tento zakaz plati aj na plynove pistole a aj na noze ktorych cepel presahuje urcitu dlzku, teraz neviem aku, ale rozpraval mi to policajt z autoskoly a pritom dopravak
pytal som sa kvoli kaseru v banke, aj to je zakazane
//tak ako sa riesi porusenie netusim, pohladaj na nete
A čo mi hrozí ak ju budem nosiť a nájdu ju u mňa? Zákon tým neporušim alebo áno? Lebo to ma najviac trápi, nechcem sa dostať do problémov. Inak aj môj švagor je policajt, ale keď sa ho na niečo takéto spýtam tak na niečo vie odpoveď ale tiež nie na všetko a väčšinou mi poradí si to zistiť na nete. Vždy mi povie že je policajt a nie právnik, a nepozná všetky zákony naspameť.
Myslim ze ak ju mas legalu s papiermi a mas viac ako 18 tak by nemal byt problem...zakial to nieje niekde kde su zbrane zakazane alebo ak by si niekoho ohrozovla bezdovodne...Ale presne znenie zakona nepoznam..to by bolo treba pozriet...
Dobry den, uz dlhsie sa zaujimam o vlastnu bezpecnost v prehnanom meritku pretoze byvam v zlej lokalite=) A preto sa spytam na presne udanie potrebnych veci na drzanie plynovej pistole.... 18 rokov, a...? Dakujem pekne
ther napísal:Dobry den, uz dlhsie sa zaujimam o vlastnu bezpecnost v prehnanom meritku pretoze byvam v zlej lokalite=) A preto sa spytam na presne udanie potrebnych veci na drzanie plynovej pistole.... 18 rokov, a...? Dakujem pekne
18 rokov a dosť peňazí v peňaženke thats all, man...
Cafte
vidim, ze sa vyznate
pocujte pls
xcem si kupit plynovku
zaujima ma ci potrebujem nejake papiere k nej alebo co ja viem niekde ju zaregistrovat alebo tak alebo normalen dojdem do shopu dam obciansky kupim a mozem s nou chodit len tak po ulici
samozrejme ako to je legalne podla zakonov
ak mozete poradte mi nemam s tym skusenosti
dik
vsetko co na kupu a nosenie plynovej zbrane potrebujes je vek aspon 18 rokov, teda obciansky ti staci. co sa tyka nosenia tak pokial viem nie su ziadne obmedzenia, len by nemala vytrcat spod oblecenia (aspon myslim). vyberat na verejnosti ju mozes samozrejme len v pripade ohrozenia. podla zakona vsak nemozes pit ci pozivat ine drogy ked ju nosis. dalsie obmedzenie sa tyka municie, konkretne nonivamidovych nabojov (technicke korenie), ktore nesmies pouzit na cloveka. to je v skratke vsetko...
Na tému účinnej obrany. K obrane ako takej som už mal pár pripomienok na inej téme.
Plynová pištoľ a účinná obrana????
To je veľmi diskutabilné..... Už len z toho titulu, že pokiaľ je predpoklad, že niekto má ostrú zbraň, tak je to zaručený spôsob samovraždy..... A ten čo použije ostrú zbraň bude posudzovaný v medziach NO (nutnej obrany). Nakoľko nemohol vedieť, čo zastrelený mal, či ostrú zbraň či plynovku a musel jednať okamžite......
To jedna vec, druhá vec je obrana proti útočníkom u ktorých sa nepredpokladá použitie ostrých zbraní...... Záleží na type útočníkov..... Iná vec je brániť sa nejakým debilkom, čo si chcú udrieť a iná vec je brániť sa cvičeným borcom s vysokou motiváciou......
Debilkom sa dá pri použití vhodného streliva (technické korenie) ubrániť..... Tam môže pomôcť vytiahnutie pištole..... Kopu ľudí si hneď rozmyslí čo a ako (väčšina populácie nie sú odborníci na zbrane poznajúci okamžite rozdiel medzi plynovkou a strelnou zbraňou)......
Čo sa týka tých borcov, tak tam plynovka-neplynovka navrhujem ústup, pokiaľ je možný..... Pokiaľ nie, tak sa treba brániť, pokiaľ sa dá a dúfať, že to chlapcov prestane baviť....
Zvlášť nebezpečné je pokiaľ ten čo má plynovku je ohrozovaný použitím noža či teleskopu......... V takýchto konfliktoch väčšinou vyhráva chladná oceľ.....
Nosenie plynovky tiež predpokladá to, že jej majiteľ má nacvičenú aspoň základnú obrannú schému. Samotné nosenie zbrane nepomôže nikomu, treba vedieť ako ju čo najefektívnejšie použiť........ Teda trénovať rýchle vytiahnutie, streľbu na rôzne ciele za čo najkratší čas a podobne. Toto sa musí dostať do krvi....... Ak to tak nie je, tak skutočne účinná obrana je vecou náhody a zázraku a na ten sa spoliehať nedá. Pochopiteľne, nestrieľať proti vetru.....
Účinnosť CS streliva.......
Keďže v oblasti špecifických bezpečnostných aktivít aj pracujem, tak jedného dňa prišla otázka, ako pôsobí plynovka na človeka. Išlo tam hlavne o to, či plynovka vyradí človeka z ďalšieho boja, alebo nie. Keďže predpokladaný konflikt bol použitie ostrej zbrani voči plynovke, tak sme zohnali plynovú pištoľ Bruni mod. 92 (replika Beretty 92) a CS strelivo. Kamarát sa odo mňa postavil na 2 metre namieril mi na hlavu a vystrelil. Zásah ma okamžite pripravil asi o 80% zraku, spôsobil mi silné slzenie, problémy s dýchaním a silnú bolesť....... Mozog ale stále dokázal fungovať a bol som schopný okamžite tasiť a odpovedať streľbou na protistranu....... Na moju odpoveď bola použitá airsoftová Glock 19, aby bolo možné vyhodnotiť presnosť zásahov. Napriek poškodenému videniu som registroval obrys postavy a inštinktívne 3 krát vystrelil..... Všetky zasiahli..... Za 20 - 25 minút sa mi vrátil zrak, bolesť a slzenie prestalo.
Takže ako som zistil plynovka vie byť veľmi nepríjemná ale pre mimoriadne motivovaného útočníka či človeka jednajúceho automaticky nepredstavuje veľkú prekážku.......
Osobne na obranu doporučujem buď spravenie si ZP a ostrú zbraň, alebo teleskopický obušok....... Pokiaľ ho vie človek používať, tak dokáže divy.....
Plynovky ale často vidávam u debilkov, ktorí chcú zamachrovať a povedať..... aha ja som gangsta, mám kvér...... Takíto ľudia sú pre mňa kandináti na Darwinovu cenu......
Na záver........ Každému možno vyhovuje niečo iné, ale ja vychádzajúc zo svojich skúseností plynovku nedoporučujem na obranu nikomu...... Lebo o skutočne účinnej obrane sa hovoriť nedá a spoliehať sa na zázrak človeku v krízovej situácii nepomôže.......
Bruni 85?????
Bruni 85 je plynová replika Beretty 85. Teda zbraň strednej veľkosti, 8 nábojov v zásobníku. Osobnú skúsenosť mám s Bruni 92, a pokiaľ je kvalita Bruni 85 rovnaká (čo predpokladám) tak sa jedná o pomerne kvalitnú hračku, určite lepšiu ako turecké šmejdy, ktorých spoľahlivosť je veľmi nízka.... Pri vhodnom puzdre sa dá v pohode skryto nosiť......
Nevýhody........ už len to, že je to plynovka, takže skutočne účinná obrana je veľmi problematická....... Ale to už som spomenul vyššie.....
Záver....... ak ju chceš tak si ju kúp, neni to až taká zlá kúpa, ale pochopiteľne sa musíš o ňu starať (vždy vyčistiť po streľbe), aby bola istota, že keď ju budeš potrebovať, že nezlyhá........
Osobne by som ti doporučil nespoliehať sa len na plynovku, kúp si napríklad aj kvalitný teleskopický obušok....
diky za informácie Ja sa vždy spolieham na svoje ruky ale niekedy sa nájdu taký debilčekovia pre ktorých neplatí ferovy boj chlap proti chlapovy to len pre prípad ked chytí do ruky flašu a podobné veci.... Čiež sa riadim žiadny problém žiadne následky čo vždy neplatí...... A je dobré cez internet objednať? zisťoval som a dá sa v pohode je tam väčší výber a dá sa porovnať aj ceny na to v obchode je trošhu menší výber....?
boborko napísal:mam dotaz...staci tam dojst hodit cash a vziat si plynovku ci treba aj daco podpisovat a oni si dake poznamky ku kupe pisat a tak...???
predajca by si mal poznacit seriove cislo zbrane a tvoje udaje z obcianskeho
Ak ma zastavia policajti pri razii a pod. Mám im asi hned oznámiť že mám plynovu pyštol a ony môžu akurát skontrolovať či je naozaj plynová a či mám 18 tak som to počul....?
Kickboxer2 napísal:Ak ma zastavia policajti pri razii a pod. Mám im asi hned oznámiť že mám plynovu pyštol a ony môžu akurát skontrolovať či je naozaj plynová a či mám 18 tak som to počul....?
no tak byt tebou tak to spravim. lepsie ako im prichystat prekvapenie, lebo to by nemuselo dobre dopadnut...