak sa ferrari dostava do pohody. dokonca si myslim, ze su mierne rychlejsii ako mcl (lewis) - chap ako: nie na jedno kolo.
moze potvrdit tuto moju uvahu aj styl jazdy samotneho lewisa. je zjavne, ze jazdi agresivne a svoj monopost (hlavne pneu) nesetri. preto tolko nakladal aj svojmu teamovemu kolegovi.

PS: ale spekulaciam sa nevyhybam :wink:
Pajtaš
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Pajtaš »

no tak to sa stava ze motor vypoveda sluzbu...ale skoda ze bol na 1 priecke..a si pametam kedysi VC japonska 2006 ked slo šumimu o titul...bol prvy ale tak niekolko kvol pred koncim mu vypovedal sluzbu motor....ferrari ma na to stastie...no skoda toho felipeho...a kimi ze vraj spomalil preto ze mu daco v zadnej casti monopostu blblo ci co to...ale spomalil ak s ami zda v tom kole ako massovi vypovedal motor..
jukaza
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

krija napísal:ja si prezmenu myslim, ze v tom boli pneu. ferrari je zname tym, ze ich monopost je setrnejsi k pneu ako mcl. toto ma ale nevyhodu v jazde za chladnejsieho pocasia, ktore bolo pocas oboch triumfalnych VC lewisa hamiltona. VC GBR nechcem brat velmi do uvahy, lebo lewis zajazdil na vode fantasticky, ale aj pri tej tarbavosti oboch jazdcov ferrari v tom mohli byt pneu a neschopnost ich dostat do vyhovujucej teploty.
akonahle je ale teplejsie, tak sa ferrari dostava do pohody. dokonca si myslim, ze su mierne rychlejsii ako mcl (lewis) - chap ako: nie na jedno kolo.
moze potvrdit tuto moju uvahu aj styl jazdy samotneho lewisa. je zjavne, ze jazdi agresivne a svoj monopost (hlavne pneu) nesetri. preto tolko nakladal aj svojmu teamovemu kolegovi.

PS: ale spekulaciam sa nevyhybam :wink:
Moze to byt aj v tom pretoze je viditelne ze ferarri ma navrch ked je sucho a teplo a Mcl zase skor v dazdivych podmienkach a to je vidiet aj na jazde Lewisa tie pneu boli na konci zavodu uplne zdevastovane ale zase to moze mat za nasledok aj to ze isiel na doraz potom co dostal defekt musel nahanat poziciu takze...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Fero270 napísal:no tak to sa stava ze motor vypoveda sluzbu...ale skoda ze bol na 1 priecke..a si pametam kedysi VC japonska 2006 ked slo šumimu o titul...bol prvy ale tak niekolko kvol pred koncim mu vypovedal sluzbu motor....ferrari ma na to stastie...no skoda toho felipeho...a kimi ze vraj spomalil preto ze mu daco v zadnej casti monopostu blblo ci co to...ale spomalil ak s ami zda v tom kole ako massovi vypovedal motor..
Ferrari ma na to smolu. Co potom ma asi povedat McLaren v minulych rokoch. Praveze u Ferrari je vypovedanie motora dost nezvykly jav.
jukaza
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Ferrari ma na to smolu. Co potom ma asi povedat McLaren v minulych rokoch. Praveze u Ferrari je vypovedanie motora dost nezvykly jav.
To je pravda.Ved si len spomente ked kimi jazdil za Mcl skoro kazdu druhu VC nedojazdil a to bud pre prevodovku,motor,hydrauliku atd..
Pajtaš
Medium Star
Medium Star

ved to mal smolu....kazdy pretek takmer motor vypovedal sluzbu...teraz maju motory si myslim kvalitne...ferrari ma tiez si myslim dobre motory..ale tak raz sa moze stat vsetko...a nezabudnem na sezonu 2004 ( MONAKO )ked satovi este na BAR-honda vypovedal sluzbu motor a v 3/4 okruhu sa zadymila cela vozovka..jeden monopost sa prevratil...vtedy šumi mohol prekonat rekor ktory by uz asi nikdo neprekonal....skoda ze za safety carom ho montoya tukol...a bolo....v tedy v monaku mclaren stiahol svoje monoposty aby tiez im nevypovedaly sluzbu motor...ale preto ich mclaren stiahol aby sa daco take nestalo ako BAR-honda...velky vybuch a same havarie..
no tak ale co sa stalo to sa stalo.....
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Mas na mysli minulorocne Monako? Imho je velky rozdiel spomalit z dovodu moznej nespolahlivosti motoru (Massov "vybuch") a z dovodu obrovskeho naskoku a setrenia motora ...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

...co je to spomalenie, ale take zastavenie priamo na trati pocas kvalifikacie v Monaku 2006, to uz je nieco :D
jukaza
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:...co je to spomalenie, ale take zastavenie priamo na trati pocas kvalifikacie v Monaku, to uz je nieco :D
Myslis tohtorocne Monako??
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pardon, je to dokonca Monaco 2006. Ale podla tvojich prispevkov a odhadovaneho veku si to ty pamatat nebudes.
jukaza
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Pardon, je to dokonca Monaco 2006. Ale podla tvojich prispevkov a odhadovaneho veku si to ty pamatat nebudes.
No tak dakujem za pochvalu ale myslim ze to bolo tohtorocne Monaco to si pametam neboj;)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Aaaale, no neviem ci Schumacher jazdil tento rok v Monaku, ale ty si lepsie pamatas. Vidim, ze sa neoplati ani pisat s tebou, pretoze je to zbytocne.
jukaza
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Aaaale, no neviem ci Schumacher jazdil tento rok v Monaku, ale ty si lepsie pamatas. Vidim, ze sa neoplati ani pisat s tebou, pretoze je to zbytocne.
Nie nejazdil,no aj na tohtorocnej kvalifikacii VC Monaka ostalo par pretekarov mimo alebo aj na trati;)
Pajtaš
Medium Star
Medium Star

pametam si monako 2006 ked šumi zastal vari poslednej zakrute okruhu..no vlastne predposlednej..:D vtedy sa vari spekulovalo ze to on spravil naschval aby spomalil alonsa...ak sa mi dobre zda.....

VC madarska 2008
massa ze vraj vypadol preto, lebo ferrari kontrolovali suciastky a dali do jeho motora taku suciastku ktora mala byt uz na smetisku..a ta suciastka bola ojnica co mu odysla...takze tak..stava sa..
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Zaujimava kvali. Vzhladom k charakteru trate, Massa ziskal velmi dolezite PP. Pred jeho kvalifikacnou alchymiou klobuk dole. Prijemne prekvapil najma Vettel (6.), neprijemne Alonso (12.) a Kimi (4.) v 2 sektore (+ tvrde zmesy- wtf?).

PS: Zajtra by mohlo by zaprsat (zarucene kardio na inak nudne posobiacej trati)
Pajtaš
Medium Star
Medium Star

no zaprsat by mohlo .....bolo by to zaujimavejsie....
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Tomasito napísal:PS: Zajtra by mohlo by zaprsat (zarucene kardio na inak nudne posobiacej trati)
No ja si vôbec nemyslím, že tá trať vyzerá nudne. Je tam niekoľko sľubných miest (pravouhle zatáčky po dlhých rovinkách) kde by to mohlo byť pri predbiehaní zaujímavé. Dúfam že sa bude na čo pozerať.

Inak som zvedavý, či je zlepšenie Toro Rosso (aj Bourdais konečne v Q3) iba jednorázová záležitosť na tejto trati.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

valencia ma takpovediac americky profil, kde seb exceloval. predpokladam, ze dost pomohli jeho znalosti s podobnymi typmi trati. preto si myslim, ze to je jednorazova zalezitost :wink:
Napísať odpoveď